Jump to content
IGNORED

Istorijski kviz

casperbgd

Recommended Posts

Posted

Ni o jednim, ni o drugim...kruna nije bila bukvalno "od jaja", vec je placena novcem zaradjenim od prodaje jaja sa carskih poseda...

Posted

Ajmo neki hint, čija jaja -kokoška, guska, noj, tetreb?A ne bi bilo loše ni locirati kontinent -_-

Posted

Pa necu ja da lociram locirajte via jaja... kokosija, cini mi se...

Posted

Koliko li je taj kokošijih jaja prodao za jednu krunu :unsure: Ma da je i za zlatan zub trebalo bi mu...mora da su prepeličija bila.Car-ruski?

Posted (edited)

jok, al tu si negde po vremenunekih 100 godina pre Dusana

Edited by Mancunian
Posted

Je li u Evropi? Recimo Michael VIII (ne znam kako se izgovaraju vizantijski vladari na ćirilici).

Posted

a kako bi Majkl preveo na srpski :mellow:i ne, nijeali jeste Vizantija...hint: vladar je jedne od drzavnih tvorevina nastalih posle 1204.

Posted

Boli me glava od ovog <_< Recimo Teodor I , car Nikeje. Ako nije on onda ovaj trabzonski jeboš Alexios I Megas Komnenos. Jebem ti wikija <_< Majkl na srpski je Mihajlo, Miša. Miki...

Posted

Nikeja je u pitanju :)Ovaj je postavio osnovu za restauraciju Vizantije kao jedinstvene drzave...Ajde imas i vremenski period kao hint...guglaj,guglaj...

Posted
Je li u Evropi? Recimo Michael VIII (ne znam kako se izgovaraju vizantijski vladari na ćirilici).
Manojlo bi bilo na grckom.
Posted
Nikeja je u pitanju :)Ovaj je postavio osnovu za restauraciju Vizantije kao jedinstvene drzave...Ajde imas i vremenski period kao hint...guglaj,guglaj...
Vi žene...što pitanje nije bilo ko je restaurirao Vizantiju ili tako nešto a ne ko je ženi kupio krunu za jajca. Pa to ne možeš naći ni u enciklopediji suludih kupovina.Back to wiki...nemoj zajebavati da je ovaj Manojlo :lol: sedmi, pa već sam naveo osmog :wacko:
Posted (edited)

malo pre osmog i nije manojlo nego mihajlo VIIIManojlo> Emanuilo ( ili obrnuto)Mihajlo je Mihajlo i o grckom valjda

Edited by Mancunian
Posted

Jel ovo znači da sam pogodio sa ovim No7 :unsure: