Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Stanje u zdravstvu(TM)

Featured Replies

Kako će Mirosinkin mali to da preživi :(
Sto nije prvi :)
  • Replies 6k
  • Views 500.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ko će nas lečiti nadalje? Mislim da nam je svima manje više jasno ali evo današnjih dešavanja sa onkološkog odeljenja zemunske bolnice moje drage drugarice koja prima drugu turu hemoterapije. Za prvu

• gospa buba
    gospa buba

chekaj sad, pregazili listu chekanja izashli na zelenu granu ali to sad nije dosta? i nije koliko su mogli, trebalo je vishe, a u stvari uopshte nije bilo potrebno i istovremeno nisu nishta uradili? t

• Uopšte se ne čudim saopštavanju teških vesti po hodnicima. Događaj od novembra 2020,g. Mama , konačno dobija termin za kolonoskopiju,  5 puta odlagano zbog korone, sve se dešava u Kliničkom centr

Posted Images

Realno, to mu je i jedini način da ostane u vladi.

Ovo mi daje ideju da napisem nesto o zdravstvenom osiguranju u Japanu. Na mom malom sajtu.Za sada, zdravstveno je uracunato u svako zaposlenje, nema privatnih firmi za zd osiguranje.Cak i zubari. Root canal theraphy je 5$. U Australiji je 1,200$.Opste, odlicno, svetska klasa za svakoga, nema "Clinic Mayo" za one koji mogu da plate.

E da...postoji dosta indicija da bi bivsi ministar uskoro mogao biti uhapsen. Stay tuned.
ne da bi mogao, nego bi morao,....ima podugačak spisak mahinacija i dilova......no, kako se priča po čaršiji on najpre pasti zbog onih aranžmana sa Turcima oko kardiohirurških usluga. izgleda da je neko u toj kombinaciji gadno prso ...
Cak i zubari. Root canal theraphy je 5$. U Australiji je 1,200$.
Jbt, sereš ko foka zalutala u more ricinusa.
sto?¿ pa ja cu da uradim terapiju i za 4 dolara.
Ako ja serem, ti si onda lopov.Jeste, 400 yena, sada je to 4.80$. Placa se sitninom. Coins.RCT (Root Canal Therapy) se smatra neophodnom procedurom i to drzava placa.Istina, treba 3-4 posete zubaru za tako nesto, pa opet, 4 x 4.80$ je mnogo manje nego 1,200$.Nema ono "to drzava placa a ja naplacujemo toliko i toliko". Nema.Ne postoji privatno zdravstveno osiguranje u Japanu. Svi na istom, drzavnom, i CEO firmi i njihove porodice i neko na minimalnoj plati.Istina, postoji privatno: za ostanak u bolnici preko 30 dana, ima da se plati iz svog dzepa. Za to ima osiguranje.Ko ostaje 30 dana?Moj bivsi direktor imao bypass na srcu, 3 dana i nazad na posao. Jos je uzeo samo petak slobodan, ostalo vikend.
Ako ja serem, ti si onda lopov.Jeste, 400 yena, sada je to 4.80$. Placa se sitninom. Coins.RCT (Root Canal Therapy) se smatra neophodnom procedurom i to drzava placa.Istina, treba 3-4 posete zubaru za tako nesto, pa opet, 4 x 4.80$ je mnogo manje nego 1,200$.Nema ono "to drzava placa a ja naplacujemo toliko i toliko". Nema.
Zastrašujuće lažeš.
To kazes jer ne znas da "Postoji zivot drugaciji od ovog".Sta lazem? To sigurno kosta u Japanu isto kao i svugde samo drzava placa zubaru a ne ja. Koji sam imao 5 RCT. Kod privatnog zubara, ne neka drzavna klinika. Svi imaju iste rulove.Jedino da nadjem i skeniram racune na tu sitninu.Bitna stvar: imati japansko zdravstveno osiguranje. Koje imamo i ja i moja porodica. Local hire. Na osnovu moje zdravstvene kartice moj zubar (privatnik) dobije pare od drzave a ne od mene.Zayebi te americke fazone o famoznosti zubara i troskova kada odes kod njih.Edit: rubbish link koji si izgooglovao, nije za Japance. Za one koji se zadese tamo pa im treba zubar.Pred zdravstvom, sa svojim poslom, ja sam Japanac, isto kao i oni.

Edited by Yoyogi

Aham, ok. Onda mi objasni zašto u textu o japanskom zdravstvenom sistemu piše da osiguranici pokrivaju 30% realne cene usluge a država 70%. Tj, da li želiš da mi kažeš da usluga stomatologa za root canal, koju ti platiš 400 jena, u totalu vredi 1350 jena, tj 13 evra i, ako je tako, kako ordinacija iz drugog linka drži onako sumanuto visoke cene i da li ako odeš kod njih ti i dalje plaćaš 400 jena ili 30% od onoga iz cenovnika?

Edited by dig_chohano

Aham, ok. Onda mi objasni zašto u textu o japanskom zdravstvenom sistemu piše da osiguranici pokrivaju 30% realne cene usluge a država 70%. Tj, da li želiš da mi kažeš da usluga stomatologa za root canal, koju ti platiš 400 jena, u totalu vredi 1350 jena, tj 13 evra i, ako je tako, kako ordinacija iz drugog linka drži onako sumanuto visoke cene i da li ako odeš kod njih ti i dalje plaćaš 400 jena ili 30% od onoga iz cenovnika?
To ti meni i Forumu objasni. Mozda to stvarno toliko (malo) i kosta? A ne cene koje zubari sirom sveta zarezuju.Ne zanimaju me tvoji linkovi, nisu za Japanese nationals, u koje, pred zdravstvom, i sam i moja porodica spadamo.Nacionalno zdravstveno, ukljucuje i zubare. A tu zivim i to je sve sto se mene tiche. Tako ti je to kod nas.
:lol:
:lol:
Genijalan odgovor.Bio je film, "Lude godine", tamo neki karakter, u garazi, kaze "Samo jos jedan ispit pa cu biti doktor". I onda izvede katastrofalni abortus.

Kad smo kod karaktera, koliko košta lečenje karaktera i amputacija kompleksa? Mora da je preskupo, čim to radiš ovde a ne tu kod vas.

Kad smo kod karaktera, koliko košta lečenje karaktera i amputacija kompleksa? Mora da je preskupo, čim to radiš ovde a ne tu kod vas.
Pre, sta bese sa zubarskim kriminalcima koji opaljuju javnost skupocom svojih usluga?