March 7Mar 7 6 hours ago, JozoMujica said:Kao što sam i planirao, krajem godine sam uzeo inverter Midea za dogrevanje i grejanje kada je temperatura napolju preko 10C... E, sad, od jutros u aplikaciji na telefonu primetim da imam upozorenje da je klima radila više od 250 sati i da je potrebno očistiti filter.Ranije kad sam koristio klimu u starom stanu, za filter smo zvali majstore koji to obave jednom godišnje. Da li je moguće da ovo treba da se radi češće (na 250 sati) i da li je pametno da radim sam?Podigneš poklopac klime, izvadiš dve mrežice, propereš pod vodom, eventualno asepsol, vratiš mrežice.Redovan veliki servis, u zavisnosti od uslova u kojima klima radi, na svakih dve, tri godine, gde se unutrašnja jedinica cela rasklapa i čisti.
March 8Mar 8 18 hours ago, Trombone Toad said:Podigneš poklopac klime, izvadiš dve mrežice, propereš pod vodom, eventualno asepsol, vratiš mrežice.Redovan veliki servis, u zavisnosti od uslova u kojima klima radi, na svakih dve, tri godine, gde se unutrašnja jedinica cela rasklapa i čisti.Pored te 2 mrezice produvas kompresorom ventilator i poprskas ga asepsolom cisto da pobijes bakterije.Uzgred, drugar koji mi odrzava klimu vec godinama za ciscenje plastike koristi tecnost za pranje automobilskih stakala.Klima blista posle toga. :)
March 8Mar 8 Serviseri klime, kada rasklapaju i ciste unutrasnju jedinicu koriste Sgraso, onaj za rerne, ali mi to sumnjivo, verovatno dobro ocisti ali pitanje je koliko je stetno sa isparenjima.Skupo im da koriste namenska sredstva za odmascivanje i dezinfekciju klime, pa onda prodaju ovu pricu.
March 8Mar 8 1 hour ago, brusli said:Sgraso, onaj za rerne, ali mi to sumnjivo, verovatno dobro ocisti ali pitanje je koliko je stetno sa isparenjima.Axel sgrasso, lažno brendiran da zvuči da je neka italijanska fenserica, a ustvari domaća najgrđa hemija tipa Domestos u spreju; nikad me ništa nije toliko iritiralo, bukvalno mi mozak pali lampicu da signalizira da je štetno.
March 8Mar 8 Za skidanje svake štroke je nenadjebiv. Sona kiselina za ekstremne slučajeve, ASG za sve ostalo.
March 8Mar 8 Sgraso se najviše koristi, skida sveeee. Ispere se posle vodom, pa i nema šta mnogo da isparava.Mrežice na mesec, dva prati, pa će i sgraso ređe trebati.
2 hours ago2 hr @bags a i ostali auslanderi, da li su možda rešenje za AT/DE birokratiju prozorske klime? Znate one što su nekada bile po državnim firmama, kapiram da su danas manje dimenzijama i manje bučne, možda i jeftinije? Da li možda i prepravka prozorskog krila povlači xy dozvola, previše vremena i para?