Weenie Pooh Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Drama queens, svi odreda <_<Wire je fenomenalna serija, ali vaše beskrajno metanisanje i "spoznavanje sebe" meni lično kvari utisak. Bude me prosto sramota da priznam sebi da mi se sviđa.
Boza_zvani_Pub Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 "In a scene which takes place in a gay bar, Rawls is shown briefly in the background. He is out of uniform and holding a drink. He has a smile on his face and appears to be at ease in the environment, suggesting that Rawls is probably gay. However in the first episode of season one he has a photograph on his desk with his wife and daughter suggesting he might be closeted."vracao sam ovu scenu 5 puta u neverici. jedan od 100 hajlajtsa koji me je ostavio bez daha.a posle ove serije imam i pesmu od koje se najvise bojim kada je cujem:
belch Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 zašto to kako mi doživljavamo seriju tebi kvari utisak?serija ostavi na tebe utisak kakav ostavi, nemoguće da se taj utisak menja u odnosu na okolinu, a ne u odnosu na seriju, zar ne?
Аврам Гојић Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Drama queens, svi odreda <_<Wire je fenomenalna serija, ali vaše beskrajno metanisanje i "spoznavanje sebe" meni lično kvari utisak. Bude me prosto sramota da priznam sebi da mi se sviđa.pa kod mene je stvar u iznenadjenju. nisam mislio da je TV medij moguce koristiti na taj nacin. ovo je zanr velikog devetnaestovekovnog romana, a ne TV serije. otud jake emocije, ja sam mislio da sam sve velike romane vec procitao, a onda je doslo ovo :)
MayDay Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 @Mau: Ništa nije spektakularno, String je samo jedan od onih tragičnih antiheroja kakve ne mogu da ne volim. Čovek je, što bi neki rekli, on a mission to civilize, ali mu se nikako ne da. Jedna od omiljenih scena mi je ono kad drži neki sastanak u pogrebnom zavodu, sa sve zvaničnim rečnikom, pa ga valjda Poot pita "Does the chair recognize we're gonna look like pussies out there?" :D That being said, meni se ništa ne sviđa gde su odveli sve to sa Barksdale familijom u 3. sezoni, Avon-String odnos, sam rasplet, to mi je možda najslabiji deo u seriji.Meni je on najmanje autentican u seriji. Pa to sta on radi je prilicno prirodan put za nekoga ko je dovoljno pametan i ambiciozan, a nije unapred zakucan u poziciju boksera (Ejvon) ili elektricara (Prop Dzo). Odveo je stvari na drugi nivo i zato jeste jedan od kljucnih likova, ali nista to nije prvi put vidjeno, niti tu vidim neki veliki obrt.Uvesti Hamsterdam je vec nesto mnogo vise. Spektakl! Prikaz jednog velikog pitanja koje ganja drustvene mislioce. Ono sto je Meknolti uradio sa beskucnicima u poslednjoj epizodi je takodje efektivan prst u oko disfunkcionalnosti sistema. Ovo sve pisem sa aspekta scenaria i izgradnje likova, ne pricam o sistemu kao takvom.
189- Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 ona pesma na kraju druge sezone sto je postavljeno iznad mi je 1 od hajlajta citave serije...remek delo. uz to, meni je druga sezona najbolja...rekao sam to vec sto puta :blush:stavljajte spojlere za one koji jos nisu odgledali sve :)
Кристофер Лумумбо Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 (edited) zašto to kako mi doživljavamo seriju tebi kvari utisak?serija ostavi na tebe utisak kakav ostavi, nemoguće da se taj utisak menja u odnosu na okolinu, a ne u odnosu na seriju, zar ne?zato sto ne zeli da bude deo mase, zeli da bude poseban, a onda procita sve ovo i sramota ga je da sam sebi prizna da je isti kao mi smrtnici :( Edited August 24, 2012 by kojot
Weenie Pooh Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 zašto to kako mi doživljavamo seriju tebi kvari utisak?serija ostavi na tebe utisak kakav ostavi, nemoguće da se taj utisak menja u odnosu na okolinu, a ne u odnosu na seriju, zar ne?Ne menja se moj utisak, nego moj doživljaj tog utiska. Interni monolog ide ovako nekako:#1 Jebote, kako je ovo dobro.#2 Uh, vidi ove fanboys kako su zapenili.#3 Ne zvučim valjda i ja tako kad pričam o Wire?#4. Ako ne zvučim, možda mi se i ne sviđa toliko koliko sam mislio?#5. Ali jebote, kako je ovo dobro... reset to #1
Weenie Pooh Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Meni je on najmanje autentican u seriji. Pa to sta on radi je prilicno prirodan put za nekoga ko je dovoljno pametan i ambiciozan, a nije unapred zakucan u poziciju boksera (Ejvon) ili elektricara (Prop Dzo). Odveo je stvari na drugi nivo i zato jeste jedan od kljucnih likova, ali nista to nije prvi put vidjeno, niti tu vidim neki veliki obrt.Uvesti Hamsterdam je vec nesto mnogo vise. Spektakl! Prikaz jednog velikog pitanja koje ganja drustvene mislioce. Ono sto je Meknolti uradio sa beskucnicima u poslednjoj epizodi je takodje efektivan prst u oko disfunkcionalnosti sistema. Ovo sve pisem sa aspekta scenaria i izgradnje likova, ne pricam o sistemu kao takvom.Ne znam, zvuči mi kao da analiziraš suve elemente scenarija umesto da posmatraš likove kao stvarne, žive ljude. Meni se String sviđa jer je flawed na vrlo specifičan način. Svi likovi u Wire imaju ovakve ili onakve falinke, naravno, ali njegova je baš tragična - zaleteo se u ispravnom smeru ali previše brzo, hteo je da digne tu supkulturu na jedan viši nivo, ali za to niko od njih nije bio spreman. Ali ono trapavo zavereničko mrsomuđenje oko Omara i Brother Mouzonea koje mu je na kraju došlo glave, to mi je baš bilo out of character. String ne bi pravio tako banalne greške.Plus, slab sam na te "red right hand" likove kod negativaca, što TV tropes zovu "The Dragon". Čovek iz senke koji pasivno podržava Vođu, i pritom radi sve što je neophodno, nekad i bez vođinog znanja. String kod Barksdalovaca, Chris kod Marloa, Lester Freamon (u prvoj sezoni) kod Powlice.
Аврам Гојић Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 Stringer...meni je on odlican lik. Ima onaj film "Romper stomper", u cijoj se poslednjoj sceni skinsi tuku u pesku, dok ih Japanci slikaju idiotima. ceo epski narativ sveo se na dva celava mandrila koji se tuku u blatu. To se dogodilo i sa Stringerom kada je pokusao da se otisne u preduzimacke vode. Postao je mali sraf u jednom sirem i bolje etabliranom narativu, a njegov mali i dobro vodjeni svet je postao nesto sa cime se sprdaju veliki igraci. Taj deo u seriji je za mene bio briljantna promena fokusa i perspektive, pomaljanje neceg ogromnog prema cemu je svet West Baltimora nesto kao mali akvarijum sa ribicama. Stringerov pad je bio uzasan jer je i on bio svestan te promene fokusa, shvatio je da je sitna riba koja nije na vreme videla gde su joj granice, skocila je i pala na tepih gradskih menadzera i njihovih advokata u two piece suits.
Moća Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 A jel provalio neko iz prve kada je u onoj pucnjavi Omarov decku pogodio onu ribu sto je pljackala sa njima? Ja to spaziio i vracao 100 puta da proverio dal mi se ucinilo.
Boza_zvani_Pub Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 sam zamolio da se ne pominje kako ce meknolti da zagine? primio sam se na ovo :) sve cekam. i cekam i cekam, i sve mi se namestaju scene. ono kada ode sam iz bara, pa na kraju kad stane na mostu...ja danas zavrsio sa gledanjem i ceo dan pod utiskom, podsvesno razmisljam o seriji sve vreme, slican osecaj kao kada sam prvi put kao klinac procitao 20 000 milja, samo sto ovde imam 10ak Kapetana Nemo-a
assück Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 sta da ti kazem -_-ko sto je Tonci zajebao mene, i ja zajebao vas :)
Boza_zvani_Pub Posted August 24, 2012 Posted August 24, 2012 (edited) ima li negde spisak ko je koga roknuo hronoloski?mahom sam dosta dobro nagadjao ko ce sve da izgine za omara sam ocekivao kad tad, ali sam mislio da ce mnogo skuplje da prodai svoju kozu, tj da ce bar pola liste da ocisti, ipak ovako je ispalojos bolje, kad je vec moralo!kako se priblizavao stringerov kraj tako sam sve vise zeleo da ga ociste, od najgotivnijeg lika i onog stava u sudnici na pocetku vremenom postao mi je jedan od najomrazenijih, mojoj sreci nije bilo kraja kad su ga bas ona dvojica onako ocistili (samo njegove scene su serija za sebe)"znao sam" da ce avon, grk i brother mouzone da prezive delovali su i suvise veliki majstori svog zanata, mada iskreno to sam mislio i za prop joe-a - da sigurno prezivljava, al kurac.nije mi samo jasno kada i da li uopste Levy kapira i saznaje da je Herc dao broj, nisam to najpazljivije ispratio? p.s. osecam se glupo da bilo sta pisem o seriji, jer nemam kapacitet da izrazim celokupnu viselojnost osecaja koju bih iskazao, apropo svega sto sam gledao poslednjih nekoliko dana. Edited August 24, 2012 by Boza_zvani_Pub
Recommended Posts