Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

THE WIRE (2002)

Featured Replies

1. Nije

2. Jeste

3. Zaboravio taj detalj. Stolice za umrle?

• Replies 2.4k
  • Views 320k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ubio se Zigi Sobotka.

• Gledam ponovo seriju i u ovodnoj špici druge sezone primećujem jedan potpuno nebitan ali meni jako zanimljiv detalj fikcije, pa rekoh da podelim:      

• Jean-Luc Picard
    Jean-Luc Picard

Andre Royo  ( Bubbles ) je pričao dosta vremena nakon završetka snimanja, kako mu je u jednom  momentu, u nekoj pauzi snimanja, dok je potpuno obučen i našminkan sedeo negde u blizini i čekao svoj red

Posted Images

Sve potpisujem ali nisi spomenuo Stan the big man-a, Ned Beatty. Fantastičan je bio u prve dve ili tri sezone, baš mi je bilo krivo što je nestao lik.

Meni je lično draźa od Wire i dan danas pamtim kad je krenulo emitovanje na pinku da sam ostao frapiran koliko je dobra serija, i scenario i kamera i montaža, sve mi je bilo baš vrhunski.

Gde može da se gleda Homicide, na kojoj platformi?

Gledao sam je nekoliko puta, ali poslednji put pre sigurno više od 20ak godina.

A sta si gledao, neki Blu-ray rip ili se pojavio u katalogu nekog od striming servisa? Bas bih i ja mogao da ponovo obnovim gradivo (sem 7. sezone koja jeste znacajan pad kvailteta)..

Inace, moja omiljena epizoda je u metrou sa Vincentom D'Onofriom. Druga je kraj 6. sezone i obracun u policijskj stanici. Majstorska rezija Kathryn Bigelow..

Ja sam pirat, pa nisam siguran, ali mislim da se pojavila na HBO.

Inače i ja sam krenuo da je gledam od početka pre nekoliko dana. Odlučio sam da ove godine više čitam i obrisao sam sve serije osim Homicide i The Wire, da bih ih odgledao ponovo, i Rome, pošto je nisam gledao, a znam da je dobra. Ovo novo ću sve da zaobiđem.

Moram da priznam da mi je Falzoun bio skroz gotivan lik, iako je iz kasnije postave. A Luis je, recimo, kao Bank u Vajeru, dusa serije.

Inace, valjalo bi da obnovim gradivo. Ne pamtim kad sam gledao.

Edited by Sludge Factory

uf koliko mi isao na zivce kellerman. i zanimljivo kad god sam ga video u drugim serijama uvek sam ga video kao kellermana i automatski me nervirao. cak mi se cini da je uvek igrao jednog te istog lika od homicidea do ocajnih domacica.

slicno je bilo i sa onim italijanom detektivom. u ozu mi bio naporan pa tako i u homicide. bar je u housu bio ok.

i ja bih mogao da opet pogledam, ali kao i uvek dok je pembleton u seriji. nikad nisam pogeldao poslednje dve sezone valjda.

Poslednja je samo sezona bez Pembltona, do kraja 6te je tu.

Gledao sam na “privatnim” kioscima, HD rip sa nekog Peacocka recimo. Ako to jurite, uzimajte onaj kodiran sa x265, oni sa x264 imaju neki zajeb sa zvukom.

Stolica na kraju filma je za još jednog preminulog, ne zna se ko, mada imaju jake insuinacije da bi to mogao biti Bejlis.

E, jeste odličan Stan the Bigman, i u filmu na kraju je bio jaka pojava.

Korseti me je malo zamarao, jer previše priča, verovatno je i to razlog sto je maknut.

6 sezona imate na voyo striming servisu

On 6. 1. 2026. at 21:32, goofs said:

Najbolji novitet je svakako Đankarlo Espozito, moj prvi susret sa njim, pa kasnije padanje na dupe kad je na TV došao Gas Fring.

Možda si ga prevideo u Do the right thing .

Ja nisam imao pojma ,nego je neko nedavno to izbacio na tviter

sddefault.jpg

On 8. 1. 2026. at 1:55, svashtabezneshto said:

Hvala za ovo. Taman sam našao seriju na kiosku, ali ovako si me rešio muka, Imam ovog raspalog Voyu već mesecima (besplatno do oktobra ove godine), ne znam kako mi je promakla serija.

On 6. 1. 2026. at 22:51, goofs said:

Poslednja je samo sezona bez Pembltona, do kraja 6te je tu.

Gledao sam na “privatnim” kioscima, HD rip sa nekog Peacocka recimo. Ako to jurite, uzimajte onaj kodiran sa x265, oni sa x264 imaju neki zajeb sa zvukom.

Stolica na kraju filma je za još jednog preminulog, ne zna se ko, mada imaju jake insuinacije da bi to mogao biti Bejlis.

E, jeste odličan Stan the Bigman, i u filmu na kraju je bio jaka pojava.

Korseti me je malo zamarao, jer previše priča, verovatno je i to razlog sto je maknut.

NBC je zahtevao od producenata da izbace lik iz serije, mislili da već imaju dovoljno otromboljenih matoraca.

Pogledao sam isto celu seriju plus film pre par godina i slični su mu utisci. Prve dve sezone su vrhunac televizije pre kablovske, kvalitet glume, dijaloga, špica, epizodne uloge, sve je savršeno. U trećoj počinje polako da pada, u mislim četvrtoj već ima par "spektakularnih" epizoda potpuno drugačijih od tona serije, a poslednju sezonu sam jedva pogledao.

On 8. 1. 2026. at 1:55, svashtabezneshto said:

Hvala ti za ovo do neba hail

Skoro sam od gledao The Shield, pa The Wire, sad je vreme za Homicide

@Frank Pembleton jel gledas opet?

• 4 weeks later...

Gledam sad ponovo drugu sezonu koju sam najmanje "gledao",kako los završetak,nikada ga posle onakvog slučaja policija ne bi pustila,našla ni mu advokata u roku od odmah.

Edited by Bogotac

• 2 weeks later...

Na sredini sam druge sezone Homicide... Ovo je remek delo koje nikada niko nece dostici, bukvalno klasa iznad svega snimljenog ikada.

Wire je tu negde, Homicide je ipak bolji.