Jump to content
IGNORED

Quizmaster fan club

Marvin (Paranoid Android)

Skočko na ramenu  

182 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted
Ovo je bilo nuzrešenje koje je pronašla i jedna takmičarka, pa sam joj priznao devet poena. Zamišljena reč je u jednini i poznatija je.
Знам, зезам се.Ево два примера са по два очигледна решења:Е Ц И К Н О Р А ТИ В О П Р Н А К Т
Posted

Da prijavim i rec od devet slova dugajlije i drugi tacan broj 6*7*(4*5+1)+3 i da uputim izvinjenje sto nisam svoje umotvorine stavio u spojler svima koji su zeleli da resavaju, a ja im pokvario ugodjaj... :twak: Da se vratim na slagalicu, slazem se da je ipak najveci problem vreme i kad istekne pre nego sto su otvorene sve spojnice ili asocijacije sa jedne strane ili kad se brzo otvore sve asocijacije pa po pet puta kazu dalje sa druge. Od gluposti koje se ponavljaju bez veze mi je kad voditeljka kaze takmicaru da je on na redu da bira brojeve, a on joj kaze "hvala" :rolleyes:

Posted

Ostalo je da se reši još ovo: 1. Koji današnji grad u Uzbekistanu je bio prestonica carstva Timura Lenka?3. Koji je najbrojniji narod na najvećem evropskom poluostrvu?5. U kom gradu se nalazi aerodrom Stansted?8. Kojem nesemitskom narodu je pripadala Dalila?15. Na kojoj paraleli je 1954. povučena granica između Južnog i Severnog Vijetnama?18. Koliko tačaka je sadržao mirovni program koji je 1918. godine napravio američki predsednik Vilson?20. Koliko je golova postigao Gerd Miler na Mundijalu u Meksiku 1970. godine?22. Jovanka je bila poslednja Titova žena, a kako se zvala njegova prva žena?39. Koji hemijski elemenat je nazvan po latinskom imenu Kopenhagena?... što uz upotrebu pretraživača ne bi trebalo da bude veliki problem.

Posted (edited)
5. U kom gradu se nalazi aerodrom Stansted?
To pitanje za dalju upotrebu bolje izbriši... Zbog neodređenosti... Iako se aerodrom vodi kao London Stansted...Ovo iz prve ruke, doduše davnašnje... Moja malenkost radila je tamo po otvaranju 91/92... Pustoš i selendra...London je daleko u `izdu materinu... map-old.gifA najbliža selendra je Bishops Stortford, gde sam imao stan i vozio svaki dan do aerodroma... Da prostiš mestašce je malešno i nikakvo... Grad nije sigurno...Prethodno sam bio u Lutonu koji je baš gradić i to pravi, sa aerodromom po sred brda u gradu... Edited by dare...
Posted
1. Koji današnji grad u Uzbekistanu je bio prestonica carstva Timura Lenka?3. Koji je najbrojniji narod na najvećem evropskom poluostrvu?15. Na kojoj paraleli je 1954. povučena granica između Južnog i Severnog Vijetnama?20. Koliko je golova postigao Gerd Miler na Mundijalu u Meksiku 1970. godine?39. Koji hemijski elemenat je nazvan po latinskom imenu Kopenhagena?
SamarkandSvedjani1710Hafnijum
Posted (edited)
To pitanje za dalju upotrebu bolje izbriši... Zbog neodređenosti... Iako se aerodrom vodi kao London Stansted...
Da, moglo bi se malo preformulisati... Na primer, koji veliki grad je pedesetak kilometara jugozapadno od aerodroma Stansted?Ostala su još tri pitanja:8. Kojem nesemitskom narodu je pripadala Dalila?18. Koliko tačaka je sadržao mirovni program koji je 1918. godine napravio američki predsednik Vilson?22. Jovanka je bila poslednja Titova žena, a kako se zvala njegova prva žena? Edited by Quizmaster
Posted (edited)

22. Pelagija? :rolleyes:8. je lako, to zna svaki hebreofil. :rolleyes:

Edited by FranziskaKafka
Posted
22. Pelagija? :rolleyes:8. je lako, to zna svaki hebrejofil. :rolleyes:
22. Jeste, Pelagija. 8. Dobro, onda nema potrebe da govorim rešenje. :)
Posted

18. Четрнаест тачака8. Можда смо и неки род (судећи по мојим ромбоидима ThuliuM)

Posted (edited)

Предлог за награду Квизмастеру, кад буде победио у „Слагалици”:

3587688.jpg

Edited by Waldorf
Posted

dal zbog strasne kameredal zbog plavog cedaqm nam se postideou svog skocka gleda

Posted

mastere jes' konkurisao za kviskoteku? neću da je gledam ako nemam za koga da navijam.

Posted

Obično se za nove kvizove prijavljujem među prvima, ali ovde sam rešio da se strpim i vidim na šta će kviz ličiti. Napore ću usredsrediti na "Milionera" i na superciklus "Slagalice".

Posted (edited)

niko nije dao resenje za druga slova :)strmoglav (prvo mi je na pamet palo smrtoglav pa sam se pitao sta li to znaci :D)za prva slova : ugledaji :whistle: , mora da ima u recniku !!! :)za ovo zadnje sam odmah nasao astrahani (sta god to bilo / 2 x grad astrakhan ? :D)posle 20ak sekundi mi je tek sinulo anarhista :)a jel postoji resenje za ugledaji+j ? ja sam smislio : gde, julija ? :Didem da spavam i trazim resenje :geek:btw quiz, jel to anagram u tvom signature? Edit: nakon 30 minuta maltretiranja mozga... Dugajlije ! ! ! Koje mi sve gluposti nisu pale na pamet... Evo ti poklon anagram : daj legiju! :P

Edited by 8-walker