Jump to content

"Mediteran kakav je nekad bio"

Featured Replies

1 minute ago, Marcus Wulffings said:

ništa bez 23 dana godišnjeg odmora avgust->septembar

23 dana godiđnjeg odmora uzmem u dve godine, zbirno, možda... :(

• Replies 1.8k
  • Views 165.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Sammael
    Sammael

• Sandradjer
    Sandradjer

Posetila sam prijatelje koji leti zive u ovoj kuci. Kazu da je stara 300 godina. Nekada je u prizemlju bio ducan, podovi su originalni, kameni, namestaj star stotinjak godina. Uske stepenice i strme u

• Veliki plavi sto, grožđe iznad, poslednja riva u uvali, čistoća vode, miris borova, muzika zrikavaca, zvezde repatice, Jupiter na cugi svako veče dok je Strelac u lovu na jugu, kad ulovi plen i zamakn

Posted Images

hoću reći sedamnaest radnih dana

ali meni je neshvatljivo vi, programatorski tajkuni, ne možete da se opustite barem u tom Aug-Sept terminu, u stvari možete ali nećete da otkinete vreme za odmor

5 minutes ago, Marcus Wulffings said:

ništa bez 23 dana godišnjeg odmora

+1

5 minutes ago, Marcus Wulffings said:

ništa bez 123 dana godišnjeg odmora

+100

Imam 25 dana odmora, ne pamtim kad sam vezao više od 7 radnih dana. Ovoga puta sam uzeo 5.5 (3.5 od prošle god, 2 od ove). Bivalo je u jednoj bivšoj firmi da mi se nagomila po 40 dana neiskorišćenih.

Stalno su neka sranja s klijentima, evo bacim pogled par puta dnevno na chat i vidim bar 3 goruće teme koje me čekaju u ponedeljak

Moj coping mehanizam je koristenje svih 25 dana godisnje. Nazalost zbog decijih raspusta nisam nikad uspeo uzeti vise od 7 radnih dana u komadu. Ove godine sam naradio nekih sati tako da cu prvi put od 2008. ove godine uzeti u komadu pune dve nedelje.

U FR postoji dosta uhodan mehanizam kojim te prakticno nateraju da uzimas odmore, i to tokom cele godine. Npr, dete ti ide u vrtic, ali vrtic bude zatvoren jednu nedelju kada su skolska deca na raspustu. A kada deca malo odrastu i krenu u skolu onda tokom raspusta mogu u produzeni boravak, ali nekoliko nedelja godisnje su i boravci zatvoreni.

Ontopic, kakav je Cavtat za porodicno letovanje? Lep ali skup, pretpostavljam?

image.png

image.png

image.png

image.png

image.png

On 24. 6. 2025. at 14:29, Serena said:

Bombonica 😍

Ovo je za mene more.

Nepregledne pescane plaze koje se razlikuju samo po boji suncobrana u meni izazivaju mucninu.

+milion..

najlepsi je mix stena i peska. pa neka uvala pa neka stena sa koje mozes u dubinu itd.

sto se tice slobodnih dana, uzimajte kada god mozete, cak i ako cete presedeti kod kuce. Prosle godine sam iskoristio svih 45 dana, nije mi bilo ni najmanje glupo da to uradim kad su mi ih vec rasporedili.

Vi mene hoćete da na prevaru navučete na te "kamenjare" po HR.

Nije lepo od vas...

Slavim dvadesetogodisnjicu neidenja na kopneni Hrv jadran iz koje jos vucem traume socijalistickog smestaja i proverbijalne dalmatinske neljubaznosti i kurcobolje. Otvorila mi se mogucnost za jednu sedmicu izmedju jula i avgusta u okolini Zadra na potezu pre prelaska na Pag sa zadarske strane. Ima gomila nekih poludivljih uvala koje na slikama deluju kul i sa ne previse ljudi a sve su na od 5 do 10 min autom od apartmana. Ima neko iskustva iz tog predela i da li vredi cimanja autom preko 700km zbog samo 7 dana?

@Marcus Wulffings Vidim da cesto kacis slike zadarskih otoka. Ti si mi prvi na listi eksperata. sleep

Tu sam na usluzi, samo što ja na Pag ne idem....mada i na njemu ima tih uvalica sa tirkiznim dnom.

ja moram da obidjem jos jednom hvar kolima dok ne umrem. imam najlepsa secanja odande.

nije to više to kao što je nekad bilo

Just now, Mr.Mxyzptlk said:

ja moram da obidjem jos jednom hvar kolima dok ne umrem. imam najlepsa secanja odande.

Jelsa,Vrboska, Stari Grad, Hvar, pa kupanjac na Paklenim otocima pa nastavis ka Bracu ili Korculi