15 hours ago15 hr Gajbe u kojima sam odsedala su po difoltu novog nameštaja, čiste i opremljene bolje nego gajba kod kuće
14 hours ago14 hr Uopšte nije forma ideale, al nema ni veze. Sasvim solidan nameštaj. Ali ne znam baš šta to turisti najviše vole od fazona. Prošle godine sam bila u fensi gajbi u Hrvatskoj, i potkrovnom smeštaju u HN, s minimumom fasilitija. U ovom potonjem sam se super provela, znaš koliko me je uvo zabolelo za starost kreveta ili gde ću da stavim kofer. Ne kapiram uopšte šta to ljudi "vole" na moru, osim lepog provoda i kupanja na dobrim plažama/kamenju
8 hours ago8 hr 11 hours ago, Marcus Wulffings said:problem je što su rvati poskupeli svoje restoranske usluge kao i trajektne i pojedine taksi prevoze da to više nije toa ne da im se da budu ljubazni, nije im u karakteruMozda je do tebe, ono jednom sto sam bila primorana da letujem u Dubrovniku, gazdarica i ostale gospodje u apartmanu utrkivale su se koja ce biti ljubaznija prema mom ex suprugu. Meni ni osmeh doduse.
8 hours ago8 hr 11 hours ago, Eleniko said:Pa ne, niko od njih. Istok najn kod mene i nema suštinske razlike između tih nacija dok Srbi koji dolaze troše bolje i ne kolutaju očima na cene.Pa skupo im u odnosu na ono sto su navikli, a Beogradjanima jeftinije nego kod Vucica pa se raduju.
7 hours ago7 hr forma ideale je moj generički naziv za nameštaj od pločastog materijala koji u komercijalnim smeštajima ima prednost danas, nije to posebna hrvatska specijalnost. ni mene ne zanima starost kreveta pod uslovom da me ne budi noću i ako spavam kao top. i slažem se oko preferenci na odmoru - spavao sam po rupetinama raznim po nestvarno lepim mestima, ne samo u hrvatskoj, evo i jednu itaku pamtim i po tome. ali meni taj prašnjavi socijalistički vajb baš ume da upadne u oko mada ne može da mi sjebe ugođaj ako je sve ostalo okej. nažalost, fenomenalni vintage retro komadi koje je radio meblo, stol kamnik i slični nije sačuvan ili je pak, kod prestižnijih komada, bilo umesnije da se zavali na tržištima memorabilije. nije slučajno da mi se češće dešavalo da na odmoru naletim na rex stolicu nika kralja koju su radili slovenci u nekoj vukojebini na egeju nego u hrvatskoj (ili sloveniji, isto). naravno da na more idem iz drugih razloga ali postoje fini detalji koji mogu da ti ulepšaju doživljaj do neslućenih razmera, barem meni.
7 hours ago7 hr 8 hours ago, Svemir Zeka said:Gde je ovo?maslinjaci i pripadajući im mir i tišina na Ugljanu, i uvala Landin na Pašmanu Edited 7 hours ago7 hr by Marcus Wulffings
7 hours ago7 hr 1 hour ago, Mel said:Mozda je do tebe, ono jednom sto sam bila primorana da letujem u Dubrovniku, gazdarica i ostale gospodje u apartmanu utrkivale su se koja ce biti ljubaznija prema mom ex suprugu. Meni ni osmeh doduse.dakle, do muža je
6 hours ago6 hr vole to hrvatske turističke radnice. jedne godine na visu u kući kod poznanice, villa vergo, čim smo stigli upozorenje da je komšinica jako agresivna i negativna prema njenim gostima. a onda bukvalno od prvog jutra je dolazila da pijemo kafu, družimo se, pričamo itd. svašta je moglo da bude da je postojalo interesovanje sa obe stranea ona je posle zbog nje prodala tu kuću. ženska posla...
5 hours ago5 hr 1 hour ago, Eleniko said:rex stolicu nika kraljaHvala za ovo! Naletim prošle godine na jednu pored kontejnera, ali ne zadržim se dovoljno dugo da izanaliziram i detaljno objasnim mojima koje su to stolice iz detinjstva kojih se sećam kao kroz maglu i šta se desilo sa njima.
5 hours ago5 hr 2 hours ago, Eleniko said:forma ideale je moj generički naziv za nameštaj od pločastog materijala koji u komercijalnim smeštajima ima prednost danas, nije to posebna hrvatska specijalnost.Ne znam šta bih ti rekla. Kad god sam u Hrvatskoj platila za smeštaj, dobila sam vrhunski čisto i namešteno. Kažem platila, jer sam to o čemu pričaš viđala kad sam bila kod prijatelja, nevladinim organizacijama itede. Ali kad dam kintu, znam da dobijam kvalitet. Uzgred, meni socreal nameštaj u staroj kući na Braču ni najmanje nije smetao. Bilo kako bilo, za nameštaj niti sam nešto stručna niti me zanima, ali baš toliko seljanka nisam da ne znam da razlikujem kvalitetan od pločastog nameštaja.I opet, što se mora tiče, treba mi stena i flaša pijaće vode. Ni peškir mi na plaži ne treba. Ali da je to stena na otoku 🥰Na gajbi mi treba dušek da me spavam na podu i da imam da se okupam i skuvam tursku kafu. I dobro društvo.Sve ostalo mi je nebitno.
4 hours ago4 hr Ne znam ni sam koliko sam puta bio HR (najvise po Istri) i svaki put je bila solidna usluga. Negde bolje negde gore ali nigde nisam gubio zivce kao nekoliko puta u GrckojJedino su me na Hvaru preveslali za smestaj sa starim friziderom koji je zujao celu noc pored kreveta ali i na to sam se navikao nakon par noci.Na drugoj strani u Grckoj sam nekoliko puta imao katastrofalan servis (koji se doduse cesto popravio na prosecan kad bi saznali da smo Srbi). Poslednji put recimo na Kosu su mi govorili da se opustim jer sam na godisnjem i da je ok cekati na koktele/palacinke redovno po sat vremena. Slicno je bilo na Kritu. Naravno moze se reci da su krivi strani radnici, ali tako nesto nisam doziveo nigde u Hrvatskoj a i tamo najmanje ima Hrvata da rade u usluznim delatnostima.Bagsica je barem privremeno stavila veto na godisnji u Grckoj.