Yesterday at 14:411 day sada je već izvikana, poziva se na neko kulturno i istorijsko nasleđe koje nije ni za prineti Italiji Španiji ili Portugalu
Yesterday at 14:521 day 9 minutes ago, Marcus Wulffings said:sada je već izvikana, poziva se na neko kulturno i istorijsko nasleđe koje nije ni za prineti Italiji Španiji ili PortugaluPa svako je tu za sebe. Uvek ima onih koji prvi put idu negde, ima onih kojima je to pristupacna obala i stalno se vracaju, a ima onih koji vole da menjaju pa su vec videli. Ali ocigledno sve te drzave su turisticki bas uspesne redom do Crne Gore Albanije Grcke Turske...
Yesterday at 15:121 day Faljen isus da je Grčka podalje od Češke, Slovačke, Poljske... Veća šteta nego od Bugara, kakvi god da su. No dobro, mejnstrim turisti su planetarna pošast.
Yesterday at 15:161 day Ih druze bolje su Poljakinje od Bugarki sto puta. A tek Cehinje...Salu na stranu ne vidim da vi u Grckoj imate sta da birate. Koliki god da su sparpaketi Cesi, Slovaci i Poljaci donose puno vise kinte od Bugara i Srba.
Yesterday at 16:111 day pa ne, kissy, meni ni te čehinje ni poljakinje nisu nešto, ali ako dorinose praračunu r. hrvatske onda odličnoproblem je što su rvati poskupeli svoje restoranske usluge kao i trajektne i pojedine taksi prevoze da to više nije toa ne da im se da budu ljubazni, nije im u karakteru
Yesterday at 16:411 day 1 hour ago, Djuro said:Sto kaze moj kum iz blokovabila je super dok je srbi nisu otkrili.Isto to pricaju i starosedeoci, za kuma i tebe, since 70ih.
Yesterday at 17:131 day 1 hour ago, bags said:Ih druze bolje su Poljakinje od Bugarki sto puta. A tek Cehinje...Salu na stranu ne vidim da vi u Grckoj imate sta da birate. Koliki god da su sparpaketi Cesi, Slovaci i Poljaci donose puno vise kinte od Bugara i Srba.Pa ne, niko od njih. Istok najn kod mene i nema suštinske razlike između tih nacija dok Srbi koji dolaze troše bolje i ne kolutaju očima na cene. Evo sredina maja a ja sam već stigao prošlosezonski prihod i imam da rasprodam juli u apartmanu. Nemci, Danci, Škoti, Beograđani. Da kucnem u drvo, penzija.
Yesterday at 17:281 day Znaš kako se kaže na jugu: "Ima gi razni". Ovi moji Nemci svake godine dodaju po još jednu nedelju na rezervaciju, ove godine su uzeli ceo avgust, za cenu ne pitaju.
21 hours ago21 hr jednom sam na cresu, u dragom valunu odseo kod žene koja se jako zanimala da čuje kakva je grčka i posebno kakva je u poređenju sa hrvatskom. pošto smo se sprijateljili tokom tog boravka kod nje, odlučio sam da prenesem svoja iskustva pogotovo što nisam bio negativan prema hrvatskoj. s obzirom da sam u tom trenutku imao najmanje jedno 30 letovanja u hrvatskoj i barem 15 po grčkoj, uz nekoliko jednocifrenih, manje bitnih po crnoj gori, mislim da sam bio dovoljno upućen da prenesem moje mišljenje koje delim i ovde. da hrvatska ima jači prosek, ne baš not great not terrible ali sigurno je osetno slabija u ekstremima. za razliku od nje grčka je sva u ekstremima, ili je za ne bilivit dobro za normalnije novce od mnogo ređeg za ne bilivit dobro u hrvatskoj ili su ove qrčine od destinacija na koje se srbi i drugi balkanci najviše zabijaju, razne leptokarije i paralije. plus nešto što sam zadržao za sebe jer nisam bio siguran da ne bi izazvalo reakciju, da je u hrvatskoj ostalo snažno nasleđe socijalizma u turizmu, od smeštaja do odnosa prema gostu. to se menja ali i dalje postoji i nekim ljudima baš smeta. meni ne toliko jer i dalje gajim jugonostalgiju pod koju to podvodim, ali mojoj ženi je to vrlo brzo postalo odbojno i postala je glavni inicijator odlaska za grčku tj prestanka odlaska u cro.
21 hours ago21 hr u čemu se ogleda to nasleđe socijalizma(pretpostavljam socijalističkog samoupravljanja) u turizmu?ono šaljite šolde i ne dolazite?
21 hours ago21 hr ogledalo se u tome kako izgledaju smeštaji gde odseda gost, kako po dizajnu kako i po opremi. i po odnosu uposlenika u turizmu prema gostu. u tome je prednjačila dalmacija. kvarner i istra nisu deo te priče, što južnije to tužnije.to je počelo da se menja u vreme mojih poslednjih odlazaka tamo, verujem da se to u međuvremenu smanjilo, a mogu da vidim i po slikama smeštaja koji je mnogo pristojniji nego pre. na pomenutom cresu koji mi je bio pretposlednja destinacija u hrvatskoj sam imao u sobi bukvalno isti nameštaj od masiva iz pedesetih kao kod moje babe u natalincima, nešto što čak nikada ne može biti ni retro koliko je van svake vremenske koordinate. mada i dalje viđam te neke polusocijala priče gde apartmani po razvikanim otocima izgledaju kao neki bedni halkidiki za srblje.