Jump to content

Najbolje preporuke

Featured Replies

On 30.11.2022. at 18:38, namenski said:

Sun-ana-strana-Jugoslavije-Povijest-turi

Treba da kupim knjigu drugaru koji voli istoriju, moze neka preporuka?

ako ga zanima balkanska istorija onda solun grad duhova od marka mazovera. on je verovatno najznačajniji istoričar današnjice koji se bavi post otomanskom tranzicijom regiona. upravo je čitam, predobro je napisana.

još bolje ako nađeš njegovu knjigu balkan, u tom slučaju mi javi gde.

14 hours ago, Sara said:

Treba da kupim knjigu drugaru koji voli istoriju, moze neka preporuka?

Istorija-Jugoslavije-u-20-veku-M.jpg

Piter-Gej-Vajmarska-kultura.jpg

Nasla sam sve tri, od Mari Zanin sam odustala cim sam videla cenu 

Uzela sam Solun grad duhova za poklon, a sebi Balkan 

Hvala obojici

@Eleniko Balkan sam nasla na kupindu, 599 din. Nov.

• 2 weeks later...

kronika-sretnih-trenutaka-snje-a.jpg

kronika-sretnih-trenutaka-snje-b.jpg

Balegari ne vjeruju...

• 1 year later...

Svima preporučujem u poslednje vreme - dobra knjiga, pametno i duhovito napisana, drži pažnju.

Detektivski roman koji otvara različite dublje teme, jugoslovenska deca rođena 70-ih će se posebno lako povezati sa knjigom.

Niko-nije-zaboravljen.jpg

Šta joj dođe Anja

13 hours ago, Milošica said:

Šta joj dođe Anja

Ne bih znala, verovatno ništa )

14 hours ago, Milošica said:

Šta joj dođe Anja

Zaboravila je Anju, ne seća se...

ovo sam ti pisala jutros u miru prve kafe, pa me šestomesečni ban omeo u slanju

8 hours ago, Milošica said:

Šta joj dođe Anja

koleginica sa fdu-a lolol

kupila sam ih u isto vreme kad sam se zainteresovala za domaće krimiće.

mirjana je mnogo ozbiljniji pisac i talentovanija. ali anja je rudar, pa nadoknađuje teškim zanatskim radom.

ovo što starmen kaže, smeštanje priče u sfrj okvir je zanimljivo za manji broj čitalaca i mislim da joj je teret, u smislu da sam ubeđena da bi se obogatila na svetskom tržištu krimića da nije toga... al šta znam, verovatno joj nije cilj da se obogati. očigledno je imala potrebu da ispriča nešto o svojoj generaciji.

sve u svemu, nisam mogla da prestanem da čitam dok nisam stigla do kraja, a bila je noć pred radni dan, pa sam na posao otišla ošašavljena od neispavanosti.

od anje sam pročitala prvu epizodu. valjda obljavuje po dve u jednoj knjizi. u početku je malo zapetljano s uvođenjem likova i pokušajima "književnog" postupka, ali brzo prelazi na totalno filmski format. otprilike kao da čitaš neku knjigu snimanja. tako da su likovi malo plići, i sve uopšte vapi za ekranom. ali drži pažnju.