October 27, 20213 yr Vreme za redovnu sezonsku obnovu gradiva: Roman koji je porodio takozvanu modernu cesku knjizevnost, sa sve svojevrsnim nastavkom:
December 7, 20213 yr Na racun price sa @Poludziber-om na Kini: Ni stranitm jezici se nisu pretrgli na temu/teme Kine, ako se ne racunaju takozvane strucne, istoricarske knjige, tek: prica o 1 Kini, mozda ne toliko litararno vredna, koliko kao neka vrsta svedocenja iz prve ruke rasnog novinara, inace Danca. Vredna citanja u svakom slucaju, obaska i zabavna i dobro napisana...
February 7, 20223 yr Do sada najobimnija Kolumbo knjiga na srpskom, potrebna i vredna, dobro napisana i vec standardno okljastrena prevodom Prevodjenatm i transkribovana licna imena i toponimi, prevodilac se trudio, nije da nije, ali - ne znam sta kazu pravopisi i konvencije, ako nam je do srpskog i cirilice, krajnje je vreme da se uvede pravilo da se u zagradi navodi originalan pojam/ime. Ako nista drugo, danas u doba Interneta bilo bi lakse ne toliko snaci se, nego naprosto identifikovati o kome/cemu se radi. Strucni, narocito pomorski izrazi - uobicajena katastrofa. Obaska sto je nedopustivo da ova vrsta knjiga nema indeks(e)... Prevod sa spanskog, Cigota, 2015.
April 11, 20222 yr Negde sam je vec preporucivao, ali - hvala Kupindo-u - posto uspeh da dobavim bukvalno neotvoren primerak knjige izuzetno trapavo prevedenog naslova koji u originalu glasi: The White House Papers of Harry L. Hopkins... Ili, fenomenalno dobro napisane (i, osim naslova odlicno prevedene) knjige sto nije ni cudo s obzirom da je pisac, Robert E. Sherwood, inace Ruzveltov pisac govora, dobitnik 4 Pulicera (jedan i za ovu knjigu) i cini mi se 2 Oskara za scenario... Knjiga o (izgubljenoj) borbi za kapitalizam sa ljudskim likom, ili o tome kakva je Amerika mogla da bude... Ali i pre svega, cak i za one koje takozvana istorija ne interesuje, knjiga koja se cita onako, bas, bas... O ljudima kojima su i najveci neprijatelji priznavali da imaju cistocu Sv. Franje Asiskog kombinovanu sa lukavom prevejanoscu njuskala na konjskim trkama... Cija su deca ginula u ratu i koji su iz javne/drzavne sluzbe izlazili siromasniji nego sto su bili kada su u nju usli.... Edit: izdanje Drzavno izdavacko poduzece Hrvatske, Zagreb, 1952... Edited April 11, 20222 yr by namenski
May 1, 20222 yr Mali presjek najboljih preporuka koje sam poslušao, preporučioci će se prepoznati: Dino Bucati - Tatarska pustinja Đorđe Lebović - Semper idem Borislav Pekić - 1999 Dona Tart - Češljugar Nikolo Amaniti - Dolazim po tebe i vodim te sa sobom Kristian Novak - Ciganin, ali najljepši Mišel Turnije - Kralj vilovnjak Liju Cisin - Problem tri tela / Mračna šuma / Kraj smrti Edited May 1, 20222 yr by autsajder
May 1, 20222 yr 8 hours ago, autsajder said: Mali presjek najboljih preporuka koje sam poslušao, preporučioci će se prepoznati: Dino Bucati - Tatarska pustinja Đorđe Lebović - Semper idem Borislav Pekić - 1999 Dona Tart - Češljugar Nikolo Amaniti - Dolazim po tebe i vodim te sa sobom Kristian Novak - Ciganin, ali najljepši Mišel Turnije - Kralj vilovnjak Liju Cisin - Problem tri tela / Mračna šuma / Kraj smrti Jel si te audio knjige pronašao u bespućima interneta, ili je sve po pe esu?
May 1, 20222 yr 3 minutes ago, Profesionalac said: Jel si te audio knjige pronašao u bespućima interneta, ili je sve po pe esu? Mislim da misli poslušao kao savet a ne preslušao
May 1, 20222 yr Debil Uopšte mi ta misao nije opteretila um Verovatno je bilo ono "što je babi milo..."
May 17, 20222 yr pitanje da li je neko čitao Žeroma Ferarija i kakvi su utisci ? kakva je ta nagrađena knjiga ''Beseda o padu Rima'' ? stidim se , ali tek danas čula za čoveka, zvuči mi zanimljivo hvala @autsajder na ovom koncentratu preporuka ima li šta ovoga da se pazari za džabaka u formi pdf ? ed. i da, da li je neko čitao Dijega Fuzara ? Utisci ? Edited May 17, 20222 yr by dùda
May 17, 20222 yr Ja ih imam sve u formatima za e-book čitače (epub i azw3) i tu mogu da pomognem ako i dalje koristiš Kindle, ali nemam PDF.
September 3, 20222 yr nekog miljenka jergovica, pristojno koristi biografske podatke u svojim knjigama
September 5, 20222 yr sto papovac kaze, moze jergovic, npr. dvori od oraha, saga o porodici sikiric-delavale iz dubrovnika kroz ceo 20. vek.