Jump to content
IGNORED

Najbolje preporuke

Marvin (Paranoid Android)

Recommended Posts

Posted
14 minutes ago, ToniAdams said:

Jel moze meni neko sibnuti Pekića sem besnila?

Mogao bih ja kad bi ti PM radio.

Daj neki mejl.

• 2 weeks later...
Posted

20180920_202823.jpg

Nisam do danas imao pojma da je prevedena na srpski: matora ali nezamenljiva, ne samo kao - sto je Burkhart tvrdio do kraja - kao vodic, nego i kao obavezna lektira za iole ozbiljnu istoriju umetnosti i uvod u pokusaj razumevanja.

Pod obavezno.

Posted
2 minutes ago, slepa živana said:

kasno je sad za udžbenike

:D

Nije bre udzbenik, veliko ime i znanje na stranu, knjiga je i savrsen putopis kroz jednu Italiju koje vise nema.

Nemoj si takva :sad:

• 2 weeks later...
Posted

Ako je sanatorijum u Švajcarskoj dovoljno zanimljivo mesto, onda Blaga je noć.

Mada, to je jedini uslov koji preporuka zadovaljava: pisac nije nepoznat i nije nastao ukrštanjem ovih koje spominješ, niti se igra perspektivom - jer perspektive nema!

Posted
2 hours ago, Host said:

Posto izgleda da nemamo topik za trazenje preporuka, zloupotrebicu ovaj. Hocu da poklonim knjigu koja u centar stavlja odnos izmedju likova, pozeljno sa malo igranja perspektivama i narativima, a da se odvija na zanimljivom mestu. Moze da ima malo seksija, ali ne previse. Neki krizanac Darela i Isigura bi bio sjajan kandidat kad bi samo postojao. Ne mora da bude poznat pisac, opskurnost je plus u ovom slucaju.

koje boje i kog formata?

Posted
5 hours ago, Host said:

Posto izgleda da nemamo topik za trazenje preporuka, zloupotrebicu ovaj. Hocu da poklonim knjigu koja u centar stavlja odnos izmedju likova, pozeljno sa malo igranja perspektivama i narativima, a da se odvija na zajnimljivom mestu. Moze da ima malo seksija, ali ne previse. Neki krizanac Darela i Isigura bi bio sjajan kandidat kad bi samo postojao. Ne mora da bude poznat pisac, opskurnost je plus u ovom slucaju.

koje volimo, od tisme. znam da ima na njemacki prevod, mora da ima i na engl.

Posted
7 hours ago, Host said:

Posto izgleda da nemamo topik za trazenje preporuka, zloupotrebicu ovaj. Hocu da poklonim knjigu koja u centar stavlja odnos izmedju likova, pozeljno sa malo igranja perspektivama i narativima, a da se odvija na zanimljivom mestu. Moze da ima malo seksija, ali ne previse. Neki krizanac Darela i Isigura bi bio sjajan kandidat kad bi samo postojao. Ne mora da bude poznat pisac, opskurnost je plus u ovom slucaju.

"Sloboda"

i "Korekcije"

i "Pjuriti"

Džonatana Franzena

"Divlji detektivi" ili engl. pevod "Savage detecitves" 

i "2666" (i engl, prevod) Roberta Bolanja.

Posted
3 hours ago, ToniAdams said:

koje volimo, od tisme. znam da ima na njemacki prevod, mora da ima i na engl.

imam ja od tišme dan odlaganja, žuta. al je tvrd povez. nego, otkud sad eng. i njemački? možda traži na bugarskom?

Posted

Ma kupovao sam kao poklon pa znam da ima na nemačkom, te kontam da mora bit i na engleskom. 

Bugari valjda ne čitaju knjige.

Posted
On 5.10.2018. at 21:05, ToniAdams said:

Ma kupovao sam kao poklon pa znam da ima na nemačkom, te kontam da mora bit i na engleskom. 

Bugari valjda ne čitaju knjige.

gde ima na nemackom, neka knjizara u nas ?