Jump to content

Fotografije, Druga liga Zapad

Featured Replies

^ ih, shta je iskustvo ;)hvala na ovom savetu, i generalno hvala svima na savetovanjima do sada. ne znam za ostale, ali meni bash znaci ;)

@R. PuMpkin kool ti je ta, možda da prođe kroz shadow and highlights u fotošopu, npr:
aha! a ti si bese onaj lik sto se ne sanalazi u photoshopu :lol: ?

.

post-645-1212749732.jpg

hajde da se i ja upisem ovde :)img0096ho8.jpg

ova mi je omiljenanjegoseva - kalenic - 2003.

post-645-1212767571.jpg

aha! a ti si bese onaj lik sto se ne sanalazi u photoshopu :lol: ?
nisam napisao da se ne snalazim u fotošopu, naprotiv. mene je fascinirala ona pipljivost. mislio sam (iako nisam pokušao) da ću da zabrljam. npr. crni šešir i bela zgrada, a sve ide uz ivicu. kloniranje mi nije strano, ali znam iz iskustva da kada sam hteo nešto slično da kloniram, samo sam umrljao i zbog tog iskustva sam mislio da će i ovde da se desi ista stvar i zato sam se fascinirao.
hajde da se i ja upisem ovde :)img0096ho8.jpg
baš je zanimljiva fotka. deluje kao da ima neke veze sa njima (daje im instrukcije - trener) a, opet s' druge strane deluje kao da radi nezavisno od njih nešto svoje.
nisam napisao da se ne snalazim u fotošopu, naprotiv. mene je fascinirala ona pipljivost. mislio sam (iako nisam pokušao) da ću da zabrljam. npr. crni šešir i bela zgrada, a sve ide uz ivicu. kloniranje mi nije strano, ali znam iz iskustva da kada sam hteo nešto slično da kloniram, samo sam umrljao i zbog tog iskustva sam mislio da će i ovde da se desi ista stvar i zato sam se fascinirao.
Pa ako kloniranje radis na zasebnom layeru onda ne mozes da zabrljas, tj. mozes ali je lako ukloniti visak (na prim. bela zgrada prelazi preko crnog sesira). Pokusaj prilikom kloniranja da nadjes odgovarajucu velicinu cetkice kao i cetkicu sa mekim ili tvrdim ivicama, jacinu itd. Mnogo efikasnije je ponekad jednostavno kopirati delove slike koji se mogu upotrebiti za retus, ali paziti na perspektivu, boju itd. Rad u Photoshopu jeste pipav ali je vrlo interesantan. Mene odmara.
Pa ako kloniranje radis na zasebnom layeru onda ne mozes da zabrljas, tj. mozes ali je lako ukloniti visak (na prim. bela zgrada prelazi preko crnog sesira). Pokusaj prilikom kloniranja da nadjes odgovarajucu velicinu cetkice kao i cetkicu sa mekim ili tvrdim ivicama, jacinu itd. Mnogo efikasnije je ponekad jednostavno kopirati delove slike koji se mogu upotrebiti za retus, ali paziti na perspektivu, boju itd. Rad u Photoshopu jeste pipav ali je vrlo interesantan. Mene odmara.
hvala Z. na ovom pojašnjenju. pogotovo što ideš preko layer-a. ja sam izgleda sve vreme išao hard way. :unsure:
hvala Z. na ovom pojašnjenju. pogotovo što ideš preko layer-a. ja sam izgleda sve vreme išao hard way
Zapamti pravilo br. 1 u Photoshopu: nikad ne radi na slici samoj. Snaga i moc Photoshopa lezi u layer (masks).

od danas...art035.jpg

Edited by nasumica

Toskanatoskana1qz0.jpg

• Author

Sremimg3558kf4.jpg

04-2.jpg
2576842030_2dc5f11fb9.jpg