Alphons Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 ^ ih, shta je iskustvo ;)hvala na ovom savetu, i generalno hvala svima na savetovanjima do sada. ne znam za ostale, ali meni bash znaci ;)
R. PuMpkin Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 @R. PuMpkin kool ti je ta, možda da prođe kroz shadow and highlights u fotošopu, npr:aha! a ti si bese onaj lik sto se ne sanalazi u photoshopu ?
hoffnung Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 aha! a ti si bese onaj lik sto se ne sanalazi u photoshopu ?nisam napisao da se ne snalazim u fotošopu, naprotiv. mene je fascinirala ona pipljivost. mislio sam (iako nisam pokušao) da ću da zabrljam. npr. crni šešir i bela zgrada, a sve ide uz ivicu. kloniranje mi nije strano, ali znam iz iskustva da kada sam hteo nešto slično da kloniram, samo sam umrljao i zbog tog iskustva sam mislio da će i ovde da se desi ista stvar i zato sam se fascinirao.
hoffnung Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 hajde da se i ja upisem ovde :)baš je zanimljiva fotka. deluje kao da ima neke veze sa njima (daje im instrukcije - trener) a, opet s' druge strane deluje kao da radi nezavisno od njih nešto svoje.
Zmitjkoe Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 nisam napisao da se ne snalazim u fotošopu, naprotiv. mene je fascinirala ona pipljivost. mislio sam (iako nisam pokušao) da ću da zabrljam. npr. crni šešir i bela zgrada, a sve ide uz ivicu. kloniranje mi nije strano, ali znam iz iskustva da kada sam hteo nešto slično da kloniram, samo sam umrljao i zbog tog iskustva sam mislio da će i ovde da se desi ista stvar i zato sam se fascinirao.Pa ako kloniranje radis na zasebnom layeru onda ne mozes da zabrljas, tj. mozes ali je lako ukloniti visak (na prim. bela zgrada prelazi preko crnog sesira). Pokusaj prilikom kloniranja da nadjes odgovarajucu velicinu cetkice kao i cetkicu sa mekim ili tvrdim ivicama, jacinu itd. Mnogo efikasnije je ponekad jednostavno kopirati delove slike koji se mogu upotrebiti za retus, ali paziti na perspektivu, boju itd. Rad u Photoshopu jeste pipav ali je vrlo interesantan. Mene odmara.
hoffnung Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 Pa ako kloniranje radis na zasebnom layeru onda ne mozes da zabrljas, tj. mozes ali je lako ukloniti visak (na prim. bela zgrada prelazi preko crnog sesira). Pokusaj prilikom kloniranja da nadjes odgovarajucu velicinu cetkice kao i cetkicu sa mekim ili tvrdim ivicama, jacinu itd. Mnogo efikasnije je ponekad jednostavno kopirati delove slike koji se mogu upotrebiti za retus, ali paziti na perspektivu, boju itd. Rad u Photoshopu jeste pipav ali je vrlo interesantan. Mene odmara.hvala Z. na ovom pojašnjenju. pogotovo što ideš preko layer-a. ja sam izgleda sve vreme išao hard way.
Zmitjkoe Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 hvala Z. na ovom pojašnjenju. pogotovo što ideš preko layer-a. ja sam izgleda sve vreme išao hard wayZapamti pravilo br. 1 u Photoshopu: nikad ne radi na slici samoj. Snaga i moc Photoshopa lezi u layer (masks).
nasumica Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 (edited) od danas... Edited June 6, 2008 by nasumica
Recommended Posts