nisam ja Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 lik beloj majici objasnjava koncept zastave. blue. it's the sky. yellow, sun. black. thats me. <3swam far to take this oneon my way back i trespassed. cut hand, shredded swimm shorts on the wall with crushed glass incorporated.starving musician and his dog. love flute.swear i wasn't'my heart is a rythym machine'it was drive by shot
nisam ja Posted February 27, 2010 Posted February 27, 2010 booty callking pimp'give me a $ you stupid tourist or i'll eat your heart'
hoffnung Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 ahhhh...baš dobra musky! takođe, nisam ja imaš dobre-zanimljive kadrove.
nisam ja Posted March 11, 2010 Posted March 11, 2010 takođe, nisam ja imaš dobre-zanimljive kadrove.kadrovi...lepo si to primetio :Dvido si kakvim pishtoljem je to keptovano. bilo koja rabota koja ne dozvoljava drzanje piva i cigarete u ruci nije za mene. ozbiljna fotografija je jedna od njih.
genaro Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 (edited) Napokon mogu i ja ovde da se zapljunem :) Neke od prvih slika, ocekujem kritiku iskusnijih Edited March 22, 2010 by genaro
rugievithus Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Moja prva fotografija na ovom forumu...kompakt sony DSC-S980obrada u GIMPDobrodošli su svi komentari..i negativni i pozitivni.Pozdrav
hoffnung Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 ocekujem kritiku iskusnijihu principu, ovo ti ne treba jer: npr. ja se ne osećam kao iskusan, a voleo bih da komentarišem i ne samo ja, možda će to nekoga da spreči da ti nešto kaže što će imati smisla. svaki komentar od "iskusnog-neiskusnog" je dobrodošao. meni se dopada kadar 1 fotke. ono što bih ja uradio jeste - posvetlio bih je, jer je podeksponirana (tamna) ali, ako to uradiš onda ćeš i nebo da spržiš. ovo bi trebao da uradiš sa layer-om. znaš kako?poslednja fotografija je dinamična, ali isto tako meni mnogo smeta što nema šta nema u istoj, a priča je samo ovaj statičan-cirkus auto, slučajni prolaznik i ovo što leti kroz kadar. mnogo širok kadar, a trebalo bi uže to.rugievithussve ti je potaman, ali nigde nema neba.p.s.zašto ti je preškraban potpis na fotki? hoćeš-nećeš da kažeš.
rugievithus Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 rugievithussve ti je potaman, ali nigde nema neba.p.s.zašto ti je preškraban potpis na fotki? hoćeš-nećeš da kažeš.Hvala na komentu... A ne znam ni sam šta mi se desilo s nebom... Možda bih mogao nešto da odradim po tom pitanju u GIMP-u al` nisam baš toliko "stručan"... a nisam nešto stručan ni za fotografiju :))) amater početnik LolDa li imaš neki dodatni savjet? Hvala unaprijed...
hoffnung Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 meni se dopada sve, kadar i ova sepia, ali me zanima da li imaš neba na toj fotki? da li je plavo ili ima oblaka ili je pri snimanju izgorelo? e, sad... ako je plavo ili ima oblaka i nije izgorelo pri samom snimanju, onda bi to vrlo lako mogao da uradiš u gimp-u sa layer-om. ono što je bitno jeste: ja ne znam da radim u gimpu. ovo je "trik" kako to ja radim: u fotošopu dupliram fotku ili udarim 'novi layer' sranje je što gimp nema shadow and highlights alat koji je za ove stvari fenomenalan, pa onda sve mora ručno. evo kako se to desi... kada obrađuješ fotku i ako je tamna, kako je posvetljavaš, tamniji delovi dolaze do izražaja i vide se detalji, ali svetliji delovi bivaju još svetliji i onda izgore. 1 bude strava, ovo 2 bude nestrava. :D zato onda uzmeš novi layer (nešto kao duplikat fotografije) i izvlačiš sa brightness alatkom tamu u mračnim delovima fotografije. gumicom izbrišeš nebo i nebo ostane onako kako je bilo. što će reći: skladno ekponirana fotografija.bilo bi dobro da ti se neko javi ko zna sa gimp-om da ti samo kaže kako da staviš novi sloj (layer) na fotku i onda sve možeš dalje sam. +naravno, ovo je sve u slučaju da bi voleo nešto da promeniš na ovoj fotografiji.
rugievithus Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 meni se dopada sve, kadar i ova sepia, ali me zanima da li imaš neba na toj fotki? da li je plavo ili ima oblaka ili je pri snimanju izgorelo? e, sad... ako je plavo ili ima oblaka i nije izgorelo pri samom snimanju, onda bi to vrlo lako mogao da uradiš u gimp-u sa layer-om. ono što je bitno jeste: ja ne znam da radim u gimpu. ovo je "trik" kako to ja radim: u fotošopu dupliram fotku ili udarim 'novi layer' sranje je što gimp nema shadow and highlights alat koji je za ove stvari fenomenalan, pa onda sve mora ručno. evo kako se to desi... kada obrađuješ fotku i ako je tamna, kako je posvetljavaš, tamniji delovi dolaze do izražaja i vide se detalji, ali svetliji delovi bivaju još svetliji i onda izgore. 1 bude strava, ovo 2 bude nestrava. :D zato onda uzmeš novi layer (nešto kao duplikat fotografije) i izvlačiš sa brightness alatkom tamu u mračnim delovima fotografije. gumicom izbrišeš nebo i nebo ostane onako kako je bilo. što će reći: skladno ekponirana fotografija.bilo bi dobro da ti se neko javi ko zna sa gimp-om da ti samo kaže kako da staviš novi sloj (layer) na fotku i onda sve možeš dalje sam. +naravno, ovo je sve u slučaju da bi voleo nešto da promeniš na ovoj fotografiji.Izgorilo mi je prilikom snimanja Pokušaću nešto izvesti, mada trenutno nemam neku konkretnu ideju na pameti. Ukoliko neko ima neku viziju, molio bih da prezentuje.U svakom slučaju, hvala ti mnogo na komentarima i savjetima.
genaro Posted March 24, 2010 Posted March 24, 2010 (edited) u principu, ovo ti ne treba jer: npr. ja se ne osećam kao iskusan, a voleo bih da komentarišem i ne samo ja, možda će to nekoga da spreči da ti nešto kaže što će imati smisla. svaki komentar od "iskusnog-neiskusnog" je dobrodošao. meni se dopada kadar 1 fotke. ono što bih ja uradio jeste - posvetlio bih je, jer je podeksponirana (tamna) ali, ako to uradiš onda ćeš i nebo da spržiš. ovo bi trebao da uradiš sa layer-om. znaš kako?poslednja fotografija je dinamična, ali isto tako meni mnogo smeta što nema šta nema u istoj, a priča je samo ovaj statičan-cirkus auto, slučajni prolaznik i ovo što leti kroz kadar. mnogo širok kadar, a trebalo bi uže to.Hvala puno na savetima. :)Ovo prvo nije trebalo tako da zvuci, vec sam ja nov u svemu ovome, tako da su svi ovde iskusniji, ali razumem sta si hteo da kazes ;) Slabo stojim sa obradom u PS, ali cu da experimentisem malo, sad sam video dole objasnjenje, pa cu probati nesto da izvucem.Sto se tice druge dve fotke, to je meni bila vise vezba sa blendom i expozicijom, i slazem se da je ova 3 pretrpana.Hvala jos jednom, i kacim uskoro nove fotke, pa cu traziti komentare, svih. :) Edited March 25, 2010 by genaro
rugievithus Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 (edited) Nisam nikako mogao izvući nebo jer nisam dobro uslikao ... izgorilo tako da sam bio prinuđen da ubacujem druge oblačiće ... :( Malo sam njuškao po netu i našao zgodan tutorial za GIMP... rezultat je ovo:poz svimaedit: nisam usavršio preciznu selekciju tako da, kad se slika uveća, vide se propusti u dijelu oko drveća i sitnih grančica.... Edited March 25, 2010 by rugievithus
Recommended Posts