jms_uk Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 I ako jeste montaza [mada ja mislim da nije], opet je majstor da izmontira onoliko fotografija
jms_uk Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 http://www.booooooom.com/2009/06/22/martin...aphy/#more-9043film is not dead
Alphons Posted July 13, 2009 Posted July 13, 2009 he, to mi drugar iz vremena kad sam isao u srednju.evo linak ka njegovom sajtu : http://www.artrainfo.com/sigurno ces prepoznati prezime ;)
Low-Life Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 (edited) mene je iskreno oduvala ova treća fotka. link Treca je jeftin trik sa motion blurom.Oba lika dignuta na lejer i pusten blur na bekgraund. Edited July 14, 2009 by Low-Life
hoffnung Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 ne verujem da je layerisao. ovo može da se uradi paning tehnikom sa kamerom. nema exif-a u njegovim fotkama. prilično dubok dof (prilično otvorena blenda, teleobjektiv pretpostavljam) Exposure Time: [1/60] verovatno i eto.
Low-Life Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 (edited) Jeste 100%. Ako udjes u zoom na originalnoj fotografiji jasno se vidi kuda je isao frajstend oko likova, da je slika u full rezoluciji bilo bi ociglednije, ovako moze i da prodje. Ja sam na primeru uradio isto samo sam dedu digao na lejer i pustio blur na bekgraound, kako bih sto plasticnije objasnio sta je uradjeno s tim sto sam umeksao ivicu blagi federom pa je meksa nego na autorovoj.Punih 12 godina radim samo retush i gledam to svaki dan. Edited July 14, 2009 by Low-Life
hoffnung Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 (edited) sada ću da ga pitam da li je layerisao ili koristio samo kameru kako bi napravio taj efekat. Edited July 14, 2009 by bob mould hair style
Low-Life Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 sada ću da ga pitam da li je layerisao ili koristio samo kameru kako bi napravio taj efekat.He, he... Evo i ja cu, pa kome prizna.
hoffnung Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 moje pitanje: "moram ovo da te pitam jer se na 1 drugom forumu priča o ovoj tvojoj fotografiji i da li si kamerom to uradio ili si koristio layere?"odgovor:"Hehe, sad sam video prepisku na forumu :) Kao sto bi rekao Cris Orwig sustinske razlike u obradi analognih i digitalnih fotografija gotovo i da nema, samo sto je obrada analognih iziskivala mnogo vise vremena i novaca. Danas imamo RAW format fotografija koji nam omogucava ogromnu slobodu manipulacije, kao i Photoshop koji je tu da od "obicnih" slika napravimo da izgledaju "neobicno". Nisam pritalica onih fotografa koji na fotografiju dodaju raznorazne elemente, prave kolaze i sl. Konkretno na fotografiji o kojoj se raspravlja jesam primenio vecu manilupaciju pojacavsi zamucenje i dodatno zatamnio pozadinu kako bih naglasio pokret subjekata. Zbog prirode pozadine, koja je za moje oko bila uznemirujuca morao sam da primenim ovakav zahvat.Pozdrav,Markop.s. ako mozes ovo sto sam napisao tebi prosledi i na onaj forum. Poz."
Low-Life Posted July 14, 2009 Posted July 14, 2009 Eto drago mi je da je autor jedan zdrav covek pa je lepo i objasnio. Taj photshopov motion je na fotografiji jasno uocljiv. Zatamljivanje pozadine je takodje praksa kada se koristi ova tehnika. Zurim na plazu pa nemam vremena da brzinski odradim par primera, ali to mozes i sam da probas.Lep pozdrav.
hoffnung Posted July 30, 2009 Posted July 30, 2009 ova fotka iako mi nije favorit, mnogo je jaka. klikni na fotku
Indy Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 Gnjide 1 lihvarske, nasrnule na možda najbolju živu fotografkinju. <_<
Zmitjkoe Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 (edited) ^ Nume zena sparama, pa bog. Ali kad joj das kameru... Edited August 23, 2009 by Zmitjkoe
Recommended Posts