esdy_11192 Posted September 25, 2009 Posted September 25, 2009 @indy: Koudelka dobio minđuše na fotki.. :D Malo se pomešalo, piše da je to Eve Arnold u imenu fajla.. Što ima smisla.. :))) @Zmitjkoe: Ne verujem da će ikad napraviti senzor veličine plan filma tj ploče od 8 * 10".. Tj više mi liči na plan film nego li da je to sredji format... :))) A Fotokemika pravi plan filmove i dalje, čini mi se.. :)@Krampa: Liči na bilo koju velikoformatnu (od srednje pa do većeg) kameru.. Tako da može da bude Graflex, Plaubel itd itd
Zmitjkoe Posted September 27, 2009 Posted September 27, 2009 @Zmitjkoe: Ne verujem da će ikad napraviti senzor veličine plan filma tj ploče od 8 * 10".. Tj više mi liči na plan film nego li da je to sredji format... :))) A Fotokemika pravi plan filmove i dalje, čini mi se.. :)@Krampa: Liči na bilo koju velikoformatnu (od srednje pa do većeg) kameru.. Tako da može da bude Graflex, Plaubel itd itdCekam jednu ovakvu senzorčinu.
mustang Posted September 30, 2009 Posted September 30, 2009 (edited) harry callahan Edited September 30, 2009 by mustang
Indy Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Gotovo zaplakah koliko me opcini ovo...agedsenator (Vittorio Pandolfi) @ flickr
Pontijak Posted October 16, 2009 Posted October 16, 2009 (edited) ai. ai. ai. pontijace, pontijace... o cemu sam ja mislio kada sam stavio jednu od vestonovih cuvenih fotki? Edited October 16, 2009 by Pontijak
Indy Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Još 1 maestro sa flickra. chachahavana / ChaCha iz Hong Konga. Album: Les pivoines rougissent
Indy Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Uvek je lepo videti kako drugi ne pate od kreativne krize... Telegraph.co.uk selekcija najboljih crno-belih radova za godinu 2009.
hoffnung Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Sergey Maximishinšta reći osim da sam se napalio.
Frank Pembleton Posted December 4, 2009 Posted December 4, 2009 Refoto putujuća izložba „Svet u fokusu" (galerija)Renomirani časopis Refoto, u potpunosti posvećen fotografiji, svake godine organizuje nekoliko foto-konkursa namenjenih čitaocimaphoto„Svet u fokusu" je naziv jednog od njih, a časopis Refoto realizovao ga je pod pokroviteljstvom firme „Olympus" u saradnji s kompanijom „Masel". Do redakcije je stiglo oko 1.500 fotografija, a na stranicama časopisa tokom 2009. godine objavljeno je preko 250 radova čitalaca. Miodrag Trajković iz Beograda dobio je D-SLR Olympus E-420 fotoaparat kao najuspešniji autor konkursa za fotografije u kategorijama „Dokumentarni portret" i „Okruženje". Pored ovih, bile su još tri kategorije: „Mesto", „Smešna strana sveta" i „Reportaža". Još devet autora dobilo je nagrade i pohvale, a prezentacija najboljih radova imaće nesvakidišnju formu i svakako će biti jedna od najposećenijih izložbi fotografija na ovim prostorima.Više od 150 fotografija s konkursa „Svet u fokusu" tokom decembra biće prikazano na panoima u autobusima gradskog prevoza u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Subotici i Kragujevcu. Cilj ove putujuće izložbe jeste da približi široj javnosti svu kreativnu moć fotografije koja svakom od nas omogućava da dokumentuje svet i život oko nas. Mnoge fotografije snimljene su običnim malim digitalcima, dostupnim većini nas, što jasno dokazuje da su vrata fotografskog sveta otvorena svima. Otvaranje izložbe i dodela nagrada najboljim autorima obaviće se 2. decembra u 12 časova, naravno u autobusu, na Studentskom trgu (okretnica GSP) u Beogradu.ReFoto KonkursMoj favorit Miodrag Miki TrajkovicSamo skromnost i neke okolnosti cine da nije "eksplodirao" na sceni...
hoffnung Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 ako nije bilo... jbt!!! hcb u malom. početak i nije tako senzacionalan, ali kako se dublje ulazi...preporučujem: full screen od-čekirajte 'embiggen small things to fill screen' slow pause desni kursor -napred gornji kursor -info link
jms_uk Posted January 15, 2010 Posted January 15, 2010 Ako mozete, pogledajte dokumentarac o Brian Duffy-juhttp://www.bbc.co.uk...o_Shot_the_60s/Interesantan pregled [fotografije] 60ih i 70ih i jedna zivotna prica.Interakcija izmedju njega i Bailey-a - priceless :)
Recommended Posts