Jump to content
IGNORED

Majstori fotografije

Mr.Smith

Recommended Posts

Posted

@indy: Koudelka dobio minđuše na fotki.. :D Malo se pomešalo, piše da je to Eve Arnold u imenu fajla.. Što ima smisla.. :))) @Zmitjkoe: Ne verujem da će ikad napraviti senzor veličine plan filma tj ploče od 8 * 10".. Tj više mi liči na plan film nego li da je to sredji format... :))) A Fotokemika pravi plan filmove i dalje, čini mi se.. :)@Krampa: Liči na bilo koju velikoformatnu (od srednje pa do većeg) kameru.. Tako da može da bude Graflex, Plaubel itd itd

Posted
@Zmitjkoe: Ne verujem da će ikad napraviti senzor veličine plan filma tj ploče od 8 * 10".. Tj više mi liči na plan film nego li da je to sredji format... :))) A Fotokemika pravi plan filmove i dalje, čini mi se.. :)@Krampa: Liči na bilo koju velikoformatnu (od srednje pa do većeg) kameru.. Tako da može da bude Graflex, Plaubel itd itd
Cekam jednu ovakvu senzorčinu. :lol:2162646403_50fc0c74e7_o.jpg
Posted (edited)

harry callahan :wub:callahantrees.jpg

Edited by mustang
Posted

Zar ovo nije Edward Weston?! A mozda i gresim.

Posted (edited)

ai. ai. ai. pontijace, pontijace... o cemu sam ja mislio kada sam stavio jednu od vestonovih cuvenih fotki? :frust::frust::frust:

Edited by Pontijak
  • 4 weeks later...
Posted

Uvek je lepo videti kako drugi ne pate od kreativne krize... Telegraph.co.uk selekcija najboljih crno-belih radova za godinu 2009.

• 2 weeks later...
Posted

Refoto putujuća izložba „Svet u fokusu" (galerija)Renomirani časopis Refoto, u potpunosti posvećen fotografiji, svake godine organizuje nekoliko foto-konkursa namenjenih čitaocimaphoto„Svet u fokusu" je naziv jednog od njih, a časopis Refoto realizovao ga je pod pokroviteljstvom firme „Olympus" u saradnji s kompanijom „Masel". Do redakcije je stiglo oko 1.500 fotografija, a na stranicama časopisa tokom 2009. godine objavljeno je preko 250 radova čitalaca. Miodrag Trajković iz Beograda dobio je D-SLR Olympus E-420 fotoaparat kao najuspešniji autor konkursa za fotografije u kategorijama „Dokumentarni portret" i „Okruženje". Pored ovih, bile su još tri kategorije: „Mesto", „Smešna strana sveta" i „Reportaža". Još devet autora dobilo je nagrade i pohvale, a prezentacija najboljih radova imaće nesvakidišnju formu i svakako će biti jedna od najposećenijih izložbi fotografija na ovim prostorima.Više od 150 fotografija s konkursa „Svet u fokusu" tokom decembra biće prikazano na panoima u autobusima gradskog prevoza u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Subotici i Kragujevcu. Cilj ove putujuće izložbe jeste da približi široj javnosti svu kreativnu moć fotografije koja svakom od nas omogućava da dokumentuje svet i život oko nas. Mnoge fotografije snimljene su običnim malim digitalcima, dostupnim većini nas, što jasno dokazuje da su vrata fotografskog sveta otvorena svima. Otvaranje izložbe i dodela nagrada najboljim autorima obaviće se 2. decembra u 12 časova, naravno u autobusu, na Studentskom trgu (okretnica GSP) u Beogradu.ReFoto KonkursMoj favorit Miodrag Miki TrajkovicSamo skromnost i neke okolnosti cine da nije "eksplodirao" na sceni...

• 1 month later...
Posted

ako nije bilo... jbt!!! hcb u malom. početak i nije tako senzacionalan, ali kako se dublje ulazi...preporučujem:

• full screen
  • od-čekirajte 'embiggen small things to fill screen'
  • slow
  • pause
  • desni kursor -napred
  • gornji kursor -info

link