Indy Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Herman Leonard, rođ. 1923. u Pennsylvaniji i još uvek sa nama, autor je nekih od legendarnih džez fotografija. Učio je i kod slavnog portretiste Yousuf Karsha.Za vreme uragana Katrina, izveštava Wikipedia, iz Leonardovog doma u New Orleansu, izgubljene su hiljade njegovih fotografija - na sreću, negativi su bili pohranjeni u sefu jednog muzeja u gradu.Na blogu fotografa Philip DeFalcoa sam našao jednu impresiju sa izložbe Leonardovih fotografija - kao što sam i sam primetio dosta puta, ništa nije kao originalna fotografija (iliti print), a posebno to važi u slučaju rada sa filmom većeg formata:I have to confess that I haven’t unwrapped a roll of film in almost ten years, but one minute in the gallery suddenly made me homesick for it. Herman shot with sheet film using the speed-graph cameras of the day. That large piece of film yields just stunning amounts of detail. The beauty is in the details almost as much as it is in the character of his subjects. His approach and the depth he creates with backlight is timeless.Teško mi je da se odlučim šta da prezentujem od obilja njegovih fenomenalnih fotografija, pa pogledajte na njegovom web sajtu: http://www.hermanleonard.com Ipak, moram da prikačim snimak Dexter Gordona iz 1948, inače sa omota Dexterovog albuma Ballads. Jedna od "ikoničnih" džez fotografija, sa razlogom...
Caligula Posted September 13, 2009 Posted September 13, 2009 Interesantan tip, interesantno pricha - interesantni street radovi: name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src=" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>"> name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src=" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="480" height="295">
Indy Posted September 16, 2009 Posted September 16, 2009 Da, zaista zanimljivo... a primetite da nije propustio da nakači 1 tražilo ;-)
Indy Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Neki od naših foto heroja, ali sa druge strane objektiva.(Mislim da potpis nije potreban)Helmut NewtonPotpis takođe nije potreban, ali dobro, Ansel Adams.Edward WestonGary WinograndWilliam EgglestonJoseph KoudelkaDennis StockDorothe LangeBruce Gilden
Indy Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 (edited) Miroslav TichyRobert DoisneauRobert Doisneau, malo starijiRichard AvedonAvedon, još jednomElliot ErwittJames NachtweyBrassaiRobert FrankImogen Cunningham Edited September 17, 2009 by Indy
Indy Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 (edited) Jeff Bridges, kao fotografStanley KubrickKubrick, prvo fotograf, a potom rediteljDiane Arbus Edited September 17, 2009 by Indy
Aion Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Ovaj portret Imogen Cunningham bas dobra fotka!
Indy Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 ...Imogen CunninghamPronašao sam originalni naziv i autora(icu) gornje fotografije:"Imogen and Twinka", 1974Photographed by Judy DaterOvde ima malo o istorijatu te fotografije: http://cafephilos.wordpress.com/2008/05/05...gen-and-twinka/"Originalna kopija" ove fotografije se prošle godine prodavala za USD 3000. Reprodukcije ima ovde po smrtničkim cenama.
Krampa Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Dorothe Langeda li neko zna koja je ovo kamera?
Aion Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 da li neko zna koja je ovo kamera?Graflex, valjda.
Zmitjkoe Posted September 17, 2009 Posted September 17, 2009 Jedva cekam kada ce da naprave ovakve digitalne harmonike. :)
Aion Posted September 18, 2009 Posted September 18, 2009 Jedva cekam kada ce da naprave ovakve digitalne harmonike. :)Prave ih sve vreme. Medjutim skenirajuca ledja koja se (za sada) koriste za bas velike formate imaju svoja ogranicenja. A ni sa ogromnim rezolucijama, cak i na savremnim kompjuterima, nije lako raditi. Medjutim ima harmina i za srednjeformatne senzore. (Recimo Sinar)
Recommended Posts