bigvlada Posted February 3, 2018 Posted February 3, 2018 Mislio sam da je ovaj drugi, on je pisao dosta ranije, imao je knjigu koja se zove Zvezda života pa sam pomislio da je ovo nastavak.
Pečorin Posted March 1, 2018 Posted March 1, 2018 http://www.art-anima.com/vesti/u-izdanju-kontrasta-uskoro-stizu-cetiri-knjige-filipa-k-dika Quote Nakon četiri objavljena romana Filipa K. Dika tokom prethodne dve godine, izdavačka kuća Kontrast bi uskoro trebalo da objavi još četiri knjige slavnog američkog pisca naučne fantastike. Reč je o delima Tamno skeniranje, Ubik, Tecite suze moje reče policajac i po prvi put na srpskom jeziku Valis – uvodni deo istoimene trilogije.
dare... Posted March 27, 2018 Author Posted March 27, 2018 (edited) Ponovno citanje SF knjiga moje mladosti... Sa tim da svojevremeno nisam citao Zimu. I dalje sam prijatno iznenadjen slozenoscu sveta i pricama koje je napravio Brajan Oldis polovinom proslog veka... Elem porucio kod Bobana Knezevica sve tri i u slast procitao... Preporucujem generalno njegovu Cudnu Knjizaru, dok cekamo kojekakve Lagunine Aberkombije, Eriksone i Sandersone... ( I kolko da se javim da ne ispada da samo tu i tamo citam kosarku i politiku bez replika...) Edited March 27, 2018 by dare...
Jean-Luc Picard Posted April 18, 2018 Posted April 18, 2018 (edited) Hiperion i pad Hiperiona su nešto najbolje što sam ikada pročitao ( subjektivno naravno ) , neovisno o pripadajućem književnom žanru . Endimion i Uspon Endimiona su već daleko lošiji ( kao što to obično bude sa sequel-ima ) ali i to bi bilo sasvim zadovoljavajuće ako se kao reper ne uzimaju prva dva naslova. Edited April 18, 2018 by Jean-Luc Picard
Pečorin Posted May 16, 2018 Posted May 16, 2018 Čitao neko Ijana Mekdonalda (https://www.goodreads.com/author/show/25376.Ian_McDonald)? Utisci, preporuke?
variola Posted May 18, 2018 Posted May 18, 2018 On 16.5.2018. at 21:17, Pečorin said: Čitao neko Ijana Mekdonalda (https://www.goodreads.com/author/show/25376.Ian_McDonald)? Utisci, preporuke? Ja sam stao još kod njegovog prvenca - Bespuće. Zanimljiv početak, ima šmeka Bredberija, Simaka... Kasnije se nekako previše raspline za moj ukus (česte reference su magijski realizam, hispano-američka književnost). Svakako probaj.
raindelay999 Posted May 18, 2018 Posted May 18, 2018 Probaj sa zbirkom prica "Knjiga izgubljenih snova" pa vidi da li ti odgovara( meni ne odgovara a procitao sam i Tekiju za koju sam bio siguran da ce mi se dopasti pa nije )
Shan Jan Posted May 18, 2018 Posted May 18, 2018 On 18.4.2018. at 14:53, Jean-Luc Picard said: Hiperion i pad Hiperiona su nešto najbolje što sam ikada pročitao ( subjektivno naravno ) , neovisno o pripadajućem književnom žanru . Endimion i Uspon Endimiona su već daleko lošiji ( kao što to obično bude sa sequel-ima ) ali i to bi bilo sasvim zadovoljavajuće ako se kao reper ne uzimaju prva dva naslova. Da li su prve dve knjige zatvorena celina?
Recommended Posts