April 28Apr 28 Nije.Велигден или Воскресение Христово — најважниот верски празник во православниот календар.https://mk.wikipedia.org/wiki/Велигден
April 28Apr 28 9 hours ago, vememah said:Nije.https://mk.wikipedia.org/wiki/ВелигденVidim! Hvala! Eto, tačno ću da predložim da dodaju i tu opciju u čestitanje 😉. Edited April 28Apr 28 by bisa
May 3May 3 Sa N1: Krv jednog Amerikanca, koji je namerno ubrizgavao sebi zmijski otrov u kontrolisanim dozama skoro dve decenije, dovela je do razvoja neverovatno efikasnog protivotrova, za koji naučnici ističu da je bez paralele.
May 3May 3 Na Tv-u ide prilog o obnovljenom Caričinom gradu.Na ulazu putokaz kroz kompleks. "Vizitorski centar".Aj razumem da se radi svemirskoj tehnologiji ali jel baš i za ovo nemamo reč?
May 3May 3 To se odavno raširilo putem projektnog finansiranja, pa tu se negde udene i vizitorski centar......Ne možeš da imaš turističku organizaciju i lokalne znamenitosti bez "vizitorskog centra"😔
May 3May 3 Author Svojevremeno sam imao kratku polemiku oko naziva (vizitorski) sa visokoškolskim nastavnikom u zvanju vanrednog profesora. Kažem kratku, jer mi se čini da sagovornik nije video problem.Sad mi je lakše da zamislim vrh planine Vizitor iz andrijevičkog sreza - daleko se vidi sa neke 2.4 km nad morem.
May 3May 3 niko nije 100% siguran kod promene reči posetilac/posetioci po padežima, tako da je "vizitorski" sasma sigurna opcija
May 6May 6 vidim na bilbordu, reklama za anker, kazu: "800 poklona na dar"...nije bas neki hejt, al mi totalno blesavo
May 8May 8 55 minutes ago, hoffnung said: stvor!ali stvarno je za facpalm!Malo sam to razradio sinoć.
Tuesday at 08:595 days Author Ne znam kad se desilo ukidanje tačaka posle (poslednjeg) rednog (arapskog) broja, ali svaki put primetim kad je nema.Ima li neko objašnjenje zašto se to ukidanje desilo?
Tuesday at 09:305 days Nikakvo ukidanje tačke iza rednog broja pisanog arapskim ciframa se nije desilo, ljudi su jednostavno masovno postali nepismeni.
Thursday at 08:563 days Author Okida mi lingo ocd reč preukusno*.Jel' ima negde da se vidi dinamika pojave i učestalosti upotrebe reči u našim jezicima?______*baksuz, ne ume da se raduje radosti drugog.
Thursday at 09:153 days 12 minutes ago, makaronee said:Okida mi lingo ocd reč preukusno*.Jel' ima negde da se vidi dinamika pojave i učestalosti upotrebe reči u našim jezicima?______*baksuz, ne ume da se raduje radosti drugog.Na zapadnom stajanju™ u govornom obliku prefino postoji sigurno dvadesetak godina i više, tada su se tamo namnožile svi mogući i nemogući hiperlativi na pre-. Čini mi se da je ovde prispelo najpre imitacijom i šalom, sad se i ovde prefisk lepi na sve i svašta,