MancMellow Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 chivo d'arbo je otvorila zanimljivo pitanje. kiselo mleko: da li vodicu pažljivo prospete ili umešate?Možda ima neko ko je popije pre nego što pređe na "suštinu"
mei Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 da li vodicu pažljivo prospete ili umešate?promesam. ponekad i popijem. ta vodica bi trebalo da ima proteina i ostalih vrednih sastojaka. ovde je jedna mlekara na svom sajtu u FAQ sekciji stavila objasnjenje da se vodica nikako ne prosipa jer je veoma hranljiva (valjda su konzumenti cesto postavljali pitanje sta se radi sa ovom tecnoscu koja se izdvaja iz jogurta :D )
lena21 Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 promesam. ponekad i popijem. ta vodica bi trebalo da ima proteina i ostalih vrednih sastojaka. ovde je jedna mlekara na svom sajtu u FAQ sekciji stavila objasnjenje da se vodica nikako ne prosipa jer je veoma hranljiva (valjda su konzumenti cesto postavljali pitanje sta se radi sa ovom tecnoscu koja se izdvaja iz jogurta :D )surutka
mei Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 da, surutka! "whey" protein se ubacuje u mnoge proizvode: obogacene hlebove, energy bars itd.
Chivo D'Arbo Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 Promesham. Ti bese onaj sto je jeo zombiburger i davao predloge za unapredjenje jelovnika? I rest my case.
Buck Naked Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Prolijem, naravno. Kako vam nije zao da promesate kiselo mleko?
mei Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 (edited) Kako vam nije zao da promesate kiselo mleko?zato ja ponekad popijem tu surutku, jer mi je zao da promesam kiselo mleko.slatkastog je i prijatnog ukusa. Edited December 21, 2008 by mei
kengur Posted December 21, 2008 Posted December 21, 2008 kravicu jogurt unistavam nemilice, ali u poslednje vreme (zbog zime, valjda) navalio sam i na pavlaku (kravica) i ne mogu bez. kriziram ako u frizideru nema rezerve od bar 2 kom.najlepse volim i obozavam da je namazem na neki graham sa puno semenki a onda odozgo dodam domaci dzem od sipuraka. uh.
Indy Posted August 12, 2012 Posted August 12, 2012 Ovde nema praaaavog jogurta, pa po prva 3 pitanja nemam šta da kažem.Šabac, svakako.
dunja Posted August 12, 2012 Posted August 12, 2012 Mleko, Kravica ili Sabacka, nikako jogurt.A sluzi da: prelijem pahuljice (raz, jecam, ovas, psenica) u koje dodam suvo grozdje, suve brusnice, suve aronije, izmrvljene orahe, pecene lesnike i badem.Svako jutro kad sam kod kuce, since odavno.
Shan Jan Posted August 12, 2012 Posted August 12, 2012 Popijem naravno. U idei cak ima da se kupi surutka na litar.nego, ovde nigde nema jogurta , tj. ono sto oni zovu jogurtom je... neka mesavina slaga i pavlake. Imaju neki grcki jogurt sto je najslicnije nasem kiselom mleku al to je to.
Recommended Posts