Jump to content

Mozilla Firefox

Featured Replies

Koji sunovrat, koji traje već godinama. Šta se dešava kad "open source" zarobi menadžment koji hoće da iscedi poslednji cent za svoju korist makar na kraju uništili proizvod. 

Bice tesko u buducnosti naci browser. Ili imas chromium based ili moras bit na macu da bi koristio Safari ili das sve podatke mozilli.

Ima ovaj ladybird i lead projekta je sasvim dobar ali njima ce trebati vecnost da pristignu ove redovne browsere.

Prosipa iz čaše za najbolji browser ikad, Presto Operu :byecry:

PS: Jel' ovo sad važi i za Thunderbird?

U principu je svejedno, jedina preferenca je kome ćeš da dozvoliš da ti gleda u online život. Kako kažu, ako ne plaćaš za proizvod - ti si proizvod. Firefox na desktopu neću menjati sigurno, bar dok Chromium ne sredi renderovanje teksta (valjda se tako kaže).

Bio je 24. januar 2000te.
Zove me direktor (Sydney, Australia) u 9:00 da mu dodjem u ofis. Multinational company, infrastructure, kao Cisco i jos vaznije.

Sto me zoves? Hoces da me otpustis? Onda, ne dolazim. Pun mi je Q vasih sluzbenih putovanja, cak i ne znam gde sam sve bio prosle nedelje (tim je bio fly & fix).
Opet neko putovanje?

Jeste, ima nesto vrlo vazno, dodji.

Pitao me direktor: "Sta imas u planu za ovaj vikend"?

Da yebem svoju zenu. (Nije ni trepnuo kada sam mu to rekao).

Da li je bitno gde se akcija desava?
Pa, mozda i nije.
Onda, idete u Englesku za 6 sati od sada.
Hajde, izadji, zovi zenu i pitaj je da li moze da ide u Englesku na nedelju dana sa tobom.

Pa sta je to toliko vazno? 
NatWest, tada (mozda i sada) velika banka u Engleskoj, otvara novi racunski centar, 80 hiljada kvadrata.

Pa sta?
Tu je IBM, ti si dosao kod nas iz IBM, retko ko zna SNA (to je bilo pre TCP/IP) komunikacije, a mi imamo tebe, drugi koji to razumeju nisu raspolozivi.
Pa, mogu ja da se ulogujem u nasu masinu i da IBM-u da kazem, telefonom, sta treba da urade, nigde ne treba da putujem.

Ne moze, CEO NatWest je licno zvao naseg CEO (probudio ga u 2 ujutro) i insistirao da nasa chizma mora da bude na licu mesta i da radi sa IBM.

Jos mi je rekao, firmina agencija za poslovna putovanja rekla nema karti za taj put i ovako kratko vreme, bice vam 1. klasa. British Airways. NatWest banka placa, sta kosta da kosta.

Sta je bitno: Prakaash iz Mumbai ili iz Peshavara, Pakistan, sa pristupom Internetu, to nije mogao da nauci online. 

Tu nema Python, kurton ili tampon, mikimouse skills. SNA (System Network Architecure), evoluirala u APPN - routable SNA) jos uvek pogoni 80% bankarstva i svega vaznog sto imate i sa cime zivite.

Blackadder_How_did_the_war_start_eng_sub

Pa koji browser sad da koristimo, kapiram da je Chrome jos gori.

Firefox koristim vec 20 godina, ali ako je ovako ko ih ebe.

On 28. 2. 2025. at 13:20, brusli said:

Waterfox

Ja bih jos malo sacekao sa migracijom. Svi ovi forkovi su nepotvrdjeni i nemaju trust.

Najgore je ako se nesto i desi sa firefox i oni nestaju jer sigurno nemaju kapacitet za odrzavanje samog engine-a.

Mislim moze  verovatno da se skine stara verzija mozile I da se izbilduje? 

On 28. 2. 2025. at 13:20, brusli said:

Zadnjih par godina sam prešao na: 

https://librewolf.net/

Brave, yt bez reklama