bus Posted January 18, 2009 Author Posted January 18, 2009 Уз ризик да испаднем већи Расе од Расета:Nemoguće. Implodirao bi univerzum. -_-Al' QQ kad se udružite.
bus Posted January 18, 2009 Author Posted January 18, 2009 (edited) šta radi dažd - pada, daždi ili nešto treće?Parcijalna informacija zaobilaznim putem: znam da u nekim dijalektima u okolini Zaječara дъжд može da вaли, i to gde drugo nego вън. A kad već može da вaли (lije), mora da može i da pada. U nekim hrvatskim kampanjarskim dijalektima, dežđ ili dešć može i da curi. :D Edited January 18, 2009 by crveni autobus
Waldorf Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Расе, рек’о нам човек да је Quite Qorrect кад се удружимо. Добро је док на свету има људи који су у стању да препознају праве вредности. Него, ово са даждом ме подсети на нешто што ме одавно копка, а никако да дође на ред да га еманирам у форми питања:„Петлови мори појев,Морава ѕрмни”(?).(ѕ = дз)
Teja Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Parcijalna informacija zaobilaznim putem: znam da u nekim dijalektima u okolini Zaječara дъжд može i to gde drugo nego вън. A kad već može da вaли (lije), mora da može i da pada. U nekim hrvatskim kampanjarskim dijalektima, dežđ ili dešć može i da curi. :DDa,kisha zna da dazdi , al i neko ko nema druga posla pa tako dazdi celu noc.Zamajava se bez veze ;) Ne znam i ne razumem ovo tvoje "vali" ,nije uobicajeno u mojim krajevima.
vinska musica Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Da,kisha zna da dazdi , al i neko ko nema druga posla pa tako dazdi celu noc.Zamajava se bez veze ;) Suggest! Ne znam da li dažd pada ili curi, ali taj što badavaniše celu noć ne daždi, već DREžDI.
Teja Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Suggest! Ne znam da li dažd pada ili curi, ali taj što badavaniše celu noć ne daždi, već DREžDI.Sad ti mene baci u dilemu. A u pravu si. Taj drezdi , a kisha stvarno dazdi.Od kud i kakve i da li ima veze sa onim Duzdom iz Venecije ja ne znam.Mozda je veza voda ;)
bus Posted January 18, 2009 Author Posted January 18, 2009 Ako missiš ja, jes, kriv sam. Prodreždah celu noć pišući neki članak, a ovde svraćao da se odmorim od toga. Odo da spavam. 10 je uri.
bus Posted January 18, 2009 Author Posted January 18, 2009 Ne znam i ne razumem ovo tvoje "vali" ,nije uobicajeno u mojim krajevima.Eh, nije u samom Zaječaru, al da vidiš što jeste po nekim obližnjim selima.
расејан Posted January 18, 2009 Posted January 18, 2009 Расе, рек?о нам човек да је Quite Qorrect кад се удружимо. Добро је док на свету има људи који су у стању да препознају праве вредности.А да ми мало припазимо на ту имплозију, а??Петлови мори појев,Морава ѕрмни?(?).Никад чуо, али ме подсетило на нешто што сам одавно хтео да питам. Прво, да ли сам добро чуо (јер сам наређао себи онолико мондегрина у детињству), а ако јесам, каква је то реч:"врти, врти коло, крм до мене..."
bus Posted January 18, 2009 Author Posted January 18, 2009 Nemoguće. Implodirao bi univerzum. -_-Trebalo je da napišem univerz, al sam znao da bi dotuklo Bubicu posle dinosaura.
MayDay Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 znam da se paralelno multimedia izgovara mʌltimidiə i mʌltaɪmidiə, mada neretko cujem i multaɪmidiə. interesuje me jel postoji neko geografsko pravilo u pogledu toga kako ko izgovara prefiks 'multi-' i slicno...
bus Posted January 20, 2009 Author Posted January 20, 2009 Da. U UKu je češći oblik sa /ɪ/, često neutralizovano u /i/, u US i Kanadi sa /aɪ/. Za ostale standarde ne znam ni po osećaju ni po podacima, ali nagađam da južnohemisferski slede UK standard. Singapur (ako dobro razumem iz tvog profila/zaglavlja, tamo si) već neko vreme razvija (spontano) sopstveni standard engleskog, ali najverovatnije ipak u ovome prati UK. U Kanadi se, u stvari, ipak čuju oba.
bus Posted January 20, 2009 Author Posted January 20, 2009 E da, U će biti u standardnim UK i US oblicima izgovoreno kao u CUT, nikad kao u PUT. Ovo drugo se može čuti u severnim engleskim dijalektima, u kojima se CUT i PUT rimuju i imaju zvuk ovog drugog (kakav PUT ima u standardnom jeziku), ili nešto s nekim sličnim samoglasnikom iz tog usnog regiona.
MayDay Posted January 20, 2009 Posted January 20, 2009 (edited) pretpostavljala sam da je tako nesto. ne polazim ovde uopste od singapura, njihov engleski je something else...:lol:imam dvoje americkih profana koji govore multajejdznt ikonomi npr, ali imam i jos jednog profesora koji je iz NY i koji govori malti-. nisam mogla nikakav zakljucak da izvedem. thx! Edited January 20, 2009 by MayDay
bus Posted January 20, 2009 Author Posted January 20, 2009 Yu in Singapo, yu speak Singlish, lah....Ma ti iz NYCa i Nove Engleske su praktično Kanađani, pa nije ni čudo da mešaju
Recommended Posts