Jump to content
IGNORED

Jezičke adoumice™

bus

Recommended Posts

Posted (edited)
zato što nije u pitanju Toša sa dugim "o" nego Toše sa kratkim "o"
ne menja. tosi, tosi, kratko, dugo o, razlike nema. Edited by darling
Posted
kratko, dugo o, razlike nema.
imakako bi ti menjala npr Trifke? (nadimak je, ali nebitno)Trifketu, Trifketa, itdiliTrifki, Trifka, itd?
Posted (edited)

ne znam, pitala bih ovde :)zasto ja moram da znam kako se ime izgovara u originalu? makedonski ne znam i tose izgovaram s dugim o.eo sad sam se setila da imam jednog poznanika tricka, s kratkim i, slicnom tvom trifku, i ja uvek zovem tricka, rekla sam tricku, idem s trickom...

Edited by darling
Posted

da, mile i bole zbunjuju. kad u bosni miletu oce nesto da kazu, onda kazu reci mili. boleta u bosni nema.a sad ti probaj stipe, pa onda i mose (kao mose dajan, na primer).

Posted

Na Zlatiboru je Mile Míle a ne Mȋle, pa onda ide Mila, Milu, Milom itd. :D

Posted (edited)
Probaj sa Mile ili Bole
Ili Tole Edited by Milogled Bluff
Posted

meni nekako istovremeno lepo i tuzno kad vidim miloblafa na jeziku

Posted (edited)

hehe, mi redovno bitku bijemo oko menjanja detetovog imena. ivo je u pitanju. :)edit: toni, nije sramota ako neko ne zna, sramota je ako ne pita.

Edited by palchica
Posted (edited)

u novimama bi sigurno napisali zoeta :lol:ih, ivo je lako. moz oba, kako vise tvome uhu odgovara. u mom uvetu nema nista crnogorsko, pa ja ivu menjam kao ivu andrica.mozda zapravo sve moze oba i sve moz kako cijem uhu prija. ukljucujuci i ovog toseta, sinota bozjeg.

Edited by darling
Posted (edited)

...

Edited by kud_genijalci
Posted

Evo jedna debilna adoumica - broj slova u nasoj azbuci (cirilicnoj).Adoumica je nastala u pogledu definicije pojma "slovo". Trebalo bi da ima 30 fonema (glasova) ali 120 grafema (za svaki glas 4 zapisa - veliko, malo, pisano i stampano).Otud i pitanje - sta je uopste "slovo"? Glas ili zapis?

Posted

Glas nije sigurno. A to što imaš malo, veliko, štampano i pisano, to su četiri oblika iste grafeme. Ili bih tako bar ja rekao. :D