Jump to content

Jezičke adoumice™

Featured Replies

U Hrvatskoj i Federaciji mi ishlapi, a pre ili posle nje cepim kavu ili kahvu.U Beogradu ne pijem Coca Colu.

Ni jedno ni drugo, ja je popijem na vreme. Ali mojoj sestri obavezni ishlapi

je l vama kokakola izlapi ili ishlapi?
Meni posenili.

meni bi uvek ishlapila, no sam imala neke drugare kojisusekaorazumeliujezik, sto su insistirali da kokakola izlapi. dobro da sam se posvadjala sa njima :D

Koka-kola izvetri. <_<

Koka-kola izvetri. <_<
+1

Ali ako bih morao da biram između ona dva, definitivno izlapi. 'Izhlapi' zvuči zapadno.

Edited by Father Jape

je l vama kokakola izlapi ili ishlapi?
+1 za ishlapi i izvetri. -1 za izlapi: taj izraz povezujem sa ljudskim bićima i staračkom senilnošću.
+1 za ishlapi i izvetri. -1 za izlapi: taj izraz povezujem sa ljudskim bićima i staračkom senilnošću.
+1 (bez zezanja)

Dal bi mogao neko da me uputi od kada se za studenta na doktorskim studijama kaze doktorand sa d na kraju? Vidim da je to postalo vrlo ucestalo u poslednje vreme a ja se nesto nesecam da su ranije bili doktorandi vec doktoranti.

Dal bi mogao neko da me uputi od kada se za studenta na doktorskim studijama kaze doktorand sa d na kraju? Vidim da je to postalo vrlo ucestalo u poslednje vreme a ja se nesto nesecam da su ranije bili doktorandi vec doktoranti.
Otprilike od 3-eg avgust-a 2008-me :)Šalu na stranu, čini mi se da su doktoranti jedini ispravni.

MA ja mislim da to neko njih pali kao ove nesretnike na teeeleeeviziji sa novom akcentacijom. U poslednje vreme nailazim na previse "doktoranada" da bi bila slucajnost.

izgleda da se iz nekog razloga širi nemački naziv

dakle, ako imam cetvoricu oko sebe i prilazi peti, po kom fazonu i zasto bas tad 4 covjeka prelazi u 5 ljudi??
broj se povecava, a vi...niko nista :s_d:

jel guzica deminutiv od guza ili augmentativ od, hm necega?