bus Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 Intenzivni časovi sa mnogo fokusa na gramatiku i još više prilika da se ta gramatika upotrebi u komunikaciji + slušanje, gledanje, čitanje, i ostala medijska izloženost nemačkom. Lakši način nema.
onamonamo Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 ima neki tronedeljni kurs u becu, svaki dan po jedan cas, razmisljam dal da investiram
расејан Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Intenzivni časovi sa mnogo fokusa na gramatiku i još više prilika da se ta gramatika upotrebi u komunikaciji + slušanje, gledanje, čitanje, i ostala medijska izloženost nemačkom. Lakši način nema.И пиво је медиј.
bus Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 Misliš medovina?...Ruskabajko, samo ako ti je nemački na negde višem srednjem ili visokom nivou. Ako si početnik, uči u Beogradu, a u Beč putuj turistički jeftinije.
расејан Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Misliš medovina?То нисам пробао. Пиво јесам, и донекле помаже око немачког, кад се пије у друштву које га говори. Треба имати неког овлашног појма пре тога, дабоме.
ajgor Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Misliš medovina?...Ruskabajko, samo ako ti je nemački na negde višem srednjem ili visokom nivou. Ako si početnik, uči u Beogradu, a u Beč putuj turistički jeftinije.Na stranu to što se svakodnevni govorni dijalekat Bečlija drast'ćno razlikuje od književnog nemačkog :)
onamonamo Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Ruskabajko, samo ako ti je nemački na negde višem srednjem ili visokom nivou. Ako si početnik, uči u Beogradu, a u Beč putuj turistički jeftinije.ma ovo sto sam nasao je neki austrijski "bozidar adzija", oko 100 evra je tri nedelje, to je nesto kao kurs za gastose
Alphons Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 da li je pravilno reći "projekat počinje dve hiljadite i desete godine" ?
Alphons Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 (edited) Hvala, pomislio sam da nisam normalan. I dalje to mislim, ali sada zbog n-1 razloga :DInače, ovako nam se izražava Radina Todović, šefica radne gupe Vlade koja se bavi penzionom reformom a izraz koristi i ex-guverner Jelašić.edit - za custom title. Edited April 16, 2010 by Alphons
bus Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 Napomena: Ja ovo odbacujem na osnovu svog jezičkog osećaja. Nisam nikakav stručnjak za standardni srpski. ...Ja sam inače ovo prvi put čuo od svoje instruktorke vožnje pre trista godina. I nisam mogao da verujem da se ne zeza. Tačni oblik koji je upotrebila je bio "dve hiljadite prve", "dve hiljadite druge" itd....Za custom title, zahvaljujem se dobroj duši koja je ostavila link do članka na temi o imenima.
Alphons Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 problem sa "dve hiljadite i desete" je što, makar meni, zvuči toliko rogobatno da je sasvim moguće pravilno, ako znaš na šta mislim.kanda će se neko javiti sutra da reši dilemu :D
расејан Posted April 17, 2010 Posted April 17, 2010 da li je pravilno reći "projekat počinje dve hiljadite i desete godine" ?Има и таквих пројеката. Почне једном, па се вуче, касније ајде Јово наново, почињемо још једном, скоро две хиљаде година раније (времеплов је згодна направа).
Recommended Posts