Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jezičke adoumice™

Featured Replies

Da li se kaže kontroverzni ili kontraverzni (ovo drugo mi zvuči ružno).

• Replies 6k
  • Views 732k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Egon Fekete: https://dais.sanu.ac.rs/bitstream/handle/123456789/2435/fekete.kad.pridev.postane.pdf?sequence=1&isAllowed=y   Prezimena pak idu po pridevskoj promeni.   Iv

• @mammy two shoes dobro, zamisli da je pička materina materina od/iz piča (kao brač, brački ... bračka luka, bračkoj luci)

• kad se u selu otvorila prva picerija,  drugarova baba, na pitanje gde je xy -  ...ma, očšo da jede ono brezobrazno!      

Posted Images

kontroverzni

Uh, olakšanje.

pravi si esteta

trpko = oporo? kiselo? oskudno?@joshua: korito se pominje jer se u njemu kupa novorodjence. mada, i ako se preskoci, onaj ko zna full version, zna o cemu je rec :) poz
kapiram kapiram- korito izdvojila čisto da podvučem da ima i integralna i dajdžest verzija bez korita. :)
onda bi ipak bilo oporo?setio si me s vinom: opora vina.zbunilo me je sto sam naisla u neobicnom kontekstu: trpki osmijeh.
Скупља уста... ал' може се извести, осим пред огледалом. Ја бих се развалио од смеха, и ништа од трпког онда.
Скупља уста... ал' може се извести, осим пред огледалом. Ја бих се развалио од смеха, и ништа од трпког онда.
Да на дохват руке имаш некадашњи "Витасок" од дрењине, зачас би дознао и шта је трпко и како изгледа трпак осмех :)
Ne znam gde bih drugo stavila link, pošto se na više topika pričalo o tome:Ivan Klajn o standardizaciji srpskog jezika
nema se vremena, niti mogucnosti, s obzirom na postojeci zakonski okvir.

Edited by batticuore

da li je izasao novi Pravopis srpskog jezika posto je izdanje najavljivano za kraj 2009?

Koliko ja znam, još uvek nije.

• Author

Red je da se aktuelna tema prelije i na ovu bogozakičminu od ptfa :D:Na ovo pitanje ćete znati odgovoriti vi u Crviji živušči koji ovih dana pratite vesti. Ili još bolje ako ima neka dobra dušica s Cetinje.Dakle, da li se Kapisoda čita Kapìsoda ili Kapisóda? Ja, naravno, imam nagonsku potrebu da to prezime pročitam kao Kapisóda, jer je to дифолт za slične višesložne reči u severnom ekavskom (al ga zakomplikovah) al mi neki đavo ne da mira i govori mi da je možda Kapìsoda aftentični izgovor. Pomagaj, draga Saveta, jer ne mogu više dizdržim da pratim oni topici a da ne znam kako da ovog mladog mandrila čitam u sebi.

Kapìsoda
  • Author

Tačno sam znao. Hvala.

Poenta ili poanta?Vidim narod pise po forumu drugu varijantu...Mada, bejah ubedjen da je "nasumice" ispravno, dok mi neko nije pokazao stranu u recniku gde je pisalo "nasumce"...

U srpskom je ispravno poenta.Oblik poanta je uobičajen za hrvatski jezik.