Sludge Factory Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Kupio juce Ubistveni vic, lepo izdanje, odlicna stampa! Videcu za prevod, ali lepo izgleda zaista, profi. :)Nego, sta je ljudi sa Martijem? Je l' su ovi skroz odustali ili italijani i dalje zezaju ili sta? :(
kim_philby Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Hvala, svraticu i do Beopolisa. Sta je jos zanimljivo izaslo u prethodnih godinu dana?(vasa sartre, filbi beauvoir)pa ne znam sta te interesuje(frhost arlette el kaim)
notenoughreasonsforclaire Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 "2666" uskoro izlazi. Dovoljno.
kim_philby Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Beletristika, stripovi, filmska literatura...shikijeva monografija (to je onako kao kapitalno), u darkwoodu se da pazariti kordejev 'vam' (sa groznim koloritom na insistiranje samog autora)...
Њујоркер Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Kupio juce Ubistveni vic, lepo izdanje, odlicna stampa! Videcu za prevod, ali lepo izgleda zaista, profi. :)Nego, sta je ljudi sa Martijem? Je l' su ovi skroz odustali ili italijani i dalje zezaju ili sta? :(Resen je problem sa Italijanima, izlazi konacno u cetvrtak.
Sludge Factory Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Resen je problem sa Italijanima, izlazi konacno u cetvrtak.Hehe, predosetio sam ^_^ :DHvala!
kurdi Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 u darkwoodu se da pazariti kordejev 'vam' (sa groznim koloritom na insistiranje samog autora)...uh. nisam ni isao do darkvuda poslednji put kad sam bio u bg, ali ono francusko kolor izdanje je mnogo gore od crno bele verzije.jel isti taj kolor? ko je to izdao i jel izdao jos nesto tog (ex yu) tipa?
Papovac Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 izdala je fibra, mislim da je taj francuski kolor. meni odvratno.
kurdi Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 sad sam video da neko u hrvatskoj izdaje aster blistoka u knjigama sa po 3 epizode.jel ima to da se kupi u bg i kako je uradjeno, kolko kosta?
kim_philby Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 izdala je fibra, mislim da je taj francuski kolor. meni odvratno.navodno je kordej nesto intervenisao na koloru. fr. izdanje nisam video te ne mogu tvrditi. meni je kordej i dalje daleko jaci u crno-beloj varijanti nego u koloru (ukljucujuci cak i smoke).@kurdi: mislim da u alanu fordu mozes kupiti blistoke. samo ih prvo iscimaj.
Papovac Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 sad sam video da neko u hrvatskoj izdaje aster blistoka u knjigama sa po 3 epizode.jel ima to da se kupi u bg i kako je uradjeno, kolko kosta?izdaje strip agent. cena je 2 700 dindzi a standardno imas u darkvudu i alan fordu.
Ras Posted September 1, 2011 Posted September 1, 2011 Kukic, Gradac? Otkud on u Glasniku? Kako je to bio dobar casopis, gde mogu da se kupe stari brojevi?offtopic: ne propusti novi (dvo)broj basara
Њујоркер Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Martiji su na redu, pa evo i par reci:Specijal se sastoji iz dva dela: specijalnog izdanja i dodatka specijalu.Specijalno izdanje za 2010. nosi naziv Avanture mladog Martija, i daje nam fin uvid u brucosku godinu Martija na Harvardu. Saznajemo da su se Misterije preselile u kucu u Forest Hilsu, Kvins (iz specijala MM/MNO ziveli su u stanu na Menhetnu negde u midtaunu, gde je Marti kao klinac isao verovatno u osnovnu). Iz Maksija#3 znamo da je iako je isao u srednju skolu u midtaun, ziveo u kuci. Sad smo dobili potvrdu da je ta kuca u Kvinsu. Takodje, posle dogadjaja iz Maksija#3, Marti zavrsava skolovanje u Toringtonu, Konektikat (Spec#25), a sada se nastavlja dopunjavanje biografije. Prvi dan na Harvardu nalece i bukvano na Krisa Tauera, koji mu je i cimer. Jedan od najomiljenih mu pisaca je i profesor, Vincen fon Hansen. Takodje, iz razgovora Krisa i Martija saznajemo da Martijevo zanimanje za misterije ne dolazi zbog negovog prezimena (jer bi to bilo prebanalno), vec iz ranog perioda kada je jos kao klinac-balavac bio ocaran tajanstvenim predmetima iz Indije u kuci svog dede u Konektikatu (deda se pominje u MM Generacije), a taj mmov deda je nasledio to od svog dede. Naravno, rec je o Doktoru Misteriji (sa kojim nije bio u direktnom odnosu), i pomocniku mu Sigalu (cvrcku, ne galebu), kojeg je Indijac pokupio u luci u Avru i od koga slede i deda i cika Pol i Mark i Marti pa i Misterija 9to koleno... A saznajemo takodje da je Kris regrutovan od CIAe jos pre nego sto je usao na Harvard... Fino ispricana prica.Dodatak je iz 3 price. Iako je u uvodu najavljeno da je posveceno likovima u 2 dimenzije, samo su prva i treca u tom fazonu. Druga cak i nije nova, vec je reprint jedne kratke price koja je izasla pre skoro 10 godina i mogla se naci samo na ulicama Milana u ogranicenom tirazu, a i radi se o putovanju kroz vreme unazad (sto bi kao bila 4ta dimenzia, je li). Bez veze. No, prva je zanimljiva. Stripovna interpretacija Abotovog Fletlenda, i to prilicno uspela. Treca je metastripovanje, kada Marti zna da je strip junak, i da je zapravo sve ovo strip, pa odluci da zbrise ne samo sa korica vec i iz svog stripa. Uglavnom, ocajni Kasteli i Rekanjo se daju u poteru za martijem, i uz par dobrih stosova kad Marti nailazi na hardfanovku koja mu kaze da ima sva njegova izdanja, cak ona turska i hrvatska a marti sav zacudjen "sta, ti pricas turski i hrvatski", zavrsava se time sto strip marti i dalje izlazi ali sa alfijem umesto martija u stripu. Alfi, sav srecan, okruzen Dijaninim i Endzinim sisama na naslovnoj:p Relativno uspesan dodatak.Zatocenik lagune je nastavak Kuce slepih prozora (#147) u kojoj se po prvi put pojavljuje Kazanova. Dakle, iako je nejasno zasto je Kazanova ovde prikazan u najnovijoj reinkarnaciji kao neki 10godisnjak umesto 16godisnjak, ostalo je sasvim dobro odradjeno. Imamo dakle pomalo bizaran poziv na koji Marti naseda i dolazi u Veneciju a da ne zna zaso je to uradio, biva dusom teleportovan u telo izvesnog Marka u XVIII vek i susrece se sa PRAVIM Kazanovom, odradjuje tu poslic koji treba, spasavajuci bica iz lagune, te se vraca u XXI vek i svoje telo. A da, ona bica iz lagune su dabome ista ona iz Specijala Natana Nevera #4 Duhovi u Veneciji. Jos jedno povezivanje MM i NN Univerzuma u SBE! Sve u svemu, jedna jako zanimljiva i pitka prica.Od govana pita ne biva. Oh, kako je u pravu ova stara mudrost. Katastrofalni nastavak katastrofalnog pocetka iz Maksija#2 Pescana biblioteka, Zatvor nemogucih bica je jedna ubistveno dosadna prica! Kako prica o himerama i likantropima i ljudima-zmijama koji eto zive medju nama milionima godina moze biti dosadna? Pa kad se pero da u ruke Vijetiju to je itekako moguce. Pazite, ideja stripa je da kreture najebu milu majku ljudskom rodu i od njega preuzmu vladanje planetom, je li? Ako je tako, onda bi krvi trebalo da bude na sve strane, zar ne? Ali ne. 150 strana od ukupno 156 ide na mudrovanje kako ce jedni drugima da doskoce, a i ono malo krvi sto je palo je iz cistog opravdanja, aj kao malo se mi koljemo... Uzas! Jos Marti koji je sve ovo vreme negde u Rumuniji, stavlja Dijanu, koja je u Njujorku pod zastitu Drugde, jer ko zna, mozda ce neka zver da je doaka. Jok, u njujorku sve mirno, kao i bilo gde drugde. Osim po pecinama i budzacima vlaske i indije... Da li je ovo Vijeti pisao pod uticajem alkohola i/ili droga, ne znam, ali prica ne vredi ni po lule duvana.
Weenie Pooh Posted September 6, 2011 Posted September 6, 2011 Pazite, ideja stripa je da kreture najebu milu majku ljudskom rodu i od njega preuzmu vladanje planetom, je li? Ako je tako, onda bi krvi trebalo da bude na sve strane, zar ne? Ali ne. 150 strana od ukupno 156 ide na mudrovanje kako ce jedni drugima da doskoce, a i ono malo krvi sto je palo je iz cistog opravdanja, aj kao malo se mi koljemo... Uzas! Nisam neki fan MM, ali ovo je ubedljivo najluđa zamerka epizodi koju sam ikad video - nema dovoljno krvi? U stripu inače čuvenom po splatteru, jel'te :DTo me podseti, ona epizoda Asteriksa u kojoj se Obeliks zaljubi u mladu Panaceu ali ona ima verenika kog su Rimljani draftovali pa onda A&O moraju da postanu legionari da bi ga spasli? Kompletno sranje, uopšte nema ni sisa ni dupeta ni eksplicitnog seksa. A ta mala plavuša samo izaziva, nije se ni skinula do kraja.... Užas!
Њујоркер Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 Ih pobogu! Pa bar je u MMu bilo unistenja citavih civilizacija, i to vise puta, a ako to nije klanica onda ne znam sta je. Poludi Muov satelit i zbrise sve i svakog sa Zemlje, prezivi nekolicina, koja se usred zracenja vrati u kameno doba. Oduarpa u svom laboratoriju prcka, ode sve u majcinu, i Daitja sa svojih 80 000 000 ljudi potone u vodama Atlantskog okeana. Itd... I ovde provejava da se na ustanak dizu cudovista protivu Homo sapiensa ne bi li Homoe svrgli s vlasti. Bez rata nema promene, je li? A sta smo dobili? Mucak. Odnosno 5 zrtava. Pa toliko ih je bilo samo na Oak Ajlendu kad se MM sukobio sa ljudima u crnom u potrazi za blagom kapetana Kida. Dakle u jednoj prosecnoj epizodi...A Vijeti oce sa pet mrtvih da preda celu planetu u ruke karakondzula. Idijot.
Recommended Posts