Jump to content
IGNORED

Stripovi

precog

Recommended Posts

Posted
da, to je ono sto je trebalo da bude betmen protiv osame. secam se da su pitali morisona sta misli o tome a on je na to odgovorio da nema problema da betmen juri osamu zato sto su i jedan i drugi fiktivni likovi :D
:lol: Koji je on lik! :D
Posted
Ovo znate da je izašlo, ne?10689972504e37c285dd781547944311_orig.jpg
znam. odvratan je prelom, papir je bespotrebno preluksuzan i suvise reflektuje & knjiga je preskupa. inace treba je kupiti. zasigurno postoji izdanje na francuskom?
Posted
znam. odvratan je prelom, papir je bespotrebno preluksuzan i suvise reflektuje & knjiga je preskupa. inace treba je kupiti. zasigurno postoji izdanje na francuskom?
Ja vidim da je to ovo:PrattDesirEtreInutile.jpg9782221089439.jpg.Inače, cena u knjižarama "Službenog glasnika" je 25% jeftinija, pa se onaj četvorocifreni broj koji počinje sa "2" barem malko da ublažiti. Inače, meni je drago da je ovo uopšte i izašlo, jer sam mislio da će od toga biti samo jedna lepa priča. Navodno, po pričama Kukića (koga sam maltretmanisao mailovima u vezi sa radovima na izlasku ove knjige), najveći problem su bile ilustracije i kako pribaviti dozvole za svaku od njih. A, da papir jebe...Imaju oni neki svoj trip glede toga. I ona "Crna" je na istom papiru i po istoj ceni. Čujem da izlazi i "Plava" od istog autora (Michel Pastoureau), a verujem da će i cena biti slična...
Posted (edited)

Slučajno naišao na Our Valued Customers. 1 spektakl :Hail:"This site depicts REAL things said to me (or at least near me) by customers in the comic book shop that I work in. These are real people. This is what they look like and this is something that they actually said."413.jpg468.jpg453.jpg450.jpg447.jpg438.jpg429.jpg428.jpg426.JPG

Edited by Weenie Pooh
Posted
originalslika-3667102.jpgkao "stripovno" neobrazovana osoba, uzela ovo po preporuci čike prodavca. fala lepo, pročitala jedan broj, ne bih dalje. aj dajte neki predlog za girl-power strip, ali da je stvarno strašno. :D
Posted

Kupio sam i ja 1 Geu, ne znam je li do prevoda ili originalnog teksta (verovatno), ali strip se toliko trudi da zvuci urbano a opet mu nikako ne uspeva. Nesto kao dela 1 Gorcina Stojanovica. :DSto se preporuka tice, probaj Tank Girl, Love & Rockets (Fibra je prevela prvih nekoliko knjiga) i O'Malleyev Lost at Sea.

Posted

Ne moze Gea da se cita zbrda zdola, vec kao celina. Bolje sve odjedared, nego tako, kap po kap. Mozda je moja sreca sto sam nabavljao 6+6+3 (ostalo je jos 3 da izadju do kraja), pa se brze stekne uvid u kvalitet serije.Inace, odlican serijal.A to kaze neko ko je pozicioniran desno od centra za autora stripa koji je ultralevicar-anarhista... Pa kad meni te teme (kritika (jevropskog, mada i sire, zapadnjackog) drustva i odnos prema (ilegalnim) ejlijenima) toliko ne smetaju u serijalu, (smetaju, ali se nuliraju ostalim postavkama serijala koje su odradjene vrhunski), onda treba dati sansu Gei.I meni se upocetku tamo neka klinka koja svira gitaru nije bas cinila primamljivom. A eto, sad sam i na Liliti :)

Posted
Kupio sam i ja 1 Geu, ne znam je li do prevoda ili originalnog teksta (verovatno), ali strip se toliko trudi da zvuci urbano a opet mu nikako ne uspeva. Nesto kao dela 1 Gorcina Stojanovica. :DSto se preporuka tice, probaj Tank Girl, Love & Rockets (Fibra je prevela prvih nekoliko knjiga) i O'Malleyev Lost at Sea.
hvala! :) ću da probam nešto od toga.
A to kaze neko ko je pozicioniran desno od centra za autora stripa koji je ultralevicar-anarhista... Pa kad meni te teme (kritika (jevropskog, mada i sire, zapadnjackog) drustva i odnos prema (ilegalnim) ejlijenima) toliko ne smetaju u serijalu, (smetaju, ali se nuliraju ostalim postavkama serijala koje su odradjene vrhunski), onda treba dati sansu Gei.
i meni su teme koje se obrađuju u stripu veoma primamljive, ali mi nešto ipak smeta, a ne umem da kažem šta jer se ne razumem u svijet stripa. možda je malo i do tog "forsiranja urbanosti". ali ajd', daću joj još koju šansu.
Posted
Ne moze Gea da se cita zbrda zdola, vec kao celina. Bolje sve odjedared, nego tako, kap po kap. Mozda je moja sreca sto sam nabavljao 6+6+3 (ostalo je jos 3 da izadju do kraja), pa se brze stekne uvid u kvalitet serije.
Nemam ja nista protiv teme stripa, nego sto ljudi jednostavno ne pricaju tako kako autor (ili prevodilac) stripa misle da pricaju, kroz sve se provlaci taj 1 fejk osecaj. Ne verujem da bi me citanje u celini ubedilo u suprotno.
Posted
Svakako, duplo je skuplja, ne znam za luksuz.Sta su "Crna" i "Plava"?
(klikni na slike)Plava_Omot.jpgCrna_001.jpg
Kukic, Gradac? Otkud on u Glasniku? Kako je to bio dobar casopis, gde mogu da se kupe stari brojevi?
Kukić i dalje potpisuje „Gradac“, ali je i urednik nekoliko edicija (zaokruženih u „Biblioteku A“) u „Službenom glasniku“. Glede starih brojeva - cimaj ga direktno i čovek će ti već reći da li ima baš onaj koji ti tražiš. Ja sam to radio preko maila koji im je ostavljen na sajtu. Al', sad tu ima zvrčka - pošto ".yu" ne postoji, ti ga zameni sa ".rs" i mislim da će šljakati...
Posted (edited)
Hvala! Knjizara u Staklencu je ranije distribuirala Gradac, provericu tamo da li moze da se naruci.
a sto ne pazaris kod saleta u beopolisu? zasigurno ima.edit: plus juce sam video stare brojeve i u antikvarnici dveri (hteo da pazarim onaj broj o selinu smorio se nesto i otisao). Edited by kim_philby