Jump to content

Stripovi

Featured Replies

Ja se sećam da je bilo u Stripoteci.

Link

Aktuelno je izdanje Čarobne knjige, pa sam pročitao onaj dostupni uvod i vidim da mi je sve to već poznato. Otud pitanje,

Edited by Ras

1 hour ago, Ras said:

Seća li se neko u kojem je časopisu (ili u više njih) ranije objavljivana Ana iz džungle (Prat)?

U Stripoteci.

Edit: tek sad videh da je FM odgovorio 🤦‍♀️ Sry. I da nije mooožda bilo u Politikinom zabavniku?

Edited by Boksi

On 18. 3. 2025. at 12:22, klimt said:

kad vec spominjes bilala, da li ti je mozda poznat kako se zovem njegov strip-putopis iz beograda od pre jedno 15-ak godina, ima cela jedna tabla sa marakanom

1 hour ago, Boksi said:

U Stripoteci.

Edit: tek sad videh da je FM odgovorio 🤦‍♀️ Sry. I da nije mooožda bilo u Politikinom zabavniku?

Bio je Džim iz džungle

Mene tako zove keva ujutru kad se probudim

2 hours ago, ultra plasticni said:

kad vec spominjes bilala, da li ti je mozda poznat kako se zovem njegov strip-putopis iz beograda od pre jedno 15-ak godina, ima cela jedna tabla sa marakanom

I da nema neko u pdf-u Gradac, izdanje posvećeno Bilalu?

7 hours ago, ultra plasticni said:

Ne znam za taj strip.

12 hours ago, Boksi said:

I da nema neko u pdf-u Gradac, izdanje posvećeno Bilalu?

GRADAC 141-142 ENKI BILAL (pdf)...
No image preview

GRADAC 141-142 ENKI BILAL (pdf) - GRADAC.pdf

Download GRADAC 141-142 ENKI BILAL (pdf) - GRADAC.pdf for free from KrakenFiles.com

Edited by holden kolfild

Poštovane kolege, treba mi pomoć: da li se neko seća stipa, izašao je u Politikinom Zabavniku početkom devedesetih, npr iz dva dela. Radnja se dešava 1910e ili 20e u Americi, a priča je o momku kome gangsteri ubiju porodicu i otmu sestru: on odlazi u grad, zaljubljuje se u devojku iz bordela koji drže ti gangsteri. Ima scena gde ga ta devojka vodi u bioskop gde on prvi put gleda filmove (Čarli Čaplin je jedan od filmova). Na kraju, na konačnom obračunu između njega i glavnog gangstera u njegovoj kući gde ima celu sobu sa modelom železnice sa pratećim modelom grada; gangstera gurne kidnapovana sestra od glavnog junaka i on pada na neku kulu i probode ga a on i sestre odlaze. MIslim i da gangsteri ubiju devojku iz bordela ali nisam siguran. NI Gugl ni Chat GPT ne pomažu uopšte.

Lista objavljenih stripova u PZ, možda pomogne. Devedesete počinju oko 19xx broja.

Edited by kozha_klima

On 22. 3. 2025. at 9:15, vorda said:

Poštovane kolege, treba mi pomoć: da li se neko seća stipa, izašao je u Politikinom Zabavniku početkom devedesetih, npr iz dva dela. Radnja se dešava 1910e ili 20e u Americi, a priča je o momku kome gangsteri ubiju porodicu i otmu sestru: on odlazi u grad, zaljubljuje se u devojku iz bordela koji drže ti gangsteri. Ima scena gde ga ta devojka vodi u bioskop gde on prvi put gleda filmove (Čarli Čaplin je jedan od filmova). Na kraju, na konačnom obračunu između njega i glavnog gangstera u njegovoj kući gde ima celu sobu sa modelom železnice sa pratećim modelom grada; gangstera gurne kidnapovana sestra od glavnog junaka i on pada na neku kulu i probode ga a on i sestre odlaze. MIslim i da gangsteri ubiju devojku iz bordela ali nisam siguran. NI Gugl ni Chat GPT ne pomažu uopšte.

Abraham Stone Joea Kuberta

ST_992.jpg

• 2 weeks later...
On 21. 3. 2025. at 13:03, Ras said:

Seća li se neko u kojem je časopisu (ili u više njih) ranije objavljivana Ana iz džungle (Prat)?

edit: nebitno, odgovorili ljudi vec

Edited by kurdi

Kada sam opet poceo da skupljam stripove (tamo negde pre 15ak godina) naravno da sam krenuo sa Boneljevcima i onda sam, na moje strahovito iznenadjenje, otkrio da mi je novi Zagor prakticno necitljiv a da Dilan Dog ubode otrplike jednu od 5 epizoda da je dobra....jos vise sam bio frapiran kada sam kupio neka nova izdanja a starih epizoda Bonelijevca koje sam voleo i nisam mogao verovati sta sam ja to citao :).

A onda slucajno kupih na nekom popustu Preacher-a u izdanju Belog puta (prva 2 broja) i opet se navukoh na stripove...kao klinac... nova skola novo vreme.... mada, kada vec zapoceh sa Sergio Bonneli-ijem uopste ne zelim da pljujem po mom detinjstvu i da kazem da je sve sto sam tada citao bilo bezveze. Ima i dalje i junaka i epizoda koje su dobro ostarile....za razliku od mene Sad Cry GIF by SpongeBob SquarePants :)

Edited by Dehickok

Jel ima negde da se skine strip Eternaut na srpskom?

Netfliks najavio seriju pa bi da procitam pre nego sto pogledam.

Moze na PM dance