kozha_klima Posted September 23 Posted September 23 10 minutes ago, klimt said: Na krilima vetra je remek-delo devete umetnosti! Murena je solidan komercijalan strip. Isti utisak. Poslednji ciklus Na krilima vetra meni nesto slabiji, ali i dalje vrhunski strip. 1
napadaj Posted October 6 Posted October 6 Koliko prvih brojeva Alana Forda je esencijalno? Kupujem knjige koje izdaje Libellus, stigao sam do 36 i cenim da je to to, da ne treba ići dalje od tih 108 epizoda.
goofs Posted October 6 Posted October 6 Šta znači esencijalno? Taj originalni serijal je imao oko 420 brojeva.
napadaj Posted October 6 Posted October 6 Ostalo mi je u malom mozgu iz raznih priča da je u tih prvih 100 brojeva suština i da su to najbitnije i najbolje epizode, a da sve posle toga polako gubi kvalitet. Ne sećam se kojim redosledom su išla novosadska izdanja od pre 17-18 godina koja sam čitao, odnosno da li je numeracija bila ista, pa zato pitam.
kralj Posted October 6 Posted October 6 3 minutes ago, napadaj said: Ostalo mi je u malom mozgu iz raznih priča da je u tih prvih 100 brojeva suština i da su to najbitnije i najbolje epizode, a da sve posle toga polako gubi kvalitet. Ne sećam se kojim redosledom su išla novosadska izdanja od pre 17-18 godina koja sam čitao, odnosno da li je numeracija bila ista, pa zato pitam. Diskutabilno je to. Eventualno da se napravi neka segregacija u odnosu na crtače, tu je i meni Magnus neprevaziđen (privih ako se dobro sećam 70 i nešto).
goofs Posted October 6 Posted October 6 @napadaj svaka tebi čast ako si u stanju da nakon 36 knjiga staneš sa daljim skupljanjem 2 1
zema Posted October 6 Posted October 6 (edited) i ja se razmisljam na kojoj stanici da izadjem.. prvo sam mislio da uzmem zakljucno sa 200. brojem pa onda kao ima i posle nekih dobrih epizoda a to je samo jos koja knjiga.. verovatno cu prestati tamo gde su i stali 1991. anten men epizoda(e) - dalje nisam ni citao, jel ima tu nesto da valja? Edited October 6 by zema
Papovac Posted October 10 Posted October 10 On 6. 10. 2024. at 9:30, napadaj said: Koliko prvih brojeva Alana Forda je esencijalno? Kupujem knjige koje izdaje Libellus, stigao sam do 36 i cenim da je to to, da ne treba ići dalje od tih 108 epizoda. prvih 75 se smatra klasiom, a posle 120 je vec ozbiljan pad. 3
Mil@n Posted October 11 Posted October 11 On 6. 10. 2024. at 9:32, goofs said: Šta znači esencijalno? Taj originalni serijal je imao oko 420 brojeva. 448.
napadaj Posted October 11 Posted October 11 6 hours ago, Papovac said: prvih 75 se smatra klasiom, a posle 120 je vec ozbiljan pad. Odlično, dakle stao sam taman kad treba.
petaras Posted October 11 Posted October 11 Uh, ja sam tacno na 120, sad ste me pokolebali... Ionako sam poceo da razmisljam gde cu sa njima...
klimt Posted Monday at 21:03 Posted Monday at 21:03 Ljubitelji Schuitena ne smeju propustiti "Povratak kapetana Nema". https://lokomotiva.rs/product/povratak-kapetana-nema/ Izdanje je besprekorno. Nije strip u klasičnom smislu. Nešto kao Moebiusove "Oči mačke". Izuzetan dodatak su ilustracije za "Pariz u XX veku" Žila Verna. Ceo album je veliki omaž Vernu, i pripada genijalnom serijalu "Opskurni gradovi". Glavna dela ovog serijala je izdala Fibra, u svom stilu, na najbolji mogući način. Na sajmu knjiga, u razgovoru sa izdavačem (Lokomotiva), saznao sam da će objaviti i Schuitenov "12 La Douce". https://www.altaplana.be/en/albums/la-douce 1
Recommended Posts