Jump to content
IGNORED

Prehrambena YU nostalgija

FranziskaKafka

Recommended Posts

Posted

ja sam tu higiju bash volela :lolol:

eeek  :puke: nemoguce, bre.

Posted

Ama koristio sam i ja karbofiks u zabavistu i u skoli..ali ga nisam jeo bre :)))

A propos paste..znao sam sa je u kuci tanko sa cashom kada se kupi Azulyn ili tako nesto, crvena tuba nekako gadnjikava. Kada je sve cool, kupovao se Kolynus.

Onda je Hemofarm poceo da pravi svoju pastu za zube, kojoj imena ne mogu da se setim..i citav grad je prestao da taj artikal pazari vec su ih snabdevale komsije, prijatelji, kumovi..direktno iz fabrike.

Sent from my Lenovo P1ma40 using Tapatalk

Posted

Sto su bile odvratne paste za zube ranije, bila neka zelena Hygia, boze sto je bila gadna i jos neka bljutava s ukusom maline ili jagode.

Jebenti, sećam se i danas tog ogavnog pokušaja ukusa jagode. A samo sam jednom to stavio na četkicu, stajala je posle u čaši mesecima dok se nije skamenila.

Posted

Dobro je da vas mimoislo tutkalo i gum(i)arabika -_-

naravno da nije, tutkalo, jedan od najodvratnijih mirisa mog detinjstva, u ravni sa skembicima. zasto je ono bese moj caca topio tutkalo, sta li je lepio time ne mogu da se setim. imam u glavi tu ulepljenu serpu i letvu kojom mesa, al koji ce mu, neam pojma.

men se cini da je karbofiks miris i ukus zrelih ljudi, treba da budes odrastao da bi voleo i cenio karbofiks, nesto kao pihtije. kad sam bila dijete, oho je bio lepak: em miris, em kuglice od ohoa jos bolje od slina iz nosa koje mozes beskrajno da vrtis izmedju palca i kaziprsta i srednjeg prsta (decja socijalisticka brojanica :D), pa onda grebanje i odlepljivanje s prstiju i dlanova, kakva zanimacija. nista od toga nije moglo s karbofiksom, u mom secanju on je uvek i samo rasuseni skoreni lepak. al sad kad sam stara, obozavam karbofiks. steta sto mi vise ne treba, a verovatno ni ne postoji. 

Posted

A OHO lepkom si mogao nešto i da napišeš ili nacrtaš, pa da zapališ. :)

Posted (edited)

sad mi to kazes :D

jes stvarno, nesto smo i pisali ohoom. ne secam se da smo palili. u kojoj fazi se pali? mozda zato sto su mi secanja na lepkove uglavnom iz obdanista i prvog, drugog, razreda, ono kad seckas sarenu hartiju i pravis kolaz. a bogata deca se bahate samolepljivim kolaz papirom :D

Edited by darling
Posted

Pali se kad napišeš njeno i svoje ime u srcetu, ali mora se biti brz, da se ne osuši :wub:

Posted

pravili smo bukvar u prvom razredu i seckali i lepili karbofiksom. od ohoa su se pravili konci kad se dobro razvuče.

Posted

snarce, dete, nismo jeli lepak

Jesmo.

Posted

:lolol:

da, zasto bismo inace pisali o lepku na prehrambenoj nostalgiji... 

jes, stvarno, znam i ukus ohoa. to nije moglo da mi padne s neba. morao je da se nadje u ustima.

Posted (edited)

Pali se kad napišeš njeno i svoje ime u srcetu, ali mora se biti brz, da se ne osuši :wub:

Kakav ljubavnik u najavi  :heart: zar nije bilo lakse da joj pocupas kikice¿ 

Edited by Majo
Posted

naravno, zato je i bilo manje cenjeno. ovo sa lepkom je zahtevalo planiranje i spretnost, morao si to da izvedeš brzo i u pravom trenutku. mož da pišeš i pališ kolko 'oćeš, džaba ti ako ona ne vidi :D

Posted

a secate li se onih sarenih zetona i stapica sto su se koristili u prvom osnovne za sabiranje i oduzimanje? ja sam to trpao u gubicu i sisao kad mi je dosadno na casu i cenim da sam u prvom polugodistu prvog razreda progutao najmanje tuce. 

Didakticki-materijal-stapici-i-zetoni-bi

a oho lepak je bio car! sunes blob na dlanove, prilepis i cekas da se malo osusi, zatim odvojis dlanove i ljustis. jesam i palio ali nisam bio zadovoljan ishodom. slova nisu bila jednaka nego nesto kao ona okruglasta hipi varijanta s albuma s kraja sezdesetih. a cesto i gore. valjda nikad nisam savladao vestinu.