basketas Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Strudle sa smokvama,nemam pojma ko je proizvodio ali danasnje im nisu ni prinetiPera detlic i Cica maca cokoladiceKrem koji je kratko proizvodio Hani iz V. Hana,fantastican je bioOstalo je manje-vise pomenutoE sad jedno pitanje,kad sam bio klinac cale me je cesto dovodio u BG i uvek bi jeli piroske negde na Terazijama.Secam se samo da je lokal bio uvucen u zgradu tj. nije se ulazilo unutra vec ti teta otvori prozorce i usluzi te.kako se zvao lokal?Ukus tih piroski i dan danas pamtim
Аврам Гојић Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 (edited) E sad jedno pitanje,kad sam bio klinac cale me je cesto dovodio u BG i uvek bi jeli piroske negde na Terazijama.Secam se samo da je lokal bio uvucen u zgradu tj. nije se ulazilo unutra vec ti teta otvori prozorce i usluzi te.kako se zvao lokal?Ukus tih piroski i dan danas pamtimKasina. Jos uvek ima piroski. To se ne menja vec decenijama. Edited May 16, 2012 by Marko M. Dabovic
Dr Arslanagić Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 (edited) Kasina. Jos uvek ima piroski. To se ne menja vec decenijama.U pokojnom restoranu Atina piroške su bile. Edited May 16, 2012 by Arbeitmann
basketas Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Mislim da je ipak u pitanju lokal o kome govori Pera Zeka jer smo uvek bili sa strane Terazijske cesme.Ipak poseticu Kasinu,koliko danas
Parsons Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 bese i reklama sa nekim tipom koji peva u basu..nesto "verujte i nasoj klapi, srbijanka zlatne kapi"niko ne treba da brine ako zeli vitamine prijace i vasoj klapi (drustvu, op. p)srbijanka zlatne kapi.pevao boris bizetic, iz vremena da sam brando il' dzemsdin.inace, za utakmice zvezde i partizana se pakovala lokalna brlja u srbijankinu ambalazu. za poneti. :D
Čutura Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 piroske na adi, kad se u povratku sa celodnevnog gladovanja vracalo kuci mislim da je to bila ista firma (kasina, atina)
Dr Arslanagić Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 mislim da je to bila ista firma (kasina, atina)nije, Atina je bila u sastavu PKB-a (crvene trafike, hot-dog, bajate pogačice u kesi)
Willow Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 (edited) E sad jedno pitanje,kad sam bio klinac cale me je cesto dovodio u BG i uvek bi jeli piroske negde na Terazijama.Secam se samo da je lokal bio uvucen u zgradu tj. nije se ulazilo unutra vec ti teta otvori prozorce i usluzi te.kako se zvao lokal?Ukus tih piroski i dan danas pamtimTaj kiosk, u Kasini, su nedavno renovirali i pretvorili ga u piceriju. Možda i dalje imaju mekike, nisam siguran. Inače, kad smo kod dobrih mekika, jedno vreme su se izvrsne mekike - sve sa tim "teta otvori prozorče i usluži te" konceptom - prodavale u kiosku koji se nalazio u Knezu, u sklopu kafane "Zagreb" (tj. "Ruski Car"). Sada je, na mestu tog kioska sa mekikama, nekakva menjačnica ili ekspozitura. To su, uz piroške iz "Atine", bile naj mekike u gradu. Edited May 16, 2012 by Willow
Pera Zeka Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 secam se da je i UP Tri grozda imalo princip da u svojim kafanama subotom ujutru za dorucak sluzi mekike...
Dr Arslanagić Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=oZzwRi7jXsgovo se i dan danas pije po dalmatinskim kafićima... pravi ukus socijalizma.
Аврам Гојић Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 Taj kiosk, u Kasini, su nedavno renovirali i pretvorili ga u piceriju. Možda i dalje imaju mekike, nisam siguran. sta pricas gresni covece? hrana je jos uvek tamo, na frontu zgrade prema basti, tamo gde je uvek bio. becka snicla, mekike, piroske, sve sto je bilo i 1985. godine.drugo je picerija.
Willow Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 (edited) sta pricas gresni covece? hrana je jos uvek tamo, na frontu zgrade prema basti, tamo gde je uvek bio. becka snicla, mekike, piroske, sve sto je bilo i 1985. godine.drugo je picerija.Ma, matori, renovirali kiosk. Sada u sklopu njega ima i neka picerija.edit: mislim, nije u pitanju klasična picerija, nego je kiosk sada podeljen na dva dela: deo sa picama, i deo sa sendvičima, mekikama i ostalim. Edited May 16, 2012 by Willow
Čutura Posted May 16, 2012 Posted May 16, 2012 nije, Atina je bila u sastavu PKB-a (crvene trafike, hot-dog, bajate pogačice u kesi)moz biti..
Recommended Posts