Jump to content
IGNORED

Prehrambena YU nostalgija

FranziskaKafka

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, francuski sobar said:

Od kupovnih za kod kuće meni su dobri ovi fruvita samo sok i ništa više serija. Sad imaju i nar, navodno čisto isceđeno 6 šipaka i dve jabuke bez vode, šećera i aditiva u ružnoj plastičnoj flajki od 0,75 za 300 dindži. Best baj pošto je nar obično ta cena za 2dl. Sa ledom sam trošio baš dosta ovo leto, mada uvek je bolje nešto ručno ceđeno nego išta iz prodavnice.

E par puta sam pio onaj sa breskvom i kruškom. Može može, dobru si mi ideju dao.

Dobro je što uz votku može sve.

Posted
1 hour ago, giuseppe said:

Sokove ne pijem, sem limenke Pepsi MAX bez šećera, par puta nedeljno. Slatkiši - ne ide uz režim ishrane, nažalost. 

Читао сам прилог о научним студијама (мада не искључујем да постоје и друге научне студије које побијају то) да су ти нискокалорични заслађивачи много гори од олдфешн шећера. Иако смањују калоријски унос драстично, што је ваљда и циљ имају озбиљну ману - праве метаболички ршум, вулканских размера. Зато када бих рангирао изворе слађења: прво место су воће и мед,  друго олдфешн шећери, а последње место нискокалорични заслађивачи. А и пре него што сам читао те студије, сам организам ми се бунио, једном сам грешком купио нискокалорични швепс (малим словима писало да је без шећера) и бацио га после првог гутљаја, то је тако одбојан укус, да алармира да нешто није ту како треба.

• +1 5
  • -1 2
Posted (edited)
3 hours ago, Boksi said:

A ovo

IMG_7656.jpeg

mislim da je krš, ali budi lepa sećanja :wub:

Ovo je bio standardni dezert u studentskoj menzi :D pocetak 2000ih

Edited by Stela
Posted (edited)

Bitno je osloboditi se piva i sokova, slatko moze, ne goji ni pola toliko.

Pivo je kao ubacene kapisle koje se aktiviraju u odredjenoj starosti i pocnu da rastu, koka kola goji mozda istog trena 

Ko je probao Frutelu, gaziranu, nije pio sokove neko vreme, nije bilo veselja bez tog otrova ranije

AqvaViva ima dobru seriju negazirane vode, ne brojim kalorije ali pomaze kada si zedan, valjda je vise voda nego hemija

Edited by villiem
Posted
2 minutes ago, Stela said:

Ovo je bio standardni dezert u studentskoj menzi :D 

Такои су били и у основношколској мензи. "У моје време" у студентској мензи је био један феноменалан џиновски кекс, ни данас му не знам тачан састав, али нешто прелепо је било унутра. 

• Wub 1
Posted

Cokolade su i sad skupe, a tek ce biti. Sta cemo mi zavisnici :sad:.

Imam zalihe crnih Delicata 80 i 85% iz Maxija, njih najcesce i jedem.  

Galeb crna je super, mada kosta preko 300, ali toliko kosta i neka obicna Dorina :D.

Posted
1 hour ago, Kosmos Srbija said:

тако одбојан укус, да алармира да нешто није ту како треба.

Bome su Pepsi MAX, a naročito Cocktu bez šećera baš pogodili, ukus i bolji od originala.

Svestan sam da nije najsrećnije, ali par limenki nedeljno ću valjda preživeti. A baš znače kad me stigne neizdrž.

• +1 1
Posted
5 minutes ago, giuseppe said:

Bome su Pepsi MAX, a naročito Cocktu bez šećera baš pogodili, ukus i bolji od originala.

Svestan sam da nije najsrećnije, ali par limenki nedeljno ću valjda preživeti. A baš znače kad me stigne neizdrž.

:naughty:

Posted

za cc0 odgovorno tvrdim da je boljeg ukusa no original

:nobles:

ja sam te bibite odavno počeo da uzimam u limenkama zbog manje potrošnje, čak su mi bile najbolje one od 0,25 al ih više nema ili nam se kretanje ne podudara

plus i za aqua viva one vode, u letnjim mesecima

Posted
1 hour ago, Stela said:

Ovo je bio standardni dezert u studentskoj menzi :D pocetak 2000ih

Ladno se ne sećam toga ili me nije zakačilo :D Ali se sećam kao kroz maglu neke čoko bombe veličine teniske loptice. 

• Haha 1
Posted

Više puta mi se desilo da greškom uzmem limenku cc0 umesto praaaaave, svaki put se iznerviram jer ne gledam, ali ipak popijem iako je grozna. Nije toliko grozna da ne može da se popije.

Posted
20 minutes ago, Boksi said:

Ladno se ne sećam toga ili me nije zakačilo :D Ali se sećam kao kroz maglu neke čoko bombe veličine teniske loptice. 

Sećam se i tih čokoladnih bombi, od šećera trnu zubi kad zagrizeš.

U mojoj menzi su služili "crnu mambu", užas nad užasima.

studentska-menza-karaburma-foto-marko-jo

https://www.telegraf.rs/vesti/beograd/3496759-secerna-bomba-crna-mamba-stanglica-ovaj-kolac-u-menzi-za-neke-je-dijabetes-drugima-najveca-radost

• Haha 2
Posted
23 minutes ago, Nikodije said:

Više puta mi se desilo da greškom uzmem limenku cc0 umesto praaaaave, svaki put se iznerviram jer ne gledam, ali ipak popijem iako je grozna. Nije toliko grozna da ne može da se popije.

Увек гледам шта пише. Али рекох себи после тренинга да се частим швепсом, заслужио сам, а они написали минијатурним , једва видљивим словима, да то није онај укусан швепс и промакло ми. Бацио целу флашу. 

Posted
1 minute ago, Kosmos Srbija said:

Увек гледам шта пише. Али рекох себи после тренинга да се частим швепсом, заслужио сам, а они написали минијатурним , једва видљивим словима, да то није онај укусан швепс и промакло ми. Бацио целу флашу. 

Jel uzmeš med pre treninga? Meni su rekli da je to najbolje.

• Haha 3