Jump to content
IGNORED

Restorani po svetu

Amelija

Recommended Posts

Posted

Šta, gde i kako jesti u Zagrebu

Biće se nekih 3, 5, 5 dana?

@Quizmaster na tebe tipujem prvenstveno :)

Posted

u zagrebu volim da idem na razna mesta ali najviše u zeleni dvor, jedno po cro standardima seljačko mesto sa izuzetno nefolirantskim menijem

nikad neće dobiti mišelin sranje

ali uvek odličnih par dnevnih jela

plus teleće i jagnjeće pečenje za one sa slabim živcima

janjetina je skupa ali dolazi iz zagore i miriše na dalmatinsko divlje bilje

plus je jeftinije od bele reke hahahahahaaaa

i prilično izvesno je bolja od creske, jeo sam obe više puta i mislim tj siguran sam da ne grešim

https://zelendvor.com/jelovnik/

• +1 1
  • Hvala 1
Posted

Podrška za ugostitelje koji ne puštaju pse u prostor u kojem se jede.

• +1 3
  • -1 3
Posted
13 minutes ago, napadaj said:

Podrška za ugostitelje koji ne puštaju pse u prostor u kojem se jede.

zamisli pas će ti ogaditi hranu

da nisam video radnice jednog popularnog ali jbga rahmetli fast fuda kako hlade noge u sred beograda u lavoru u kome pliva paradajz za salatu/prilog možda bi se i složio s tobom

al stativa

• +1 2
  • -1 1
Posted

Neće mi ogaditi, al ne želim da lete pseće dlake u tom prostoru. Ni moji pas i mačke ne šetaju po trpezariji i kuhinji, iako sam često sa njima.

• +1 1
Posted

nemam reči stvarno

ova higijenska forenzika nema veze sa kučićarstvom ali vrv je to samo do mene i moje ljubavi prema mojim psićima, inače nikada ne bi dopustio žozefinici da mi krne jezičić u usta kad se uzbudi

• Haha 1
Posted
31 minutes ago, napadaj said:

Neće mi ogaditi, al ne želim da lete pseće dlake u tom prostoru. Ni moji pas i mačke ne šetaju po trpezariji i kuhinji, iako sam često sa njima.

Udahneš 100 kila njihovih dlaka dok spavas, nece ti nista faliti da pojedes neku.

• +1 3
Posted

Ma jok, niko od njih ne živi u kući, svi su u dvorištu, ali uđu tu i tamo. Samo ne u trpezariju.

• -1 1
Posted

nas je konobarica u fkn Osecini pustila u pun restoran sa dva velika psa (jedan labrador mrcina i drugi od oko 20kg) ...kraljica!!! :wub::heart:

• +1 1
  • 9 months later...
Posted

LAMAREDA Étterem és Bisztró
+36 30 910 1099

• 3 weeks later...
Posted

evo jedan događaj koji pokazuje koliko su cene ovih džiberskih gastro mesta po srbiji, uglavnom u beogradu i okolini, bolesne

60e po glavi, 6 jela i 6 vina. restoran u mom selu, možda nije najbolji na svetu u poređenju sa skandi ili iberijskim 3-star ali svejedno teška kidalica.

u homi je komparativni /po broju gangova sa vinom, inače daleko slabiji po sastojcima/ meni 145e. u GIG-u je mislim 165. 

448883140_785590323556613_11743647416208

• 1 month later...
Posted (edited)

Koga put nanese u taj pravac - konoba Gradina kod  Vrsara u Istri jedna od najboljih i najpoštenijih igde. To sa poštenjem je posebno važno danas, u ovom gadnom dobu podivljalih ugostitelja - posebno na hrvatskoj obali.

Elem, i danas je kao pre deceniju i po kad smo žena i ja bili prvi put. Sezonsko, raznovrsno, ultra sveže, pošteno količinski, razumnih cena. Sve spremljeno jednostavno ali bez greške - brancin i zubatac na gradele, blitva, verdura, pljukanci sa vongolama, karpaćo od ribe, presni škampi... na stolu odlična ulja, dobra vinska karta, jeftinija nego kod nas, desert i dižestiv na kuću...

Edited by banatjanin
  • +1 2
  • Wub 1
  • 2 weeks later...
Posted
On 29. 7. 2024. at 21:59, banatjanin said:

Koga put nanese u taj pravac - konoba Gradina kod  Vrsara u Istri jedna od najboljih i najpoštenijih igde. To sa poštenjem je posebno važno danas, u ovom gadnom dobu podivljalih ugostitelja - posebno na hrvatskoj obali.

Elem, i danas je kao pre deceniju i po kad smo žena i ja bili prvi put. Sezonsko, raznovrsno, ultra sveže, pošteno količinski, razumnih cena. Sve spremljeno jednostavno ali bez greške - brancin i zubatac na gradele, blitva, verdura, pljukanci sa vongolama, karpaćo od ribe, presni škampi... na stolu odlična ulja, dobra vinska karta, jeftinija nego kod nas, desert i dižestiv na kuću...

Bio juce. Tartar od tune dobar, zubatac odlican. Vino zena birala neko sranje od kaduma, al prijalo.

Cene istarske, nije mi se nesto novcanik oporavio u odnosu na ostale konobe. 

Hvala za preporuku :]

• +1 2
Posted
On 7. 8. 2024. at 23:34, ZokiAsov said:

Bio juce. Tartar od tune dobar, zubatac odlican. Vino zena birala neko sranje od kaduma, al prijalo.

Cene istarske, nije mi se nesto novcanik oporavio u odnosu na ostale konobe. 

Hvala za preporuku :]

Drago mi je da ti se dopalo. Ja sam ove godine, od Dalmacije do Istre (imali smo odmor pola - pola) bio šokiran cenama - a svake godine smo na Jadranu.
Ovde mi je bilo značajno poštenije nego na drugim mestima, račun za sedmoro je bio više nego razuman. Evo ti samo jedan parametar -  kilogram oborite ribe im je 65 evra. Na ostalim mestima ove godine od 80 do 100 - i pričamo o konobama, ne o fine dinning restoranima. A među konobama ova je na višem nivou - ova ima i dobru, svežu hranu, obilne porcije i ozbiljan servis - solidne vinske čaše, kompetentnu uslugu, postavku, dobra ulja i slično.