Dr Arslanagić Posted September 7, 2016 Posted September 7, 2016 Dva različita ali jednako dobra užitka jebeš janje
Bujodrag Posted September 7, 2016 Posted September 7, 2016 (edited) Meni je, u stvari, najlepše kad uzmem but ili plećkicu i malo one potrbušine i rebaraca pa ispečem u rerni, uz redovno okretanje i prelivanje. Bolje mi je tako nego bilo gde da sam jeo. Doduše, nisam probao one najhvaljenije, tog Savića u Hrvatskoj, spominjani su i neki po Bosni i južnoj Srbiji. Verujem da su bolji ali i ova kućna varijanta je dovoljno dobra. A volim i ovčiji but, obarim ga pa zapečem. Milina Edited September 7, 2016 by Bujodrag
Frank Pembleton Posted September 7, 2016 Posted September 7, 2016 A kako vi to rešavate da vas u Javoru ne vrate? ....shit has hit the fan...
banatjanin Posted September 7, 2016 Posted September 7, 2016 (edited) @frank Desilo se svega jednom, seli u Novi Javor, klopa identična, ambijent bezveze @bujodrag Nemoj da bariš ovcin but, tako mu izvadiš dušu. Peci ga dobro zatvorenog, sa malo vode, da se kuva u pari pod pritiskom, a onda otklopi i zapeci @mahem Mogu da jedem hladnu, ali topla je neprejebiva. Zato volim krajišku jagnjetinu više od srbijanske. Posebno mi je bezveze jaga je u Istočnoj Srbiji, tamo se uopšte ne služi topla. Pritom, peku neke džinove i to onako, bude žilavo, tvrdo i neslano u dubini Edited September 7, 2016 by banatjanin
Bujodrag Posted September 7, 2016 Posted September 7, 2016 @bujodrag Nemoj da bariš ovcin but, tako mu izvadiš dušu. Peci ga dobro zatvorenog, sa malo vode, da se kuva u pari pod pritiskom, a onda otklopi i zapeci Ja ga kratko obarim, čisto da bude mekši kad se ispeče, ali, ovo tvoje mi se svakako čini pametnije. Probaću tako sledeći put.
banatjanin Posted September 7, 2016 Posted September 7, 2016 Trust me... Zaciniš, nauljiš, staviš u posudu (najbolje da ima poklopac), dospeš deci i po vode, zatvoriš sa par slojeva folije i poklopiš. Staviš u rernu zagrejanu na najjače, pa posle 20 minuta smanjiš na 180 i ne diraš jedno dva i po sat (zavisi koliki je komad). Otvoriš, skineš foliju i poklopac (ne diraj meso i ne okreći, da ne iscuri sok). Ponovo nagari rernu, tečnost će da uvri i pretvori se u slasnu emulziju (pazi da ne počne da dimi) a meso će dobiti rumenu hrskavu koricu. Kad izvadiš, ne diraj meso jedno dvadesetak minuta, pa tek onda premeštaj i seci... lepi se za prste i nepca.
Bujodrag Posted September 7, 2016 Posted September 7, 2016 Hvala. Probaću baš tako. Samo da nadjem neki lepi butić.
yolo Posted September 7, 2016 Posted September 7, 2016 ili ga stavi u salamuru sa dosta sirceta da ga optusti, 2 dana, pa celu noc u rernu na 120
kblo konza Posted September 7, 2016 Posted September 7, 2016 Trust me... Zaciniš, nauljiš, staviš u posudu (najbolje da ima poklopac), dospeš deci i po vode, zatvoriš sa par slojeva folije i poklopiš. Staviš u rernu zagrejanu na najjače, pa posle 20 minuta smanjiš na 180 i ne diraš jedno dva i po sat (zavisi koliki je komad). Otvoriš, skineš foliju i poklopac (ne diraj meso i ne okreći, da ne iscuri sok). Ponovo nagari rernu, tečnost će da uvri i pretvori se u slasnu emulziju (pazi da ne počne da dimi) a meso će dobiti rumenu hrskavu koricu. Kad izvadiš, ne diraj meso jedno dvadesetak minuta, pa tek onda premeštaj i seci... lepi se za prste i nepca. tooo! manje više koliko kila toliko sati u rerni ga garim + ne smanjujem temperaturu s najjačeg, vode da pokrije dno tek kad otkrijem, malo roknem i grila, nek ide život posle masakra, ako ima neka salveta, pa kad se lepi za prste, pa ne mož da se skine...
Frank Pembleton Posted September 7, 2016 Posted September 7, 2016 Jel vam ovo za svaki but ili samo ovciji?
foto Posted September 7, 2016 Posted September 7, 2016 aj samo i dajte preporuku za neku kasapnicu sa finom ovcetinom. poslednji put sam na vidikovcu u mesari uzeo bas losu ovcu.
askeladden Posted September 7, 2016 Posted September 7, 2016 to za sirce i ovcetinu je tajna bogovskih saslika koje prave po ofrlje srednjem istoku,eks SSSR.Nemaju uvek prvu klasu jagnjetine,zato marinirnjem u sircetu i ovcetina postaje mekana i socna.
yolo Posted September 7, 2016 Posted September 7, 2016 lence na kalenicu ima u jednom delu godine od kasne jeseni pa do proleca ovcetinu, ja sam par puta uzimao kotlete i slicno za kupus, bilo je dobro.
kblo konza Posted September 8, 2016 Posted September 8, 2016 Jel vam ovo za svaki but ili samo ovciji? meni plećka milija od buta
Recommended Posts