Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rock fotografija

Featured Replies

spacer.png

Ryan Adams vs. Henry Rollins

• 3 weeks later...
  • Replies 678
  • Views 69.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• wayfaring stranger
    wayfaring stranger

HENRY ROLLINS JOE STRUMMER RICK RUBIN  JOHNNY CASH , No Pantages Theatre , Los Angeles ( 1995 )

• Moja fotka sa dočeka 2007. Fiona sa the Drones (u pozadini se vidi pokojni Mike Noga). Podrška za Fioninu borbu protiv raka ovde https://gofund.me/8ad14a59  

• wayfaring stranger
    wayfaring stranger

Posted Images

• Popular Post

Moja fotka sa dočeka 2007. Fiona sa the Drones (u pozadini se vidi pokojni Mike Noga). Podrška za Fioninu borbu protiv raka ovde https://gofund.me/8ad14a59

Fi-by-me.jpg

• 2 weeks later...

F46NWhUWEAAgurU?format=jpg&name=small

F5IZiaVWMAAe1h6?format=jpg

Kakve zurke jbt

• Popular Post

spacer.png

Pre par dana je "otvoren" Beastie boys square u NYC😁

1977.

prince1977.jpg

To je Princ sa frizurom iz 1970-tih? 

On 3.9.2023. at 12:13, slepa živana said:

F46NWhUWEAAgurU?format=jpg&name=small

Pre nekoliko meseci čitala sam o Nerudinom predatorskom odnosu prema ženama i nepriznatoj ćerki.

Potpuno mi se zgadio. :( 

Neruda je silovao ženu koja je radila za njega kao čistačica ili služavka (i to je poetski opisao u svojim memoarima :isuse:), a jedinu ćerku Marinu, obolelu od hidrocefalusa, i njenu majku je napustio, oženivši se drugom ženom koju je upoznao dok je supruga bila trudna (ali je i drugu ženu varao, kao i treću).
Vrlo brzo je izgubio interesovanje za dete i nije brinuo o njoj.
Nije im slao novac za izdržavanje i lečenje, nije im organizvao ni bezbedan izlazak iz zemlje tokom okupacije, a mogao je zbog raznih političkih veza. Dete je opisivao kao vampira od tri kilograma...čak nikad nije odgovorio na telegram kojim je obavešten o smrti deteta. Za silovanje nije odgovarao.

image.jpg?id=27068966&width=644&quality=

S druge strane, Markesa obožavam. 

Young-family-portrait.jpg

With-Mercedes-Nobel-Prize-kiss.jpg

Markesa je "lako voleti" kao i svakog komunistu demagoga, ali šteta koju je pravio u vanknjiževnom smislu ogromna je, gušiti i onako slabu građansko-liberalnu misao kontinenta, a negovati populističku misao tog doba, komunističko-totalitarnu, u finišu zeznulo je više ljudskih sudbina nego da je bio loš prema nekom konkretnom biću. 

4 hours ago, liberalni front said:

Markesa je "lako voleti" kao i svakog komunistu demagoga, ali šteta koju je pravio u vanknjiževnom smislu ogromna je, gušiti i onako slabu građansko-liberalnu misao kontinenta, a negovati populističku misao tog doba, komunističko-totalitarnu, u finišu zeznulo je više ljudskih sudbina nego da je bio loš prema nekom konkretnom biću. 

+1

Moze neka preporuka, ali za suprotan deo spektratm: ne mora da bude ekstremno antikomunisticko demagoski, moze neki pitom, gradjansko-liberalni?

Cisto onako, detoksikacije radi...

Ljosa, koji se i potukao sa Markesom nekom prilikom, lepo kaže da je Južna Amerika probala svašta, vojne hunte, protekcionizme, komunizme, socijalizme, samo nikada ili vrlo retko kad, nešto normalno i jedino logično: slobodu i otvorenost. 

Edited by liberalni front

13 minutes ago, liberalni front said:

Ljosa, koji se i potukao sa Markesom nekom prilikom

I 'el ga iznabadao, onako bas liberalno? 

To su bile neke lične stvari između njih, ali Ljosa je bio usamljeni liberal u moru književnika marksista, a vreme je pokazalo da biti usamljen nije jednako tome biti u krivu.