August 23, 20231 yr Popular Post Moja fotka sa dočeka 2007. Fiona sa the Drones (u pozadini se vidi pokojni Mike Noga). Podrška za Fioninu borbu protiv raka ovde https://gofund.me/8ad14a59
September 12, 20231 yr On 3.9.2023. at 12:13, slepa živana said: Pre nekoliko meseci čitala sam o Nerudinom predatorskom odnosu prema ženama i nepriznatoj ćerki. Potpuno mi se zgadio. :( Neruda je silovao ženu koja je radila za njega kao čistačica ili služavka (i to je poetski opisao u svojim memoarima ), a jedinu ćerku Marinu, obolelu od hidrocefalusa, i njenu majku je napustio, oženivši se drugom ženom koju je upoznao dok je supruga bila trudna (ali je i drugu ženu varao, kao i treću). Vrlo brzo je izgubio interesovanje za dete i nije brinuo o njoj. Nije im slao novac za izdržavanje i lečenje, nije im organizvao ni bezbedan izlazak iz zemlje tokom okupacije, a mogao je zbog raznih političkih veza. Dete je opisivao kao vampira od tri kilograma...čak nikad nije odgovorio na telegram kojim je obavešten o smrti deteta. Za silovanje nije odgovarao. S druge strane, Markesa obožavam.
September 12, 20231 yr Markesa je "lako voleti" kao i svakog komunistu demagoga, ali šteta koju je pravio u vanknjiževnom smislu ogromna je, gušiti i onako slabu građansko-liberalnu misao kontinenta, a negovati populističku misao tog doba, komunističko-totalitarnu, u finišu zeznulo je više ljudskih sudbina nego da je bio loš prema nekom konkretnom biću.
September 12, 20231 yr 4 hours ago, liberalni front said: Markesa je "lako voleti" kao i svakog komunistu demagoga, ali šteta koju je pravio u vanknjiževnom smislu ogromna je, gušiti i onako slabu građansko-liberalnu misao kontinenta, a negovati populističku misao tog doba, komunističko-totalitarnu, u finišu zeznulo je više ljudskih sudbina nego da je bio loš prema nekom konkretnom biću. +1 Moze neka preporuka, ali za suprotan deo spektratm: ne mora da bude ekstremno antikomunisticko demagoski, moze neki pitom, gradjansko-liberalni? Cisto onako, detoksikacije radi...
September 12, 20231 yr Ljosa, koji se i potukao sa Markesom nekom prilikom, lepo kaže da je Južna Amerika probala svašta, vojne hunte, protekcionizme, komunizme, socijalizme, samo nikada ili vrlo retko kad, nešto normalno i jedino logično: slobodu i otvorenost. Edited September 12, 20231 yr by liberalni front
September 12, 20231 yr 13 minutes ago, liberalni front said: Ljosa, koji se i potukao sa Markesom nekom prilikom I 'el ga iznabadao, onako bas liberalno?
September 12, 20231 yr To su bile neke lične stvari između njih, ali Ljosa je bio usamljeni liberal u moru književnika marksista, a vreme je pokazalo da biti usamljen nije jednako tome biti u krivu.