Jump to content

NOVI SAD

Featured Replies

Naravno, pa svi smo se razuverili nakon sto je gradonacelnik i njegov staff istresao po 0.25 casu na konfi za stampu.
Ko bi posle ovakvog performansa uopste i mogao da sumnja.

• Replies 7.8k
  • Views 628.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• jako lepa™ fotka...   Ništa, ili ćemo se potpuno anestezirati, ili će se stvoriti građanske miliceije u nekom trenutku koje će da rešavaju probleme, ali to nće izaći na dobro svakako, ne zna

• Siluje ovaj grad svoje gradjane bez imalo stresiranja. Zatvorili su nam ceo parking ogradom, firma pod nazivom Omega izvodi “obnovu” parkinga u  ime Parking servisa koji se pravi mutav. Parking s

• kud u maglu Simoviću
    kud u maglu Simoviću

zar ne kažete gari           ok, izaćiću sam

Posted Images

FB_IMG_1745604050257.jpg

• 3 weeks later...

dragi novosadjani, razumem da je svakodnevni zivot jedna prica, a gostovanje druga, ali vi, u poredjenju sa bgd (moje budvansko selo da ne pominjem) nemate na sta da se zalite u pogledu civilizovanosti kuce i ulice. podsetila sam se zasto sam nekad zelela da zivim u vasem gradu.

posle mnogo godina prosla starim stazama i po adresama na kojima niko poznat vise ne zivi: sa zezeljevog mosta (i lici i ne lici na sebe), na beogradski kej, ulica marka miljanova, ribarska pijaca sa zutim ciglama, dunavski park i ulica sonje marinkovic...

u subotu pre podne smo skakali, vikali i pistali na novoj detelinari (btw dobra mala pijaca, i radnim danom).

imate to mnogo lepo novo naselje.

i mnogo zelenila.

iako na jednoj od novih adresa, gde sam bila, vode nema od ponoci do 4 ujutro, ima drvored, ima unutrasnje dvoriste sa decjim igralistem i parkingom za sve stanare - i goste. ipak skakavci nisu jos sve obrstili i od srca se nadam da nece, da cemo ih zaustaviti.

za novi sad, navijam.

poz

Edited by le petit nicolas

4 hours ago, le petit nicolas said:

imate to mnogo lepo novo naselje.

Krš zgrade... ali jeste lepo kad se gleda iz vazduha :P

verovatno bolje znas, ali ja sam prosla kroz njega, bila u jednom stanu i veoma mi se sve dopalo. trotoari sa dvostrukim (!) drvoredima, prostranstvo, obilje parking mesta, mali park, veliki park u blizini, spoljni zidovi debeli oko pola metra, velika terasa u odnosu na kvadraturu stana. gradjeno osamdesetih, kako su mi rekli.

zelene povrsine ka ulici nisu napadnute popularnom izmisljotinom 1990-ih zvanom privremeni objekti, kao sto ima s reda po nbgd.

poz

1 minute ago, le petit nicolas said:

verovatno bolje znas, ali ja sam prosla kroz njega, bila u jednom stanu i veoma mi se sve dopalo. trotoari sa dvostrukim (!) drvoredima, prostranstvo, obilje parking mesta, mali park, veliki park u blizini, spoljni zidovi debeli oko pola metra, velika terasa u odnosu na kvadraturu stana. gradjeno osamdesetih, kako su mi rekli.

zelene povrsine ka ulici nisu napadnute popularnom izmisljotinom 1990-ih zvanom privremeni objekti, kao sto ima s reda po nbgd.

poz

Pričate o različitim stvarima, ti misliš na Novo Naselje, a Time na novo naselje, tj Jugovićevo, ja bih rekao....

na pocetku sam rekla da sam bila gost u gradu. rekli su mi da se taj, danas bi se reklo "kompleks", zove novo naselje (a i ja ovde pisem samo malim slovima).

nisam ni gledala naziv ulice pa ne mogu da kazem da li je jedno ili drugo. opisala sam svoje utiske.

kad sam se par dana kasnije sa autoputa iskljucila na dusanovcu i zaglavila u ulicici koja vodi na most ka krusevackoj, pa pretandrkala preko svih rupa i provukla se izmedju dva reda parkiranih kola u svojoj ulici da bih dosla do kuce, setila sam se onog sto sam napisala u prvoj recenici: zasto sam nekad zelela da zivim u vasem gradu.

mada, to je bila prolazna kriza. D volim ja beogradski balkan, uske trotoare, uzbrdice, nizbrdice i blesava krivudanja.

poz

1 minute ago, le petit nicolas said:

na pocetku sam rekla da sam bila gost u gradu. rekli su mi da se taj, danas bi se reklo "kompleks", zove novo naselje (a i ja ovde pisem samo malim slovima).

nisam ni gledala naziv ulice pa ne mogu da kazem da li je jedno ili drugo. opisala sam svoje utiske.

kad sam se par dana kasnije sa autoputa iskljucila na dusanovcu i zaglavila u ulicici koja vodi na most ka krusevackoj, pa pretandrkala preko svih rupa i provukla se izmedju dva reda parkiranih kola u svojoj ulici da bih dosla do kuce, setila sam se onog sto sam napisala u prvoj recenici: zasto sam nekad zelela da zivim u vasem gradu.

mada, to je bila prolazna kriza. D volim ja beogradski balkan, uske trotoare, uzbrdice, nizbrdice i blesava krivudanja.

poz

Ma Novo Naselje je prevljeno od 70i neke do ranih 90ih, to su zgrade jako dobre, prostrno planiranje urađeno fantstično...

Kao i Liman, dok nisu došli u poslednjih 20-ak godina i ugradili zgrade u prazan prostor.... :(

2 hours ago, radisa said:

Pričate o različitim stvarima, ti misliš na Novo Naselje, a Time na novo naselje, tj Jugovićevo, ja bih rekao....

Bistrica, stare zgrade, živeo tu skoro 20 godina, težak krš. Ako neko pusti TV u stanu do mog, čujem kao da je u susednoj sobi, izolacija 0. Curio krov, curila jedna vertikala, druga vertikala, zapušena cev iznad mi poplavila kuhinju dok smo bili na nekom rođendanu i tako, to je samo ono prvo što mi pada na pamet, a mogao bih do sutra. :P Ali da, ima zelenila i parkinga

9 minutes ago, Time Crisis said:

Bistrica, stare zgrade, živeo tu skoro 20 godina, težak krš. Ako neko pusti TV u stanu do mog, čujem kao da je u susednoj sobi, izolacija 0. Curio krov, curila jedna vertikala, druga vertikala, zapušena cev iznad mi poplavila kuhinju dok smo bili na nekom rođendanu i tako, to je samo ono prvo što mi pada na pamet, a mogao bih do sutra. :P Ali da, ima zelenila i parkinga

Jbt, gdi si živeo?

Ja sam živeo u Kaće Dejanović, promenio sam po NS bar 5 zgrada, nigde bolje nije bilo... I da uključim van NS, opet nigde bolje nije bilo, rekoa bih :)

Dosta drugara sam imao u Dušana Daniloviča, moja žena živela iz rbne kuće dok je studirala, niko se od nas nije žalio ninašta...

Ovaj deo oko crkve jeste krš, ali to je građenp za šahovsku olimpijadu, to je dosta lošije urađeno, to znam (deo od crkve do Đorđa Nikšića Johana, recimo, a mislim i ovo baš oko crkve)...

4 minutes ago, radisa said:

Jbt, gdi si živeo?

Ja sam živeo u Kaće Dejanović, promenio sam po NS bar 5 zgrada, nigde bolje nije bilo... I da uključim van NS, opet nigde bolje nije bilo, rekoa bih :)

Na Bul. Slobodana Jovanovića. pored malog igrališta. Zgrada je mislim krajem 80-ih/početak 90-ih, tu negde

Vidim da se lagano otkazuju sve predstave u Pozorištu mladih

uh kako smo tamo u foajeu uradili jedan genijalan rejv tamo negde 1994, neko je doneo double dragone iz londona i svi su se istripovali da su zmajevi i okretali se oko sebe da vide gde mu je rep

rip pozorište mladih