Joshua Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Italijani jedu fetuse i melju ostale. Priznajem da su Demoni prvi film koji me je pošteno isprepadao (imala 10 godina), ali generalno ne volim Italijane- dobri su samo za gore za kojim ja nisam nešto preterano luda.Kad smo već kod gora i Talijana, evo jedan jezivo-komičan detalj vezan za obitelj Argento:Svojevremeno se Asia najstrašnije nadrndala na Fiorella (italijanski komičar i voditelj) koji je jednom prilikom izjavio da je mala Asia, kada je prvi put dobila, pomislila da je reč o još jednoj tatinoj šali... --------Noviji horori koji su po meni vredni pomena: Descent, Emily Rose, Dog Soldiers i Ring (i američka i japanska verzija).
Dionysos Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Village of the Damned, zbog tog filma sam kao klinac imao nocne more, nikako da se usudim da ga opet pogledam :D(drugi i jedini put... )
Nikola Kiric Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Japanci! pre neko vece odgledah "Ju-on" po jedno deseti put, savrsenstvo! nema klanja (bar ne da se vidi), nema iznutrica, najstrasnije scene su kad se pojave zena (jedna od najseksipilnijih horor junakinja) i dete...
melankolic Posted March 20, 2008 Author Posted March 20, 2008 Nije klasican horor ali drzi gledaoca u stalnoj napetosti pracenjem razvoja ludila kod jedne zene.Naravno, radi se o Polanskovom filmu "Repulsion".Odlican film!
melankolic Posted April 23, 2008 Author Posted April 23, 2008 Diary of the Dead (dir. George A. Romero)Obećava!
Eidyia Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Priznajem da su Demoni prvi film koji me je pošteno isprepadao (imala 10 godina), ali generalno ne volim Italijane- dobri su samo za gore za kojim ja nisam nešto preterano luda.Kad smo već kod gora i Talijana, evo jedan jezivo-komičan detalj vezan za obitelj Argento:Svojevremeno se Asia najstrašnije nadrndala na Fiorella (italijanski komičar i voditelj) koji je jednom prilikom izjavio da je mala Asia, kada je prvi put dobila, pomislila da je reč o još jednoj tatinoj šali... --------Noviji horori koji su po meni vredni pomena: Descent, Emily Rose, Dog Soldiers i Ring (i američka i japanska verzija).Da, Talijani su prilično jezivi. Ali, Daria Argenta volim. Inače, mala tračerska nota - obitelj Argento je navodno jako bizarna i izvan filmskog seta, s naglaskom na tatu Daria. šokantno. :D Nedavno sam napljuvala Ring 2 na ovom pdf-u, 1 mučno iskustvo. Prvi dio je bio ok, čak bih rekla i jako dobar, ali japanska verzija mi se čini daleko bolja i efektnija.
Tosha2EE Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 mene spanci prijatno iznenadili ove nedelje, i to dva puta :) sve preporuke...El Orfanato[Rec]
Marvin (Paranoid Android) Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 mene spanci prijatno iznenadili ove nedelje, i to dva puta :) sve preporuke...El Orfanato[Rec] Orphanage je zaista odlican.A ovaj drugi upravo skidam, fala na preporuci
Leonina Posted April 24, 2008 Posted April 24, 2008 Orphanage je zaista odlican.Samo da potvrdim. Gledala, oduševljena sam. Španski horori (recimo) su čudo.
melankolic Posted April 25, 2008 Author Posted April 25, 2008 [Rec]Upravo odgledao.'Bemti, kakve šokove sam preživeo! Sve mogu da pogledam ali posebno mučan utisak imam od starih ljudi, dece i izgladnelih u horor filmovima.Moglo je i bolje ali ga treba odgledati!...brrr...
Marvin (Paranoid Android) Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Dajte jos, dajte jos predloga. Vrlo sam izbirljiv oko horora, ali evo skidam Rec i Diary Of The Dead.
melankolic Posted April 25, 2008 Author Posted April 25, 2008 La Terza Madre, najnoviji film Daria Argenta sa Asiom Argento u glavnoj ulozi.Inače, poslednji film iz njegove trilogije o "Tri majke" (prethodna 2 su, svima poznati, "Suspiria" i "Inferno")P.S. Marvine ova 3, uz one koje planiraš da gledaš, su ti sasvim dobra preporuka za ovaj žanr... za sada... a i za ostale važi da jave ako ima šta novo i kvalitetno (što je jako bitno; osvrnuti se, u tom smislu, na moj tekst u kome se govori o krizi savremenog horor filma).
Leonina Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 U stilu Orphanage-a je i Đavolova kičma Espinazo del diablo mada je to mator film, tako da imam utisak da džaba krečim... :( Mada je odličan, ja sam bila totalno oduševljena, nije skoro neki film ostavio utisak koliko ovaj.Ja inače volim ovaj tip horora, ako se to tako može nazvati, pa ako ima neko neku preporuku nek doda, biću večno zahvalna :)
Marvin (Paranoid Android) Posted April 25, 2008 Posted April 25, 2008 Hvala, ljudi. Taman popunih DVD sa 6 filmova, tako da ce ovaj La Terza Madre malo sacekati. Espinazo del diablo sam video pre 3-4 godine, vrlo dobar, mada me nije mnogo ispresecao. Vise sam nekako shvatio film kao dramu ili cak triler, a prica sa duhom mi je bila gotovo sporedna.
Recommended Posts