renne Posted April 16, 2015 Posted April 16, 2015 Sva tri ukusa Strongbowa u Idei, kao i limeni Leffe i limeni vajfert
Cure Posted April 16, 2015 Posted April 16, 2015 Elem, Valjevsko 0.33 standardno dobro. Ima i hoegaarden u konzervi 0.33 sto kinti. Strongbow je klasa iznad somersbija ali daleko od pravih cidera. Miralem, jedan od glavnih razloga zbog kojih posecujem forum.
porucnik vasic Posted April 17, 2015 Posted April 17, 2015 jel me neko trazio? angry orchard, crispin, woodchuck (odlican, ima i od kruske), harpoon, pa onda oni sto imaju i drugo voce, ace (ananas!), rekkordeling sa jagodama od kruske (ima malo ukus sirupa za kasalj, ali na dobar nacin!). Све их пијем више мање редовно. Не примећујем нека драстична одступања у квалитету. Strongbow je klasa iznad somersbija ali daleko od pravih cidera. Који су прави?
Krampa Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 uzo gjabu politrica za ca 10 ojra. nikad ga probao
renne Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 uzo gjabu politrica za ca 10 ojra. nikad ga probao Pio nekada davno devedesrtih, nije bilo loše
belch Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 Trippel karmeliet mi je novo omiljeno pivo. Do skoro je bio hoegarden.
Krampa Posted April 18, 2015 Posted April 18, 2015 Koliko aroma po gutljaju? Oranje [emoji38] ko to zna. vidim da je iz 1671. mora da su tada svasta stavljali. Pio nekada davno devedesrtih, nije bilo loše evo probao. nije lose. malo kiselkasto za moj ukus al za 10 ojra gajbu je perfektno.
Ryan Franco Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 (edited) Probao Brewdog 5 AM. Takođe epifanija kao i sa Punkom. Ali jedna stvar mi nije jasna. Kako je moguće da se ovaj Doom Bar toiko razliuje od 5 AMa iako su oba amber ejlovi? OK, oseća se karamela i sve to, i slično je u tim nekim detaljima ali Brewdog je neuporedivo gorči, pena mu je mislim drugačija, ni boja nije ista. I s tim u vezi, imate li još neku amber ejl preporuku? Btw, probao i ražani Kaš. Gorko i biljno čak i za moje standarde. Vratio se običnom. Edited April 19, 2015 by McCabe
Cure Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 Doom je britanski amber, 5 am americki. Nisu ista vrsta piva.
Ryan Franco Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 A u čemu je razlika? Koliko kapiram sa Wikija, u pitanju je više specifinog severnoameričkog hmelja koji daje gorčinu? To onda znači da je škotski Brewdog zapravo promenio neke ustaljene šeme dodajući hmelj s one strane bare? Hvala na odgovoru. I šta još preporučuješ?
Cure Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 Brewdog obicno radi americke vrste piva. Pojavi se tu i tamo i lager, weizen, ozloglaseni imperial stout... Doom bar je prilicno tradicionalna britanska varijanta. Razlika je i u zitaricama, ali poprilicno u hmelju i kvascu. Pa i vodi. Znasi sustinski razlicita piva. Preporucujem sve brewdogove, Thornbridge, Oakham citru. Amarcord antonianu. Od kod nas prisutnih piva, najbolji je izbor nemackih i belgijskih piva. Fali berliner weisse, lambic, saison.
Ryan Franco Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 (edited) Hvala. Edited April 19, 2015 by McCabe
Amelija Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 da li Česi stavljaju drogu u pivo ili šta rade -- nemam pojma znam samo da tamo uvek svaki dan popijem minimum po litar, svaki svakcati dan, a koje tačno nije mnogo bitno jer sva ubijaju (ako bih baš morala da biram, možda su najinteresantnije one lokalne (praške) Unetice ili tako nešto) a ni mamurluk ama baš ništa, ni u najmanjim tragovima
Ryan Franco Posted April 19, 2015 Posted April 19, 2015 Da prijavim da je stigao toceni brewdog u miners.
Recommended Posts