darling Posted April 15, 2019 Posted April 15, 2019 za mene sto ne gledam vucica uopste, to u utiscima ga je bilo previse, iskljucila sam ton posle pola minuta. hoce nedeljni pregled utisaka zauvek biti vucic vikli? makar da ga umontira da bude smesno, s nekom muzikom, da ga se ismeva, da ima neke nade u svemu, ovako mi je nepodnosljivo.
morgana Posted April 15, 2019 Posted April 15, 2019 13 minutes ago, gone fishing said: utisak nedelje 330 tisuća, anti utisak milion i dvesta, moraće olja da dovlači tešku artiljeriju umesto ovih anonimusa i klovna ako želi da potraje Ko je teska artiljerija u Srbiji? Sve angazovane javne licnosti i prirucni analiticari su u medijima vec prilicno izraubovani, treba nam neko novi, Srbijanka 2.0 i Ratko Bozovic gti, a odgovornost za stvaranje novih je bas na medijima.
harper lee Posted April 15, 2019 Posted April 15, 2019 15 minutes ago, PlayItCoolowski said: Saglasan u potpunosti. Nema se kapaciteta za dijalog, za neki konstruktivan razgovor... Društva u zemljama regije nemaju čak ni osnovnu toleranciju prema drugačijem stavu, da se sasluša a kamoli usvoji, ma koliko priča bila argumentovana. Taj problem ne postoji samo kod nas. Ljudi u principu ne žele da idu protiv sebe. Postoji onaj struggle na početku kada bez nekog previše opravdanog stava pravimo izbor, jer je za to došao trenutak i svi to rade. Banalizovano, to je kao kada se odlučimo za koji tim ćemo navijati, a onda do kraja života to radimo samo jer smo nekada davno odlučili da smo uz njih. To kasnije dovodi da mrzimo i sve protivnike tog našeg izbora. Možda i nije to toliko banalizovano, jer većina galasača na Balkanu zapravo to i radi. Bez neke veće osnove, odlučili su koga žele podržati i to će činiti dok god mogu. Još ako je njihov "tim" prvi na tabeli, pa zašto navijati za drugoligaša. Bićemo skromni, izdržaćemo i teške momente (jer jbg, život je težak) ali nećemo "izdati" sebe i svoj prvobitni izbor. Ne žele sebi ni priznati da su godinama pravili loš izbor jer se na to gleda kao poraz, a ne kao momenat kada će državi biti bolje. Pa i kada bi bili spremni odreći se nečeg što je nam je toliko bilo blisko, ovo društvo je izgubilo kritičku i slobodnu misao i nema više ni tu sposobnost da vaga, uporedi ili preispita prvenstveno sebe i svoje izbore. Mozda je moj post delovao pesimisticno. Ako je to slucaj onda zelim da naglasim da je dijalog itekako moguc teorijski, kako bilo gde tako i kod nas. Tvoj post se moze skratiti na maksimu da je navika najveci neprijatelj misljenja ali, kao sto svi znamo, navike se menjaju kako se menjaju okolnosti. Moja poenta je da dijalog u ovom trenutku nije realan jer mi se cini da ga u javnosti forsiraju sa tacke odakle on, ako uopste pocne, nema sanse da proizvede bilo sta korisno. Pre bilo kakvog dijaloga izmedju opozicije i vlasti neophodno je najpre postaviti pravila igre, napraviti konsenzus oko toga sta su vrednosti dijaloga, kako se one mogu implementirati u praksi i kakva se benefit tacno ocekuje od njegovih rezultata, kako za same ucesnike u dijalogu tako i za drustvo u celini. Nama dijalog vlasti i opozicije nije, sto bi se reklo, o glavu, osim mozda kao signal za drustvo da se stvari u tom smislu menjaju. Ionako ce taj "dijalog" zavrsiti kao pregovaracko natezanje oko politickog komfora jednih i drugih. Potrebna nam je investicija u kulturu dijaloga i razumevanje da je dijalog u zajednici zapravo ona tanka mreza medjusobnih odnosa i komunikacije koja zajednicu cini operativnom i produktivnom. Da bi se to postiglo taj projektovani dijalog vlasti i opozicije za temu bi morao imati sustinsku promenu odnosa prema predmetima i fenomenima koji bi trebalo da budu tema dijaloga. Na primer, ako se razgovara o fer izbornom procesu i jedni i drugi moraju pre svega da razumeju zasto je taj fer izborni proces koristan po drustvo kao jedan od najvaznijih instituta demokratije. Ja znam da je smesno obrazovanom coveku da takva pitanja uopste postavlja kao temu ali nisam siguran da nasi politicari uopste razumeju zasto je rusenje stadiona da bi se dobila jedna utakmica, pa posle te jedne utakmice vise nemas gde da igras nego se ganjas po poljancetu, problem ne samo za demokratske procese vec i za organizaciju drustva u celini. Sustina uspesne dijaloske intervencije je izmestanje razgovora sa ucesnika u dijalogu na predmet koji je tema dijaloga. Da bi se to postiglo potreban je kopernikanski obrt u shvatanju nasih politicara koja je zapravo njihova uloga. Drugim recima, njima je potrebno da shvate da mi gradjani nismo tu zbog njih vec oni zbog nas. Oni u tome nemaju, niti vide bilo kakav interes za sebe. Zato mislim da bi takav dijalog kakav se ovih dana forsira u javnosti bio najobicnija farsa.
Facundo Orellana Posted April 15, 2019 Posted April 15, 2019 Pinkov utisak je jadarija posebne kategorije. Verica Bradić je gebelsovski Vučićev isprdak, minut te nazovi emisije je za momentalnu lustraciju. Suzi sada dominira po svim medijima sa potpunom zamenom teza. Biće spodoba u Đilasovom narednom kabinetu...
MocaVukotic Posted April 15, 2019 Posted April 15, 2019 50 minutes ago, morgana said: Ko je teska artiljerija u Srbiji? Sve angazovane javne licnosti i prirucni analiticari su u medijima vec prilicno izraubovani, treba nam neko novi, Srbijanka 2.0 i Ratko Bozovic gti, a odgovornost za stvaranje novih je bas na medijima. Ne znam to za artiljeriju, ja bi gledao emisiju na primer sa vukom draskovicem, tomom nikolicem I treci da bude neki tzv. nezavisni intelektualac, tipa neki pajkic, ili mozda neki rambo, bilo bi zabavno... cini mi se.... mozda...
goofs Posted April 15, 2019 Posted April 15, 2019 Toma ne sme da dozvoli sebi luksuz da se pojavi na bilo kakvoj televiziji, ispreskakace ga svi najstrasnije
harper lee Posted April 15, 2019 Posted April 15, 2019 3 minutes ago, MocaVukotic said: Ne znam to za artiljeriju, ja bi gledao emisiju na primer sa vukom draskovicem, tomom nikolicem I treci da bude neki tzv. nezavisni intelektualac, tipa neki pajkic, ili mozda neki rambo, bilo bi zabavno... cini mi se.... mozda... A sta mogu da ti kazu i zasto je uopste bitno sta danas imaju da kazu Vuk Draskovic i Toma Nikolic? Emisija s njima bi se pretvorila u prepucavanje o proslosti o kojoj se sve manje-vise zna i nikom vise nije potrebno da to ponovo slusa. Nisu aktuelni, nisu bitni, nekada su se za nesto pitali i sad im samo ostaje da glodju koske svog nekadasnjeg angazmana. Jos Borisa Tadica ili Kostunicu da pridruze i mogu jedan penzionerski preferans da opale u studiju. Po mom misljenju treba gadjati teme koje su aktuelne u poslednjih par godina i zvati strucne i obrazovane ljude koji o njima zaista imaju sta da kazu, nesto sto je iz srpskih medija izopsteno kao koncept. Desavaju se nenormalne stvari po Srbiji. Pogledaj samo gradjevinu, da uoste ne idemo usko u politiku. Planira se rusenje Kalemegdanske tvrdjave, ruse se brda na nezavrsene auto-puteve, presvlace se iznova tek izgradjeni putevi jer su propali jos pre nego sto je bilo kakav auto provozan po njima, ogromne infastrukturne radove rade tek napravljene firme kojima upravljaju kriminalci i navijacke vodje, u oblastima koje su zakonom zasticene od bilo kakve gradnje nicu nelegalni objekti ciji su vlasnici poznati kriminalci, da se uopste ne doticem Beograda na Vodi. Za sve to vreme javnost (ako izuzmemo N1 i neke ulicne inicijative) je lisena misljenja bilo koga ko ima bilo kakvo ime i ugled u struci. A to je samo jedna od desetina oblasti u kojima se desavaju neverovatne stvari. Pogledaj samo utiske, ovih devet od sinoc bi u nekom normalnom okruzenju bilo muka sakupiti za nekoliko godina a ovde je za nedelju dana tesko napraviti izbor iz nepregledne gomile. Radije bih cuo sta o tome imaju da kazu normalni, strucni ljudi nego da slusam samoljubive tirade propalih politicara, olinjalih kraljeva trgova i pekaca domacih rakija koji vise nikome nisu bitni osim sebi i svojim porodicama.
harper lee Posted April 15, 2019 Posted April 15, 2019 Just now, MocaVukotic said: Dobro, izvinjavam se. Zasto, jebo te? Ti imas svoje preferencije za goste, ja imam svoje.
John Coltrane Posted April 15, 2019 Posted April 15, 2019 1 hour ago, Facundo Orellana said: Pinkov utisak je jadarija posebne kategorije. Verica Bradić je gebelsovski Vučićev isprdak, minut te nazovi emisije je za momentalnu lustraciju. Suzi sada dominira po svim medijima sa potpunom zamenom teza. Biće spodoba u Đilasovom narednom kabinetu... Seselje ti li si?
PlayItCoolowski Posted April 15, 2019 Posted April 15, 2019 1 hour ago, harper said: Mozda je moj post delovao pesimisticno. Ako je to slucaj onda zelim da naglasim da je dijalog itekako moguc teorijski, kako bilo gde tako i kod nas. Tvoj post se moze skratiti na maksimu da je navika najveci neprijatelj misljenja ali, kao sto svi znamo, navike se menjaju kako se menjaju okolnosti. Moja poenta je da dijalog u ovom trenutku nije realan jer mi se cini da ga u javnosti forsiraju sa tacke odakle on, ako uopste pocne, nema sanse da proizvede bilo sta korisno. Pre bilo kakvog dijaloga izmedju opozicije i vlasti neophodno je najpre postaviti pravila igre, napraviti konsenzus oko toga sta su vrednosti dijaloga, kako se one mogu implementirati u praksi i kakva se benefit tacno ocekuje od njegovih rezultata, kako za same ucesnike u dijalogu tako i za drustvo u celini. Nama dijalog vlasti i opozicije nije, sto bi se reklo, o glavu, osim mozda kao signal za drustvo da se stvari u tom smislu menjaju. Ionako ce taj "dijalog" zavrsiti kao pregovaracko natezanje oko politickog komfora jednih i drugih. Potrebna nam je investicija u kulturu dijaloga i razumevanje da je dijalog u zajednici zapravo ona tanka mreza medjusobnih odnosa i komunikacije koja zajednicu cini operativnom i produktivnom. Da bi se to postiglo taj projektovani dijalog vlasti i opozicije za temu bi morao imati sustinsku promenu odnosa prema predmetima i fenomenima koji bi trebalo da budu tema dijaloga. Na primer, ako se razgovara o fer izbornom procesu i jedni i drugi moraju pre svega da razumeju zasto je taj fer izborni proces koristan po drustvo kao jedan od najvaznijih instituta demokratije. Ja znam da je smesno obrazovanom coveku da takva pitanja uopste postavlja kao temu ali nisam siguran da nasi politicari uopste razumeju zasto je rusenje stadiona da bi se dobila jedna utakmica, pa posle te jedne utakmice vise nemas gde da igras nego se ganjas po poljancetu, problem ne samo za demokratske procese vec i za organizaciju drustva u celini. Sustina uspesne dijaloske intervencije je izmestanje razgovora sa ucesnika u dijalogu na predmet koji je tema dijaloga. Da bi se to postiglo potreban je kopernikanski obrt u shvatanju nasih politicara koja je zapravo njihova uloga. Drugim recima, njima je potrebno da shvate da mi gradjani nismo tu zbog njih vec oni zbog nas. Oni u tome nemaju, niti vide bilo kakav interes za sebe. Zato mislim da bi takav dijalog kakav se ovih dana forsira u javnosti bio najobicnija farsa. Da, da, jasno. Gledajući prva dva Utiska, nisam siguran koliko je ovo bilo dobro za opoziciju. "Mi smo za sve u pravu, oni su za sve krivi" i sa jedne i sa druge strane. 'Ladno nema dobre opcije u Srbiji, što je stvarno veliki problem.
mraki Posted April 15, 2019 Posted April 15, 2019 (edited) Ali tih 330k meni zvuči i više nego ok za jedan kablovski kanal, pritom novi. Kasnije još dosta ljudi koji nemaju Novu pogleda preko neta. Rekao bih da je ovo priličan uspeh. Edited April 15, 2019 by mraki
pt 2.0 Posted April 15, 2019 Posted April 15, 2019 5 hours ago, mjone said: Bas zato posebno frustrira ovo sto je Bojana Maljevic uradila pod izgovorom dijaloga. žena je ubeđena da je fajterka for d koz. 5 hours ago, mjone said: Sam poziv je u startu vredjanje njene inteligencije, zovu te samo ako ne misle da si dovoljno pametan i da ce uspeti da te iskoriste u svoje svrhe ili ako si opasniji onda ce da te okruze sa 2-3 govanceta iz SNS/SPS koji ti nece dati da dodjes do reci. aaa, neee, nemaš ti pooojma. govorili joj ljudi po tw - ženo, zovu te samo što si dala šlagvort vučiću za onaj ludački hajp "boško fašista" u noći upada u RTS. a ona koja to shvata u smislu "kažeš mi da me zovu zato da pričam o bošku" i samouvereno odgovara: "Ne verujem da me toliko potcenjuju kao sagovornika. O Bošku večeras neće dobiti ni jednu jedinu reč. Boško nije tema. Molim lepo, neka pokušaju u direktnom prenosu nešto sa tim - neće im se dopasti." 5 hours ago, mjone said: Problem je sto ona uopste ima ideju da moze da formulise nezadovoljstvo i sve ovo sto se danas desava .... twitter i internet jebga. problem je što ona uopšte ima ideju da može da formuliše smislenu rečenicu u jedinici vremena kraćoj od one koja je prosečno inteligentnom gledaocu potrebna da smisli bržiboljijači odgovor na ma koje pitanje/provokaciju, ode da skuva čaj i vrati se. odgledaću ovo sranje do kraja. verici bradić bih zabranila javno pojavljivanje. uvek me je iritiralo što ne govori tečno, a sad je na to dodala i dva broja veće zube i stvarno mi rezonira u mozgu u nekom centru za gnev dok je slušam...
PlayItCoolowski Posted April 15, 2019 Posted April 15, 2019 Gledanost sinoć od 21-23h (samo na SBB platformi) Utisak nedelje (NOVA S) 20,46% RTS 13,96% Prva 9,9% Pink 6,79% Ne pise sada koliko je to uredjaja, ali pise da je 450.000 set box uredjaja koji se razmatraju po ovim merenjima, sto bi znacilo da se Utisak pratio sa 92.000 uredjaja uzivo.
Recommended Posts