PlayItCoolowski Posted April 14, 2019 Posted April 14, 2019 23 minutes ago, Aleksija said: utisak je bio delimicno dosadnjikav, delimicno uzasan (ne znam da li neko ima slican dozivljaj, meni vucic stalno deluje kao klovn iz it, delic sekunde pre transformacije iz osmeha u odgovarajuceg monstruma). Do kraja - glavobolja. Dok god ekipa sa vlasti bude odbijala da ucestvuje, bice ovo situacija da ce Utisak pravdati i podrzavati opoziciju a Pink & Co. SNS. Opet, bez dijaloga, debate... Jednostavno, jednostrano (citaj, dosadno).
harper lee Posted April 15, 2019 Posted April 15, 2019 43 minutes ago, PlayItCoolowski said: Do kraja - glavobolja. Dok god ekipa sa vlasti bude odbijala da ucestvuje, bice ovo situacija da ce Utisak pravdati i podrzavati opoziciju a Pink & Co. SNS. Opet, bez dijaloga, debate... Jednostavno, jednostrano (citaj, dosadno). Nije realan dijalog izmedju neistomisljenika danas u Srbiji uopste, kamoli u politici. Ljudi kad upotrebljavaju tu mucenu rec razumeju je povrsno i s idejom da je svako mislece ljudsko bice na svetu sposobno da iskreno, razumno i saosecajno komunicira s drugim ljudima. To je tacno, ali trik je u tome da vecina ljudi to znanje ne koristi jer prosto ne zeli da ga koristi, to jest, ne zeli da iskreno, razumno i saosecajno komunicira sa ljudima koji drugacije misle. Drugim recima, dijalog je veoma lako objasniti ali ga je izuzetno tesko sprovesti, jer je dijalog pre svega stvar karaktera a ne tehnike komuniciranja. Jos konkretnije, postoje dve osnovne linije razumevanja dijaloga, kroz njegovu radnu definiciju i kroz faze dijaloske intervencije, a srpsko drustvo, narocito srpska politika, danas se ne kvalifikuje za dijalog ni po jednom ni po drugom osnovu. 1. Dijalog se definise kao karakteristika uma da ima slobodu izbora, slobodu da prihvati da postoje drugaciji izbori i sposobnost i zelju da se menja ili ucestvuje, motivise i provocira promenu u onome sa cim komunicira. Vec iz prve karakteristike je jasno da potencijalni dijalog u Srbiji u ovom trenutku otpada kao mogucnost. Srpsko drustvo je mahom nesposobno da ne uskracuje sebi slobodu izbora, radije se oslanja na nekriticko prihvatanje vanjskih senzacija, predrasude umesto truda da se stekne znanje i ugodno sakrivanje iza autoriteta. Um koji sebi uskracuje tu slobodu nije sposoban da je prizna kod drugih, pa tako otpada i druga karakteristika ali je takodje nesposoban i da prihvati mogucnost promene jer, za pocetak, uopste ne zna iz cega se u sta menja, vec ceka da mu opet neki autoritet odredi magnitudu, pravac i sadrzaj te promene, koju opet prihvata nekriticki i tako dalje ugrozava svoju prvu slobodu. Tako se krug tu zatvara. 2. Osnovne faze dijaloske intervencije su prihvatanje, interakcija, razumevanje i saradnja. I ovde mogucnost dijaloga otpada vec kod prve faze. Da bi se dijalog uopste zapoceo neophodno je drugu stranu iskreno prihvatiti kao ravnopravnog partnera za dijalog jer drugacije dijalog nema smisla. Dodatni problem je to sto su ove faze uslovljene jedna drugom, na nacin da nije moguce zapoceti sledecu fazu ukoliko nije dovrsena prethodna. Svi znamo kako stoje stvari oko toga, samo na strani vlasti je vise puta jasno naznaceno da postoje uslovljavanja oko toga s kim se moze a s kim ne moze razgovarati i to odmah suspenduje bilo kakav dijalog. U praksi cete cesto cuti fraze tipa "ja jesam za dijalog ali samo ako druga strana prihvati ove cinjenice". Naravno, uvek su moje cinjenice te koje treba prihvatiti i uvek je neko drugi taj koji mora te cinjenice da prihvati. Buduci da mi ne posedujemo istovetni set cinjenica, niti je to moguce, sam taj zahtev cini dijalog nemogucim. Vlast je, naravno, odgovorna za ovakvu klimu i atmosferu ali ja iskreno ni kod veceg dela opozicije ne vidim da su sposobni da ovo razumeju. Ne treba zanemariti ni to da vlast nije iskreno zainteresovana za dijalog iz veoma prostog razloga, oni deluju sa pozicije moci i ne vide nikakav interes za bilo kakvim sustinskim dijalogom. Dijalog se kod ljudi koji imaju poluge moci u rukama percepira kao odustajanje od dela te moci a ne kao mogucnost da se stvori dodatna vrednost, sto dijalog u sustini jeste i sto mu je osnovni cilj. Ta percepcija cesto cini da poziv na dijalog, ili ono sto se njime cesto naziva, vise sluzi kao marketinski trik ili ponekad, kad je nuzno, fingiranje neke vrste pregovora sa idejom da se napravi nekakav kompromis, u kojem ako od necega odustanem odmah moram da naplatim na drugoj strani. Posto ova vlast sve naplacuje sto moze, ne postoji nikakav prostor kojim se moze nadoknaditi njihova dobra volja da pristanu na kompromis (niti je to dobro za drustvo s ovakvom vlascu) sto cak i ovu netacnu i mutnu verziju "dijaloga" cini nemogucom. Za kraj da se vratimo na pocetak, procenite sami koliko je vlast koja bukvalno pociva na lazima, izvrtanju stvarnosti i bizarnom marketingu koji veze nema sa realnoscu uopste sposobna da iskreno, razumno i saosecajno komunicira cak i sama sa sobom, a kamoli sa drugima. Moja procena je da je ona u ovom trenutku za to apsolutno nesposobna. Zato ne treba toliko rabiti tu nesrecnu rec kao da smo upravo otkrili toplu vodu pa nam samo dijalog fali da nam svane. Dijalog u srpskoj zajednici je sistematski unistavan i unisten do tacke kada je drustvo uslo u fazu permanentnog konflikta sa samim sobom, cega je ova vlast samo posledica. Da bi se danas u Srbiji pokrenuo dijalog on se prethodno mora jasno definisati kao vrednost cije artibute i prednosti smo u stanju da razumemo, pa tek onda da sprovedemo. Mi danas ne znamo cak ni to sta bi nam bilo kakav krnji dijalog, zapravo politicki razgovor izmedju politickih subjekata, jer pravi dijalog nije moguc iz gore opisanih razloga, doneo u konacnici. Nisam protiv, nije ni to lose mesto da se pocne, ali od pravog dijaloga smo, po mom misljenju, mnogo, mnogo udaljeniji nego cak i od skidanja ove vlasti. Sto se bojim da cemo jako dobro razumeti kad ova vlast padne i dodje sledeca. 1
Lancia Posted April 15, 2019 Posted April 15, 2019 Za ocekivati je bilo da ce Sergej da drzi banku i kafanski nivo razgovora, ono sto je pozitivno iz Utiska je to, da je sve izgledalo dosta optimisticki, makar to bio skup razumnih i umnih bica i klovnova, kad je zajednicki neprijatelj u pitanju.
Caligula Posted April 15, 2019 Posted April 15, 2019 (edited) 8 hours ago, SNARC said: A zasto bi ga uopste zanimalo sta ljudi misle i da li im se dopada ? Radis sta mislis, ponasas se kako verujes da treba..I onda na konto toga slede posledice ili nagrade. Kome se gadi ne izadje na proteste ili izbore..svakako ima pun Qrac pickica, na forumu i uopste, kojima svasta nesto smeta da bi izasli na proteste ili izbore ili ce glasati na neku sestu opciju koja je fina i ne psuje. Takoe Mos misliti, glumac psuje. ju ju ju sramota u Srbiji, moze motka al da nije govnjiva Mrs bre Edited April 15, 2019 by Caligula
salerokada Posted April 15, 2019 Posted April 15, 2019 U Srbiji je dijalog zabranjen dekretom od samog Vučića. SNS vlast je zasnovana na permanentnoj propagandi, lažima, kultu ličnosti (ucene, pretnje i slično ćemo zanemariti za potrebe ove diskusije). Ako bi se dijalog dopustio to bi otvorilo vrata da se te laži demistifikuju, da se ospore. Neko treba i da ulazi u te rasprave a oni su svi šuplji do bola. Na kraju, to bi omogućilo uzdizanje još nekog naprednjaka kod glasačkog tela, što automatski znači smanjivanje moći Vučića, a on to svakako ne trpi. Zato je dijalog ubijen da bi Vučić mogao da bude mesija, jedini koji nešto radi i bori se za budućnost nacije. Dok ostali služe da laju, da svuku u blato i da rastrgnu svakog neistomišljenika. Za to vreme će Vučić biti iznad toga, on će sijati svetlošću jednog Amon Raa.
mjone Posted April 15, 2019 Posted April 15, 2019 Bas zato posebno frustrira ovo sto je Bojana Maljevic uradila pod izgovorom dijaloga. Sam poziv je u startu vredjanje njene inteligencije, zovu te samo ako ne misle da si dovoljno pametan i da ce uspeti da te iskoriste u svoje svrhe ili ako si opasniji onda ce da te okruze sa 2-3 govanceta iz SNS/SPS koji ti nece dati da dodjes do reci. Problem je sto ona uopste ima ideju da moze da formulise nezadovoljstvo i sve ovo sto se danas desava .... twitter i internet jebga.
Frank Pembleton Posted April 15, 2019 Posted April 15, 2019 23 minutes ago, mjone said: Bas zato posebno frustrira ovo sto je Bojana Maljevic uradila pod izgovorom dijaloga. Sam poziv je u startu vredjanje njene inteligencije, zovu te samo ako ne misle da si dovoljno pametan i da ce uspeti da te iskoriste u svoje svrhe ili ako si opasniji onda ce da te okruze sa 2-3 govanceta iz SNS/SPS koji ti nece dati da dodjes do reci. Problem je sto ona uopste ima ideju da moze da formulise nezadovoljstvo i sve ovo sto se danas desava .... twitter i internet jebga. +1000
Facundo Orellana Posted April 15, 2019 Posted April 15, 2019 Čisto da se ne zaboravi. Suzi je bila i Botina savetnica. Avžner je radio kampanje za Dinkića, Mlađanov jebeni trovač.
foto Posted April 15, 2019 Posted April 15, 2019 suzi je bila kod kostunice i dacica. jasmina je bila botin kerber.
MayDay Posted April 15, 2019 Posted April 15, 2019 Vratila sam sinoc malo Utisak na Novoj, ovaj drugi stvarno ne mogu. Uglavnom, Olji jeste pravo ime Olja, a to sam skontala kad sam bila jos u srednjoj skoli kad smo citali Oblak u pantalonama, pa je bilo ono "recite sestrama, Ljudmili i Olji". Sergej je boze gospode, ali posto nas je ozbiljan sociopata uz pomoc kriminalaca stavio pod pipke SNS hobotnice, na njega samo mozes da bacis druge sociopate poput Sergeja i Djilasa. Svako drugi bi nakon pretnji koje opozicioni politicari (i puno manje vidjeni od lidera SzS, Bastaca, et al.) dobijaju na dnevnoj bazi i nakon sto im se pakuju naslovne stranice i odijum javnosti zavrat odavno odustao, ali ne i sociopate.
goofs Posted April 15, 2019 Posted April 15, 2019 ^^ A sta je Maljeviceva radila/pokusavala da uradi? Nisam ispratio taj lazni utisak, nemam stomaka ni za ovaj, a kamoli Pink.
PlayItCoolowski Posted April 15, 2019 Posted April 15, 2019 11 hours ago, harper said: Nije realan dijalog izmedju neistomisljenika danas u Srbiji uopste, kamoli u politici. Ljudi kad upotrebljavaju tu mucenu rec razumeju je povrsno i s idejom da je svako mislece ljudsko bice na svetu sposobno da iskreno, razumno i saosecajno komunicira s drugim ljudima. To je tacno, ali trik je u tome da vecina ljudi to znanje ne koristi jer prosto ne zeli da ga koristi, to jest, ne zeli da iskreno, razumno i saosecajno komunicira sa ljudima koji drugacije misle. Drugim recima, dijalog je veoma lako objasniti ali ga je izuzetno tesko sprovesti, jer je dijalog pre svega stvar karaktera a ne tehnike komuniciranja. Jos konkretnije, postoje dve osnovne linije razumevanja dijaloga, kroz njegovu radnu definiciju i kroz faze dijaloske intervencije, a srpsko drustvo, narocito srpska politika, danas se ne kvalifikuje za dijalog ni po jednom ni po drugom osnovu. 1. Dijalog se definise kao karakteristika uma da ima slobodu izbora, slobodu da prihvati da postoje drugaciji izbori i sposobnost i zelju da se menja ili ucestvuje, motivise i provocira promenu u onome sa cim komunicira. Vec iz prve karakteristike je jasno da potencijalni dijalog u Srbiji u ovom trenutku otpada kao mogucnost. Srpsko drustvo je mahom nesposobno da ne uskracuje sebi slobodu izbora, radije se oslanja na nekriticko prihvatanje vanjskih senzacija, predrasude umesto truda da se stekne znanje i ugodno sakrivanje iza autoriteta. Um koji sebi uskracuje tu slobodu nije sposoban da je prizna kod drugih, pa tako otpada i druga karakteristika ali je takodje nesposoban i da prihvati mogucnost promene jer, za pocetak, uopste ne zna iz cega se u sta menja, vec ceka da mu opet neki autoritet odredi magnitudu, pravac i sadrzaj te promene, koju opet prihvata nekriticki i tako dalje ugrozava svoju prvu slobodu. Tako se krug tu zatvara. 2. Osnovne faze dijaloske intervencije su prihvatanje, interakcija, razumevanje i saradnja. I ovde mogucnost dijaloga otpada vec kod prve faze. Da bi se dijalog uopste zapoceo neophodno je drugu stranu iskreno prihvatiti kao ravnopravnog partnera za dijalog jer drugacije dijalog nema smisla. Dodatni problem je to sto su ove faze uslovljene jedna drugom, na nacin da nije moguce zapoceti sledecu fazu ukoliko nije dovrsena prethodna. Svi znamo kako stoje stvari oko toga, samo na strani vlasti je vise puta jasno naznaceno da postoje uslovljavanja oko toga s kim se moze a s kim ne moze razgovarati i to odmah suspenduje bilo kakav dijalog. U praksi cete cesto cuti fraze tipa "ja jesam za dijalog ali samo ako druga strana prihvati ove cinjenice". Naravno, uvek su moje cinjenice te koje treba prihvatiti i uvek je neko drugi taj koji mora te cinjenice da prihvati. Buduci da mi ne posedujemo istovetni set cinjenica, niti je to moguce, sam taj zahtev cini dijalog nemogucim. Vlast je, naravno, odgovorna za ovakvu klimu i atmosferu ali ja iskreno ni kod veceg dela opozicije ne vidim da su sposobni da ovo razumeju. Ne treba zanemariti ni to da vlast nije iskreno zainteresovana za dijalog iz veoma prostog razloga, oni deluju sa pozicije moci i ne vide nikakav interes za bilo kakvim sustinskim dijalogom. Dijalog se kod ljudi koji imaju poluge moci u rukama percepira kao odustajanje od dela te moci a ne kao mogucnost da se stvori dodatna vrednost, sto dijalog u sustini jeste i sto mu je osnovni cilj. Ta percepcija cesto cini da poziv na dijalog, ili ono sto se njime cesto naziva, vise sluzi kao marketinski trik ili ponekad, kad je nuzno, fingiranje neke vrste pregovora sa idejom da se napravi nekakav kompromis, u kojem ako od necega odustanem odmah moram da naplatim na drugoj strani. Posto ova vlast sve naplacuje sto moze, ne postoji nikakav prostor kojim se moze nadoknaditi njihova dobra volja da pristanu na kompromis (niti je to dobro za drustvo s ovakvom vlascu) sto cak i ovu netacnu i mutnu verziju "dijaloga" cini nemogucom. Za kraj da se vratimo na pocetak, procenite sami koliko je vlast koja bukvalno pociva na lazima, izvrtanju stvarnosti i bizarnom marketingu koji veze nema sa realnoscu uopste sposobna da iskreno, razumno i saosecajno komunicira cak i sama sa sobom, a kamoli sa drugima. Moja procena je da je ona u ovom trenutku za to apsolutno nesposobna. Zato ne treba toliko rabiti tu nesrecnu rec kao da smo upravo otkrili toplu vodu pa nam samo dijalog fali da nam svane. Dijalog u srpskoj zajednici je sistematski unistavan i unisten do tacke kada je drustvo uslo u fazu permanentnog konflikta sa samim sobom, cega je ova vlast samo posledica. Da bi se danas u Srbiji pokrenuo dijalog on se prethodno mora jasno definisati kao vrednost cije artibute i prednosti smo u stanju da razumemo, pa tek onda da sprovedemo. Mi danas ne znamo cak ni to sta bi nam bilo kakav krnji dijalog, zapravo politicki razgovor izmedju politickih subjekata, jer pravi dijalog nije moguc iz gore opisanih razloga, doneo u konacnici. Nisam protiv, nije ni to lose mesto da se pocne, ali od pravog dijaloga smo, po mom misljenju, mnogo, mnogo udaljeniji nego cak i od skidanja ove vlasti. Sto se bojim da cemo jako dobro razumeti kad ova vlast padne i dodje sledeca. Saglasan u potpunosti. Nema se kapaciteta za dijalog, za neki konstruktivan razgovor... Društva u zemljama regije nemaju čak ni osnovnu toleranciju prema drugačijem stavu, da se sasluša a kamoli usvoji, ma koliko priča bila argumentovana. Taj problem ne postoji samo kod nas. Ljudi u principu ne žele da idu protiv sebe. Postoji onaj struggle na početku kada bez nekog previše opravdanog stava pravimo izbor, jer je za to došao trenutak i svi to rade. Banalizovano, to je kao kada se odlučimo za koji tim ćemo navijati, a onda do kraja života to radimo samo jer smo nekada davno odlučili da smo uz njih. To kasnije dovodi da mrzimo i sve protivnike tog našeg izbora. Možda i nije to toliko banalizovano, jer većina galasača na Balkanu zapravo to i radi. Bez neke veće osnove, odlučili su koga žele podržati i to će činiti dok god mogu. Još ako je njihov "tim" prvi na tabeli, pa zašto navijati za drugoligaša. Bićemo skromni, izdržaćemo i teške momente (jer jbg, život je težak) ali nećemo "izdati" sebe i svoj prvobitni izbor. Ne žele sebi ni priznati da su godinama pravili loš izbor jer se na to gleda kao poraz, a ne kao momenat kada će državi biti bolje. Pa i kada bi bili spremni odreći se nečeg što je nam je toliko bilo blisko, ovo društvo je izgubilo kritičku i slobodnu misao i nema više ni tu sposobnost da vaga, uporedi ili preispita prvenstveno sebe i svoje izbore.
morgana Posted April 15, 2019 Posted April 15, 2019 (edited) 14 hours ago, Aleksija said: utisak je bio delimicno dosadnjikav, delimicno uzasan (ne znam da li neko ima slican dozivljaj, meni vucic stalno deluje kao klovn iz it, delic sekunde pre transformacije iz osmeha u odgovarajuceg monstruma). recimo da smo blizu sa dozivljajima, otkad je poceo da se razbacuje preciznim podacima o brojnosti demonstranata, meni cim ga cujem pred oci iskace zika obretkovic i to mi vec utice i na san. doduse zika nije zlocudan, ali je jednako poremecen. Edited April 15, 2019 by morgana
gone fishing Posted April 15, 2019 Posted April 15, 2019 utisak nedelje 330 tisuća, anti utisak milion i dvesta, moraće olja da dovlači tešku artiljeriju umesto ovih anonimusa i klovna ako želi da potraje
Singer Posted April 15, 2019 Posted April 15, 2019 1 minute ago, gone fishing said: utisak nedelje 330 tisuća, anti utisak milion i dvesta, moraće olja da dovlači tešku artiljeriju umesto ovih anonimusa i klovna ako želi da potraje jesu to podaci Informera ili je neki relevantan izvor?
Recommended Posts