Jump to content
IGNORED

Utisak nedelje

Atreid

Recommended Posts

Posted

Mislim da je u pitanju zajebavanje zbog nacina borbe. Ovih dana je imao jos tweetova na tu temu.u da jos nenasilnije i simbolicnije pruzimo jedan dislajk fasizmu!

well, nije samo to. vec njegov odijum prema gradjansko-deesovskom karakteru utiska i njegove publike:

Zapad Todorović @ZapadTodorovic

Neidem odavde dok ne potpisem bar tri peticije i gradjanski neposlusam bar dva puta! Evropa mora vratiti Olju Balasevic na teve!!

Upravo svatam da je mediski mrak proguto italo-disko emisiju na radio Futogu! 20 godina to je bio svetijonik gradjanske italo-disko muzike!

Cekam Srdju Popovica da me gradjanski neposlusno i nenasilno organizuje. Ali ne onog sto je umro nego onog sto nije!

Ja sam ispred Studija B ali izgleda da je cemzura i gradjanski stra preovlado jer niko sam mene nije dosao? Nema ni Olje Ivanjicki. #utisak

Posted

^^ Nemam pojma. Neka Mrco sam objasni svoj stav

Posted

Slazem se sa postovanim Miralemom.

Iako je sasvim OK saliti se sa dobrim delom ekipe koja se tamo okupila, mislim da je izbor povoda za saljenje ponekad simptomatican za, hajde tako da kazemo, nezaintesovanost za siru sliku i elementarne drustvene prioritete. 

Okej, donekle se i slažem, ali teško da je to opravdavanje cenzure.

Posted

Okej, donekle se i slažem, ali teško da je to opravdavanje cenzure.

kako da ti reknem, to ti je igra pluseva i minusa. ako podjebavas i sprdas se sa onima koji protestuju protiv cenzure, onda se svrstavas negde. i zabole me dal je to sto si budala i cirkuzant, ili iz nekog drugog razloga.
Posted

Ma daj, pa i na ovom forumu se pljavalo po ovom događaju u nedelju, bez namere da se relatuivizuje povod. BTW, Zapad Todorović je već jedankoncept sa unutrašnjom konzistencijom u ponašanju i on sese po logici koncepta, mora naći na tom skupu i ponašati baš ovako kako se ponaša. Sad možemo da razgovaramo šta nam to govori o tom skup i situaciji u kojoj se nalazimo.

Posted

Ma daj, pa i na ovom forumu se pljavalo po ovom događaju u nedelju, bez namere da se relatuivizuje povod. BTW, Zapad Todorović je već jedankoncept sa unutrašnjom konzistencijom u ponašanju i on sese po logici koncepta, mora naći na tom skupu i ponašati baš ovako kako se ponaša. Sad možemo da razgovaramo šta nam to govori o tom skup i situaciji u kojoj se nalazimo.

+1

zapad nije bas jedan na jedan mrco

Posted (edited)

:lolol:  (za stoku)

Edited by Turnbull
Posted

Ti postavljaš stvari kao da su u pitanju normalni ljudi. Ne mogu da ne idu na gostovanja kao vlast, a još teže im je da tim nastupima da ne ispadnu kompletni idioti. Nije nemoguće da se ovako vidi izlaz i problema. Nije da je Olja etalon neke slobodne misli i borbe za istinu ali nije baš ni da ima milion emisija gde neko može da ispreskače likove kao što je slina. Doduše, njega je ispreskakao Radule, ali ne libi se ni Olja da postavlja direktna pitanja. 

Ne kažem ja da sve to ima savršeno smisla logički, ali je još veća greška očekivati bilo kakvu logiku od njih...

Mora se očekivati neki stepen logike, neće se ništa postići dok svi gledamo na stvari iz "ma to su neki čobani, budale" perspektive. Ti ljudi nisu došli na vlast pukom srećom i klovnovskim ponašanjem, nego prilagođavanjem, umivanjem, i strpljivim plasiranjem svojih sranja u medije. Zato mi deluje prilično očigledno da neko tamo zna da se ovakvom cenzurom u pokušaju jako malo, gotovo ništa ne postiže.

Najefikasnije rešenje (navodnog) problema OB bi za njih bila Teška Reč i ostale Pere™. Ako ti smeta što Slina ispadne glup u određenoj emisiji, nemoj da se trudiš da zabraniš tu emisiju - to neće promeniti stvari! Jednostavno ga šibni na gostovanje u drugu emisiju u istom terminu gde će biti tretiran s svom sluzavošću kakvu zaslužuje. (Na stranu to što Vučića verovatno boli dupe za Slininu reputaciju.) Ja nekad zateknem kevu, dugogodišnju odanu sledbenicu OB, kako prebaci na Vučičevića dok su ovamo reklame, i onda zaboravi da vrati.

Ali lakše je praviti se da takve stvari u SNS-u niko ne razume, da su to sve neke sujetne budale koje reaguju isključivo iz nekog svog neshvatljivog ludila...

Posted

Pa jebemu ljudi nisu "retvituirali" nego su otisli na lice mesta da licno daju podrsku. Sta je trebalo, da se samospale ispred Vlade?

Ako me secanje sluzi strategija je bila "Svaki svoga ubite fasistu i bacite u kontejner" Inglorious Bastards style. Sve sto manje od toga je vredno prezira i pljuvacine.

Posted

Pa oni imaju neki svoj stepen logike, sigurno, pitanje je koliko on ima veze sa mozgom u nekim slučajevima.

Nije toliko bitno da se ne smeju njihovim članovima koliko da se suzbije kritička misao. I nažalost, to je nešto što će delovati u praksi zato što ogroman broj ljudi uopšte ne prati bilo kakve "alternativne" medije, niti mesta gde može da se čuje bilo šta što nije doktrinirano. Samo pogledaj one monologe Vučića na RTS-u u udarnim terminima u kojima voditelj ne radi apsolutno ništa već sluša kako ovaj sasipa propagandni materijal i ispira mozak... Dok je njima takvih emisija i sve manje utisaka, to je jedna velika briga za njih manje.

Sa prvim pasusom se slažem, osim sa delom u kome se tu malo šta postiže. Postiže se, nažalost. Vidiš da i ovde ima ljudi koji ne veruju da Vučić utiče™. I ako uzmemo da utisak jeste politički zabranjen, onda ti je jasno ko dobija. Oni su svoj interes ispunili cenzurom višedecenijske emisije, a gomila ljudi to čak i ne primećuje niti ih je briga. A to je veliki problem društva.

Pri tom, koja je emisija u pitanju totalno je nebitno.

Posted (edited)

sad si najnekonzistentnijeg lika u istoriji proglasio za konzistentnog, te loptu ubacio u drugi teren. ako on u svoj toj svojoj konzistentnosti nije primetio da je djavo odneo salu i da radi za tog djavola, onda ko ga jebe.

Ako me secanje sluzi strategija je bila "Svaki svoga ubite fasistu i bacite u kontejner" Inglorious Bastards style. Sve sto manje od toga je vredno prezira i pljuvacine.

a ako mene secanje sluzi, lik koji nista drugo ne radi osim sto sere po tviteru proziva likove koji su digli guzicu i otisli na protest.

Edited by Miralem
Posted (edited)

To je valjda bio koncept nicka na ovom forumu, a ono je koncept na tviteru. Ne moraju da imaju veze, dva mesta za dva koncepta.

Inače, ja razumem one koji bi se smejali većini demonstranata protiv cenzure, ali jebi ga, u Srbiji se opet javnost podelila na dva pola i jednostavno ako nisi protiv cenzure, onda ideš u korist onima koji su za cenzuru. Slično kao sa gej paradom. Ja stvarno mislim da su svi vodeći gej aktivisti minimum nesposobni da to rade, a mnogi su jednostavno ološ, ali ako kreneš da ih pljuješ u vreme Parade, završićeš kao argument kod antiparadera.

edit: masovna nepismenost

Edited by Lrd
Posted (edited)

Mene je Olja kupila kad je u emisiju dovela Munitića, 1 na 1.

Nisam sigurna, ali čini mi se da je to bilo prvi put da je u toj formi radila emisiju.

kusturica je bio pre solo. pre njega predsednički kandidati, ali u 1 emsiji oba, ako se sećam.

Edited by Ravanelli