Yesterday at 13:341 day Dobronameran savet ne znači automatski da je i dobar savet. Ova borba zasad daje rezultate, siguran sam da je to rezultat, između ostalog, i dobre komunikacije tako da, verujem, klinci sve uzimaju u obzir. Nisam siguran da je na samim izborima jedinstvena lista dobar izbor. U borbi za uslove jedinstvo svakako jeste poželjno.
Yesterday at 13:521 day 23 minutes ago, Milošica said:To što je za ovih 6 meseci urađeno mnogo, ne znači da ne treba imati sluha za savete, pa makar bili i saveti opozicije.Uostalom, nedostatak sluha za dobronamerne savete je takođe odbijanje potencijalnog jedinstvenog fronta.Ne vidim validan argument koji može pobiti primer iz Niša koji je Dinić juče dao. Ako je to apriori strah od blaćenja kroz medije vezujući ih za opozicione stranke, onda je to populizam i nije fer, i može biti zajeban ako se osladii.Mi ni ne znamo koga ce sve studenti izabrati za listu. Ako izuzmemo opozicione lidere i istaknute funkcionere koji se nece naci na listi, svi ostali clanovi opozicionih stranaka i pokreta mogu. To je dakle stvar procene samih studenata. Same opozicione stranke, pa makar i na 1 listi, nemaju taj kapacitet kao sto ima studentska lista. Da bi se pobedio ovaj rezim treba mnogo vise od milion glasova koje moze da skupi opozicija. I to glasova od onih koji su do juce glasali za Hulju i kompaniju. Ja sam i dalje skeptican da u postojecim uslovima moze da se dogodi taj obrt i Huljina lista dobije manje glasova od studentske, ali ostavljam mogucnost da gresim oko raspolozenja naroda u celoj zemlji i spremnosti da se oslobodi mafije.
Yesterday at 14:161 day meni se ne svidja rastislavovljeva teza da trenutno stratesko povlacenje opozicije i ustupanje terena studentima i njihovoj listi znaci a priori odstranjivanje opoziciije iz politike maltene zauvek, a to se cesto provlaci kao teza. to apsolutno nije tacno. moze se pretpostaviti da ce vlada studentske liste orociti svoj mandat na godinu ili koliko vec, da ce otvoriti medije za sve, a onda u ravnopravnoj utakmici svih ne vidim zasto sve stranke ne bi povratile svoje pozicije, kao i glasace koje sada "ustupe" studentima. jasno je kakvo je raspolozenje naroda, i to sto ce opozicija da igra po pravilima studenata i po zeljama javnosti ne znaci da su slabi, vec da uvidjaju realnost i ponasaju se shodno tome. a kada hulja padne, javnost ce znati da ceni doprinos svakog od njih, ko je bio u stanju da prigusi sopstveni ego i stavi se u sluzbu viseg cilja, a ko je svirao penisu nesposoban da se podredi visem interesu. opozicija je mnogo faulova napravila u proslosti, sada moraju da budu pametni.a ako bih bas hteo da budem maliciozan rekao bih da je dobro sto malo toga zavisi od volje opozicije, tj da li ce zdusno da zalegnu za studentsku listu ili ne, narod™ ce svakako glasati za istu. Edited yesterday at 14:261 day by Nikodije