Jump to content
IGNORED

R.I.P.

Parsons

Recommended Posts

Posted

+1

al za malo.

ogroman glumac, mozda medju najvecima, ali jebiga, neke stvari nalazim bitnijim.

Ja mogu da mu oprostim, ali ne i da zaboravim. :)

Inače najveća zvezda, ali daleko od najvećeg glumca.

Posted

+1

Posted

moguce da mislis na Ziku Mitrovica, Esalon doktora M, Kapetan lesi, Obracun, Miss Stone

Za Sibu su govorili da u njemu cuci mali Piroman. Za vreme ratnih desavanja Bata ga je zvao da dodje i ostane u Beogradu ali je odbio

Ako misliš na moj post 100% sam siguran da je Šiba u pitanju...

Čak milim da je neku amer autor teksta...

Posted

Napisao sam "medu najvecima".

A ko je najveci i kako se to meri i ko je merodavan?

Posted

Napisao sam "medu najvecima".

A ko je najveci i kako se to meri i ko je merodavan?

Niko, napisao sam svoje mišljenje. Nije ni među najvećima, što se mene tiče.

Posted

A, oke.

Sori, delovalo je kao aksiom :)

Posted

Za glumca koji je odigrao Tri, Skupljače perja, Povratak, Pogled u zenicu sunca, Praznik, Čoveka iz hrastove šume a naročito Marka Labudana u Brezi (kao i mnoštvo epizoda - mnogo bi ovde moglo da se navede) reći da je daleko od najboljeg glumca je naprosto netačno. Privatan život i politički angažman me ne interesuju. Rečenice tipa "opraštam ali ne zaboravljam" su tako izlizane i zloupotrebljene. Mogu da ih upotrebim skoro za svakoga. 

Posted

Radoslav Zelenović upravo na RTS-u pomenu Batinu ulogu šintera :Hail:

Posted

Što je ova Olivera ovako ucveljena?

Posted

Za glumca koji je odigrao Tri, Skupljače perja, Povratak, Pogled u zenicu sunca, Praznik, Čoveka iz hrastove šume a naročito Marka Labudana u Brezi (kao i mnoštvo epizoda - mnogo bi ovde moglo da se navede) reći da je daleko od najboljeg glumca je naprosto netačno. Privatan život i politički angažman me ne interesuju. Rečenice tipa "opraštam ali ne zaboravljam" su tako izlizane i zloupotrebljene. Mogu da ih upotrebim skoro za svakoga. 

Ti možeš a ja ne mogu.

Dalje ne želim da se upuštam u raspravu o njegovim ulogama pošto je ovo rip topik. Drugom prilikom.

Posted

ogroman glumac, mozda medju najvecima, ali jebiga, neke stvari nalazim bitnijim.

+1

Posted

Jeste SPS al' kako bi tek tragicno bilo da je krenuo od DSa pa preko (recimo) DSSa pa nazad u LDP pa malo GS... Ili nekim drugim redosledom. Pogreshan izbor al' bar dosledan. Dva negativna i jedno pozitivno brojanje. 

I 'Tren'. 1 i 2.

Posted

Možda i najpreciznije i najkorektnije sumiranje Batinog paralelnog bavljenja filmom i politikom (sa jednog foruma):

Mislim da je neadekvatna analogija sa John Wayne-om u tom političkom kontekstu. Amerikanac je bio najobičniji difamator zbog koga su mnogi ljudi bili hapšeni, mnoge porodice devastirane kao posledica njegovog "revnosno patriotskog" potkazivanja "neprijateljskih" elemenata u Hollywoodu. Slengovski govoreći, bio je drukara a tek onda dobar glumac.
Bata je izabrao pogrešnu političku opciju sa ipak velikom razlikom u odnosu na slavnog američkog kolegu, a to je fakat da nije nikad učestvovao u proganjanju neistomišljenika, još manje ugrožavao njihov telesni intigritet i, uz sve to, nije bio ostrašćeni nacionalista kako ga poneki ljudi pogrešno percipiraju.
Uostalom, učestvovao je u mnogim projektima koji su otvoreno kritikovali Miloševića, setimo se Dragojevićevih "Rana" ili Paskaljevićev sjajan film "Bure Baruta".

Sličniji primer Wayne-u mogao bi biti Berček. Sećaš se njegovog upravnikovanja Narodnim pozorištem, kada su zbog političkog progona proterani Miki Manojlović, Pera Božović, Dragana Varagić, Bogdan Diklić, Predrag Ejdus, Milan Štrljić i mnogi drugi eminentni umetnici.
Bata nije imao takvih ekscesa, čak šta više pomagao je mlađim kolegama ne oponašajući neku veliku zvezdu u odnosu sa njima. Upravo sam pročitao Štrljićeve i Lečićeve izjave, skoro pa identične, u kome upravo potenciraju njegovu nesebičnu pomoć kada su bili početnici u filmovima koji su snimali sa Batom.
Ovo ga ne abolira od podržavanja spsa, ali uzimati to kao primarnu stvar u odnosu na njegov bogati filmski opus uz koji smo odrastali, hmm..pomalo je uskogrudo shvatanje.

Posted

Možda se mnogi neće složiti, ali on je rodonačelnik srpske škole glume, koju karakteriše improvizacija ispred zanatske savršenosti ...

I ostaće misterija zašto ga Kusta nikada nije angažovao za neki film ...

Posted

RIP Đorđe Jelisić

Nazalost otisao je jos jedan veliki glumac