Sara Posted January 10, 2023 Posted January 10, 2023 1 hour ago, djeneralche said: Jeste, glavom i belom bradom. Evo jedna isto tipicna. majčin sin 1
djeneralche Posted January 10, 2023 Posted January 10, 2023 11 hours ago, Sara said: Cicmic Cak i sede na istom mestu 2 3
Sara Posted January 10, 2023 Posted January 10, 2023 (edited) da,da, ona se obično nasadi tako da ima pogled na sve svoje sluge osim kad se onako izvali na leđa, e to može bilo gde, na sred puta, nema veze, naglavačke isto ok. jelku ne napada ali voli da joj je blizu i da motri Edited January 10, 2023 by Sara 1
ivy Posted January 10, 2023 Posted January 10, 2023 problem je sto ja uopste ne volim macke toliko da se zahebavam jos i sa buvama kanda ce sve da lete van i gotovo. 1 2
Baldrick S. Posted January 14, 2023 Posted January 14, 2023 Poznavaci mačaka, urgent help needed jer ili će mačka van ili ja. Imam jednog, sad će u martu da napuni 2 godine. Mačak je lepo vaspitan, ne pravi previše sranja (da prostite) osim što je pre jedno par meseci počeo da piša (dizvinete) svuda po kući. Poslednjih mesec dana je skoro skroz prestao da koristi liter za malu nuždu koju sad obavlja bukvalno na random mestima po kući. Mislim, ajd da curne malo pa da razumem - priteralo, nije stigao ali ono bare. Zbog toga ali i zbog preterane agresivnosti prema detetu mi, koje izgleda kao da ručno pakuje žilete i rukama i nogama je pre 8 dana urađena sterilzacija. Kapiram da treba da prođe malo vremena da se hormoni stabilišu ali i za ovih 8 dana šta ko radi, perem zavese i brišem po kući. Liter je gde je bio od kad se mačak uselio, nikakve bitne promene se nisu desile niti je mačka bila pod nekim stresovima. Mogu da razumem da tek što je došao pa ne zna da koristi liter ali godinu i 5 meseci ga koristi savršeno a onda iz čista mira više ne. Neko nešto? [emoji30]
johan nagel Posted January 14, 2023 Posted January 14, 2023 Ја сам дао на кастрирање мачора у исто тако неком узрасту из истих разлога, запишавао је около по стану и знао да буде мало је рећи агресиван. Након тога је престао да запишава (не сећам се баш било је давно али чини ми се одмах) а агресивност се смањила тек касније с годинама. Капирам да је најпаметније да се посаветујеш са ветринаром. Требало би да након стерилизације престане са ‘запишавањем територије’ али ко зна можда неким мачкама треба више времена, можда захват није урађен добро јбм ли га лупам сад.
igoraki Posted January 14, 2023 Posted January 14, 2023 mislim da obeležava "njegovu" teritoriju tim zapišavanjem, nemam nažalost lek da preporučim.
Radoye Posted January 14, 2023 Posted January 14, 2023 Da, obelezavanje teritorije. Kastracija bi trebala da pomogne. 1
Baldrick S. Posted January 14, 2023 Posted January 14, 2023 Ja sam inace veci ljubimac pasa nego macaka i nekako znam kako obelezavanje teritorije izgleda. Lagani pis i to je to. Ovo je po pola litra tecnosti svaki dan na "random" mestima s time sto se pogodi i da ukvasi ista. Nadam se da ce kastracija da pomogne ako ne, ne znam. Moracu da pocnem da ga izbacujem na terasu nocu.
igoraki Posted January 14, 2023 Posted January 14, 2023 ako misliš da nije to sa teritorijom, ja sam moje mačke učio da ne smeju da pišaju po kući tako što im uguram njušku u to što su ispišale...vrlo brzo ukapiraju. samo mora da bude par minuta posle samog čina, ako to uradiš kasnije, ne kapira šta je u pitanju.
Baldrick S. Posted January 14, 2023 Posted January 14, 2023 Ma mačka vaspitana, vec godinu i po koristi liter i bukvalno jednom nije omasio. Ovo ne znam, iz čista mira poslednjih meseci kao da je ušao u pubertet il je toliki skot da nas sve zajebava i u stvari ovo radi da bi nam rekao: sluge, pesak u literu mi je pretvrd i smeta mojim kraljevskim nogama.Da, guram nos istog trenutka, pričam ne i nosim u liter pa ga ostavim tamo pa pričam "tako je, bravo". Lol. To se i sa psima radi.
I*m with the pilots Posted January 14, 2023 Posted January 14, 2023 A sta ti kaze veterinar? (I sto si cekao tako dugo sa sterilizacijom?)
Taihoskopija Posted January 14, 2023 Posted January 14, 2023 Da li se probalo sa promenom marke peska? Pa naći neki koji mu više odgovara?
Radoye Posted January 15, 2023 Posted January 15, 2023 8 hours ago, Zlurad said: Ma mačka vaspitana, vec godinu i po koristi liter i bukvalno jednom nije omasio. Ovo ne znam, iz čista mira poslednjih meseci kao da je ušao u pubertet il je toliki skot da nas sve zajebava i u stvari ovo radi da bi nam rekao: sluge, pesak u literu mi je pretvrd i smeta mojim kraljevskim nogama. Da, guram nos istog trenutka, pričam ne i nosim u liter pa ga ostavim tamo pa pričam "tako je, bravo". Lol. To se i sa psima radi. Da li to radi stojecki ili sedne? Ako je stojecki onda obelezava pa makar i sa pola litra. Ako sedne moguce je da se zali na kvalitet ili cistocu litera. A moguce je i da je bolest u pitanju (bubrezi, cesti problemi macaka) pa ne stigne gde je naumio...
Recommended Posts