Jump to content
IGNORED

O serijama

Mr.Smith

Recommended Posts

Posted

tnx.

<_<

Posted (edited)

Knjigu svakako pročitaj, a seriju možeš i da preskočiš...

slazem se. jedini kvalitetan lik je john smith. mislim da su omasili sa izborom glumaca, ne pomaze tu ni kcer p.h. dika kao producent

navodno u drugoj sezoni odmah na pocetku ce otkriti ko je covek u visokom dvorcu... rekose juce na comi-con san dijego

Edited by mustang
Posted

naoštrio se da gledam the man in the high castle, odgledao prvu epizodu i ispostavilo se da istu knjigu imam u biblioteci(roditeljskoj)

oću mnogo usrati knjigu ako prvo odgledam seriju. knjigu planiram da čitam namoru

serija je budalastina, i kao takva ne moze da usere knjigu nikako.

jedino moze da ti sjebe slobodno vreme.

Posted

Man in the High Castle je

Adolf Hitler

, to je bar očigledno. Serija je imala zanimljivu mada već viđenu temu i kada je iz dosade taman počela da bude malo interesantna (zapletom Japan vs 3.Rajh), onda su ga opet zasrali.

Odbindžovao Stranger Things. Serija je mogla i da bude dobra da se nisu trudili da ubace omaž baš svakom filmu ili seriji iz osamdesetih. Vinona najgora, a tu je kao zvezda serije.

Posted

Zavrsi se Hell on Wheels. Bas mi bilo lepo. Najjaca scena tuca u kafani :lol:

I kraj dobar isto

da bi se skrasio i nasao konacno neki mir, morao je da pobegne od Amerike. Prethodno, naravno, zavrsivsi prugu.

Posted

Odlična stranger things

+1

jebeno fenomenalno.

:wub:  :wub:  :wub:  

stvarno fenomenalna

Posted

dobro, ne bas fenomenalna ali recimo da je dobro uradjen amerikanizovani omaz G. del Toro-u.

da se razumemo Del Torov film je i dalje apsolutni zakon.

Posted

Odlicno djeluje, na osnovu 2 epizode. Samo Vinona malo preglumljuje, ali nije nepodnosljivo. 

Posted

dobro, ne bas fenomenalna ali recimo da je dobro uradjen amerikanizovani omaz G. del Toro-u.

da se razumemo Del Torov film je i dalje apsolutni zakon.

pre svega je omaž Stivenu Kingu, ali dobro si primetio i ovo

Posted

pre svega je omaž Stivenu Kingu, ali dobro si primetio i ovo

ja govorim o reziji najbitnijih delova, onih koji se desavaju u obrnutom svetu.

na nivou skripta ima relativno malo veze sa Kingom.

da, omaz Kingu je u onoj knjizi koja se vidi negde u prvoj ili drugoj epizodi.

Posted

jebiga, meni je ovo nesto najbolje sto sam u poslednje vreme pogledao.

jeste omaz uglavnom kingu, ali ima tu jos trista cuda, pored keri, mista, shininga i stand by me, imamo i kronenbergove skenerse, ajkulu, elijena, the thing, i-tija, poltergejsta, under the skin (sto malo vise iskace iz koncepta 80tih, al nema veze) i jos verovatno kojecega sto nisam primetio.

Posted (edited)

Imaš i Pirane i to skupa sa vrlo ozbiljnom igrom povodom referentnosti oko Kameruna i Sejlza...

Mada, meni je serija prilično sterilna i živi od sentimenta u osamdesetim, a nije baš i da ima hrabrosti da ga razvije na pravi način. Eksploatiše ga, ali istovremeno učitava kontekst koji ga je pokorio...

Edited by Ajant23
Posted

pa cuj, bolje da zivi od sentimenta, nego da pokusava nesto pametno da saopsti, pa da se zavrsi onako katastrofalno poput tru detektiva 2.

uopste mi ne smeta ta uslovno receno plitkost.

Posted

Pa, nije serija plitka uopšte. Naprotiv, dubina njenog konteksta i jeste ono što je pokorilo sentiment osamdesetih, od koga paradoskalno živi kod publike...

Posted

napisao sam uslovno receno.

prava rec bi mozda bila nepretenciozna, al ne volim tu rec.

naprosto se ne trudi da uturi neke stvari gde im nije mesto, i meni je to superkul.