Jump to content
IGNORED

O serijama

Mr.Smith

Recommended Posts

Posted

i ti se lozis na losu seriju iz svojih razloga, neki entourage vole iz svojih razloga, ne vidim sto ne bi ziveli u harmoniji

Posted
i ti se lozis na losu seriju iz svojih razloga, neki entourage vole iz svojih razloga, ne vidim sto ne bi ziveli u harmoniji
sad samo ostaje da mi kazes da se o ukusima ne raspravlja
Posted

i avaj, ode Veronikica u kantu za pogledane serije :( oh, how cruel the world can be :(anyhow, necem stavljam spoiler, nema potrebe valjda. ali neki komentarcic.prvo, prva sezona otkida, druga do vise od pola isto tako. tu Kristen dominira pojavom. tj pojavicom :D odlicni plotovi sa Weevilom, sjajna prepucavanja sa Loganom and par uvek finih doskocica sa caletom ili malo manje finih ali odlicnih sa serifom. sve kako treba. cak ima i do jaja scena za love drama queens kao sto je mandingo kada joj Logan krne zvaku ispred motela. fancy :Ddruga sezona je isto OK, ali definitivno je kraj zbrzan. ne volim to kada strpaju 15 stvari odjedared. daj to lepo, pameti na kasicicu, pa cune da se zamaram dok gleda seriju. treca sezona zivi uzas. prvo, nema Wallacea skoro uopste. drugo, ubaceni Parker i Piz za love drama queens su katastrofa. mada je do jaja scena na kraju kada Logan jebe kevu onom liku u kafiteriji, koji su kurac natovarili da centralno desavanje bude s kime bi Veronikica da se kara(a to nisam ja, shameless!)?! upropastise seriju s time. aj da su isli sa "its college time, girls do experiment", mislim da bi jos i moglo da prodje. ovako, boooooooooooooring. kraj je naravno katastrofa jer je ostavljen lepo cliffhanger za sledecu sezonu koje nikada nece biti :( al dobro, sta da se radi... jedino mogu da im kazem hvala za tri sezone gledanja Kristinice :wub: (makedonac, dalje ruke od nje, ti bi bre i kliker pokvario kakav si!) elem, back to supernatural.... sigh

Posted

Ima li ko šarmantniji, zabavniji, nepretenciozniji, jači™...? :Hail:bostonlegal.jpgOtišli su u legendu. Izvanredno finale izvanredne serije, upravo u otkačenom stilu koji je forsiran u poslednjim sezonama!Bravo momci i devojke, stigli ste da nas pošteno zabavite, nasmejete, ismejete, ali i da kroz sve to provučete vrlo ozbiljne probleme sa kojima se društva suočavaju, i američka i druga.Stigli ste i da se venčate :Hail:

Posted
Ima li ko šarmantniji, zabavniji, nepretenciozniji, jači...? :Hail:bostonlegal.jpgOtišli su u legendu. Izvanredno finale izvanredne serije, upravo u otkačenom stilu koji je forsiran u poslednjim sezonama!Bravo momci i devojke, stigli ste da nas pošteno zabavite, nasmejete, ismejete, ali i da kroz sve to provučete vrlo ozbiljne probleme sa kojima se društva suočavaju, i američka i druga.Stigli ste i da se venčate :Hail:
Ljudi cesto potpuno pogresno dozivljavaju ovu seriju, za sta su krivi raznorazni EMI-ji, svrstavajuci je u drame, a ova serija je cista komedija. I to dobra. Nisam gledao celu (odgledao sam prve tri sezone) i lepo se opustio. Alen Sor i Deni Krejn :Hail:
Posted
el moze neko da mi dostavi the wire, majku mu.nema koga nisam pitala jel ima, svi mi kazu da nisu ni culi.
could be organised - ako nije previse hitno.
Posted
Ima li ko šarmantniji, zabavniji, nepretenciozniji, jači...? :Hail:bostonlegal.jpgOtišli su u legendu. Izvanredno finale izvanredne serije, upravo u otkačenom stilu koji je forsiran u poslednjim sezonama!Bravo momci i devojke, stigli ste da nas pošteno zabavite, nasmejete, ismejete, ali i da kroz sve to provučete vrlo ozbiljne probleme sa kojima se društva suočavaju, i američka i druga.Stigli ste i da se venčate :Hail:
Denny Crane!Kraljevi, nema sta!
Posted
i avaj, ode Veronikica u kantu za pogledane serije :( oh, how cruel the world can be :(anyhow, necem stavljam spoiler, nema potrebe valjda. ali neki komentarcic.prvo, prva sezona otkida, druga do vise od pola isto tako. tu Kristen dominira pojavom. tj pojavicom :D odlicni plotovi sa Weevilom, sjajna prepucavanja sa Loganom and par uvek finih doskocica sa caletom ili malo manje finih ali odlicnih sa serifom. sve kako treba. cak ima i do jaja scena za love drama queens kao sto je mandingo kada joj Logan krne zvaku ispred motela. fancy :Ddruga sezona je isto OK, ali definitivno je kraj zbrzan. ne volim to kada strpaju 15 stvari odjedared. daj to lepo, pameti na kasicicu, pa cune da se zamaram dok gleda seriju. treca sezona zivi uzas. prvo, nema Wallacea skoro uopste. drugo, ubaceni Parker i Piz za love drama queens su katastrofa. mada je do jaja scena na kraju kada Logan jebe kevu onom liku u kafiteriji, koji su kurac natovarili da centralno desavanje bude s kime bi Veronikica da se kara(a to nisam ja, shameless!)?! upropastise seriju s time. aj da su isli sa "its college time, girls do experiment", mislim da bi jos i moglo da prodje. ovako, boooooooooooooring. kraj je naravno katastrofa jer je ostavljen lepo cliffhanger za sledecu sezonu koje nikada nece biti :( al dobro, sta da se radi... jedino mogu da im kazem hvala za tri sezone gledanja Kristinice :wub: (makedonac, dalje ruke od nje, ti bi bre i kliker pokvario kakav si!) elem, back to supernatural.... sigh
Potpis za ceo post (jos 1 od 66 pecata je otvoren). Po meni je kljucno boldovano... 3 sezona je pretvorila seriju od teen dramedy u teen soapy... something. Kad vise ja nisam deo glumacke ekipe, zasto bi Veronica uopste imala love interest. :D Jos 1 stvar koja mi se dopala u seriji je upotreba '100$ words'.... volim kad je scenario puno 'pametnih' reci, sto je jos vaznije, dopada mi se kad sve to skupa ne zvuci pretenciozno. Back to Supernatural... double sigh.
Posted
Potpis za ceo post (jos 1 od 66 pecata je otvoren).
cekaj, nas dvojica se slazemo? the hell will froze :D
Po meni je kljucno boldovano... 3 sezona je pretvorila seriju od teen dramedy u teen soapy... something. Kad vise ja nisam deo glumacke ekipe, zasto bi Veronica uopste imala love interest. :D
to! nego, posto volis Kristinicu, znam da je radila neki teen bullshit, Gossip Girl. nisam gledao, nemam ni nameru, ipak ne volim toliko Kristinicu. ali vidim da gutas Heroes, pa ko zna, mozda ti se i ovo dopadne :Pja cu da cekam cetvrtu sezonu Veronike :lol:
Jos 1 stvar koja mi se dopala u seriji je upotreba '100$ words'.... volim kad je scenario puno 'pametnih' reci, sto je jos vaznije, dopada mi se kad sve to skupa ne zvuci pretenciozno.
taj rad. skroz. uzivam u kvalitetnom dijalogu. to je ono sto me drzi prikovanim za TV. zato sam cak gledao i poneku epizodu Gilmore Girls. dijalozi tamo su preterani. plus, mamica ima preterano dupe :D
Posted

Da vas pitam jednu stvar - mada bi se za to možda mogao pokrenuti i novi topić - koliko su vam uopšte bitni radnja, dešavanja, dijalozi, žanr, produkcija, i koji odnos između njih? Na primer, meni dijalozi mogu da budu totalni bullshit, ali ako mi je radnja zanimljiva sa zadovoljstvom ću gledati seriju. Gde je ta granica kod koje ljubitelji vrcavih dijaloga kažu "eh, ovde se više ne ispaljuje 100 fraza u sekundi, ne mogu ovo više da gledam", ljubitelji produkcije kažu "eh, baš su usrali sa animacijom lovačkog aviona koji ispaljuje rakete u pozadini, ne mogu ovo više da gledam" ili ljubitelji određenog žanra kažu "eh, ovo više nije moj horor/komedija/drama, ne mogu ovo više da gledam". Recimo, ja sam sa zadovoljstvom odgledao Bafi i Ejndžela zbog tih vrcavosti, iako je radnja sranje, likovi debilni, a neprijatelji nešto najgluplje u najvećem broju epizoda serije. Može i obrnuto - Prison Break mogu da gledam do sutra jer me zanima kompletna priča oko Kompanije, uopšte me zabole da li je Dominik Parsel naučio da glumi. Supernatural mi je do jaja, trebam li da objašnjavam zašto? Legend of the Galactic Heroes ima apsolutno najbolju priču i dešavanja itd. itd. Gde sebe nalazite u svemu tome?

Posted

Ja sve isto kao i ti, osim ovih galaktickih heroja koje nisam ni probao. Jedino mi Prison Break sve teze da gledam, mada me zaista interesuje kompanija kao takva (najcrnje je sto su ovi takve landare da nikakvo objasnjenje nece ni dati).Jednostavno, svako ima neke svoje adute i ako su oni dobri, na druge stvari mogu zazmuriti malo. Bogami ponekad i puno.

Posted
...
Alen Sor i Deni Krejn :Hail:
Sve ste rekli. Predobra serija. :heart: Sad mi predstoji Rome. Konačno. Ali, frka mi malo, imam prevelika očekivanja. :D
Posted (edited)
Da vas pitam jednu stvar - mada bi se za to možda mogao pokrenuti i novi topić - koliko su vam uopšte bitni radnja, dešavanja, dijalozi, žanr, produkcija, i koji odnos između njih?
Pa bitna je i radnja i produkcija. Primer, recimo, Dzeriko, u 30 i nekom minutu krece patetika na razne teme, a serija o nuklearnoj katastrofi iz ugla malog mesta je vise-manje originalna i relativno zanimljiva. Ali taj 30 i neki minut ne mogu da propuste. Serija je plitka, ali i zabavna do neke granice.Drugi primer, recimo The Shield, gledas pandura-krimosa i kako se on izvlaci iz svega i navijas za njega i super ti je kad zezne kapetanicu koja umire od lupusa (gde je sad House?), a ustvari si na strani pokvarenog policajca, koji opet izlazi kao pobednik. Treci primer, Svi vole Rejmonda, najsladja serija na svetu. Odlicna komedija, super gluma i fore, al da me neko pita da li mogu da prepricam neku epizodu, uz muke bi se setio, ali posto je extra zabavna nije mi bitno da li gledam 5 epizodu 8 sezone ili 8 epizodu 5 sezone.Cetvrti primer, odlicna produkcija i "propala" serija ROME. Nisu izdrzali, preskupo za odrzavanje, a ideja je fenomenalna, cak iako ne volite taj deo istorije (zar ima takvih?).Najbolje bi bilo da se usklade dobar scenario, sa odlicnim glumcima i produkcijom, ali to nije uvek moguce. Gledajte malo FOX CRIME i serije tipa COLOMBO ili LAW AND ORDER, a sa druge strane CRIMINAL MINDS, pa vidite koliko je produkcija ustvari bitna stvar. Da ne pominjem glumca koji igra u odvratnoj seriji DARMA I GREG nekog, koga god, a ovde igra FBI profajlera. Isti glumac totalno druga uloga, mozda znaci i da je dobar glumac. Edited by Milosh76