Jump to content
IGNORED

Gnevna generacija

dare...

Recommended Posts

Posted
bar si dobro uhlebljen.
:lol: jesi uvek tako zivahna kad si bolesna?
Posted

imam napad kreativnosti na raznim frontovima u poslednje vreme. ne znam da li je izazvano nekim virusom ili bakterijom, ali radim tri velika projekta paralelno i prshti mi mozak od ideja za eksperimente, a stizem i na forum. sledeci stupanj su blage halucinacije, kaze DSM.

Posted
evo jednog od tih sto su nacisto propali od kolicine dostupnih informacija:http://www.youtube.com/watch?v=ehDAP1OQ9Zwedit: '99. godiste
Dobro, mali je pametni gikic, al koliko mu je apple platio za ovakav nastup? "SDK je tako kul i lak i dobar alat, ubedio sam mamu i tatu da plate 99 dolara da postavim svoj app i..." nisam viseo mogao da gledam :isuse:
Posted
bar si dobro uhlebljen.
kako sad to, ljiljo?
Posted
mislim da sam go kurac
Nemoj mi te zapadne fore brijanja testisa ovde...
Posted
nisam viseo mogao da gledam :isuse:
e jesu ti tanani osecajcici. mozda mu je trebalo radi ravnopravnosti ubiti volju za ucenjem u startu. posle ide deo o podrsci koju je pruzila skola te povezivanje sa zajednicom, a deo se tice prepoznavanja da danasnji klinci znaju malo vise o koriscenju tehnologije nego njihovi nastavnici i kako je dobro to iskoristiti kao resurs u obrazovanju umesto da se ignorise.
Posted
posle ide deo o podrsci koju je pruzila skola te povezivanje sa zajednicom, a deo se tice prepoznavanja da danasnji klinci znaju malo vise o koriscenju tehnologije nego njihovi nastavnici i kako je dobro to iskoristiti kao resurs u obrazovanju umesto da se ignorise.
Ma sve je to super, nego se meni cinilo da pricamo o generacijama u Srbiji Srpkinjo. :Hail:
Posted (edited)

ajde kad ste već skrenuli s gnevnig.

u moje vreme siledzije su ti kulturno skidale sat i patike, a ne ovo sa kuvanim motkama -_-
ja dečurliji u školi pretim da ću im pričati kako je bilo u moje vreme ako nešto zgreše. laugh.gifu prvom razredu (srednje) su neiskusno otkrili da najviše na svetu mrze priče koje počinju sa u moje vreme. boli njih kako je bilo u nečije vreme, kažu sitna deca.edit: sad su treći, neki i punoletni i to ih sve više i više nervira. Edited by stormy
Posted
Ma sve je to super, nego se meni cinilo da pricamo o generacijama u Srbiji Srpkinjo. :Hail:
pa ekstrapoliraj brate. o podrsci u skoli i zajednici u prepoznavanju sposobnosti, narocito ako su generacijski nove sposobnosti, i efektima odnosa kakav jeste u srbiji (videti pod: nisu to cista posla / ko tebe u stvari placa?).
Posted
e jesu ti tanani osecajcici. mozda mu je trebalo radi ravnopravnosti ubiti volju za ucenjem u startu. posle ide deo o podrsci koju je pruzila skola te povezivanje sa zajednicom, a deo se tice prepoznavanja da danasnji klinci znaju malo vise o koriscenju tehnologije nego njihovi nastavnici i kako je dobro to iskoristiti kao resurs u obrazovanju umesto da se ignorise.
Nisam ja za uravnilovku, tu si daleko omasila. Zapravo sam itekako za razvoj talenata i pruzanje mogucnosti za napredak nezavisno od godina ili nekih formi. Jedino mi smeta sto mali zaista zvuci ko reklama za apple. Mozda to tako mora kad dobijes sponzora al nije apple placao i nas gledaoce pa da moramo da ocutimo na to.
Posted
Mozda to tako mora kad dobijes sponzora al nije apple placao i nas gledaoce pa da moramo da ocutimo na to.
o boze :isuse: ne moze niko da te plati da budes pozvan na ted talks, to je cast koju treba zasluziti. takodje, apple im nije medju sponzorima. mozda je ovako bolje za ovu temu: ja sam '79. godiste i sve iza '83. je potpuni raspad. nemaju neka osnovna znanja, ne znaju kako da se ponasaju u drustvu, ne postuju starije, slusaju krsh muziku i samo bi igrali igrice i blejali okolo. srbijo, kuda to ides? over and out.
Posted
ne moze niko da te plati da budes pozvan na ted talks, to je cast koju treba zasluziti. takodje, apple im nije medju sponzorima.
Mislis taj “monstrosity that turns scientists and thinkers into low-level entertainers, like circus performers.” (citat Nassim Taleb).

jes bude ponekad nesto zanimljivo i korisno, al ajde sad, nije nobelova nagrada

Posted
o boze :isuse: ne moze niko da te plati da budes pozvan na ted talks, to je cast koju treba zasluziti. takodje, apple im nije medju sponzorima. mozda je ovako bolje za ovu temu: ja sam '79. godiste i sve iza '83. je potpuni raspad. nemaju neka osnovna znanja, ne znaju kako da se ponasaju u drustvu, ne postuju starije, slusaju krsh muziku i samo bi igrali igrice i blejali okolo. srbijo, kuda to ides? over and out.
Daj bre ljiljo, sad ucitavas da nove generacije smatram tupsonima? Nit sam reko da je mali folirant, nit da nove generacije ne valjaju, nit da ta nagrada namestena. Samo da sve deluje previse reklamiranja (pusti sto apple nije zvanicni sponzor, meni zaista nije jasan deo oko "ubedio sam tatu i mamu da mi daju 99 dolara za to (you can do it too)" :huh::isuse: ) Ajd, mozda i ja gresim, ipak sam odrastao u Srbiji, vidim i kod mojih malih rodjaka da britanski sistem stvara drugaciji nacin razgovora i ponasanja... nije ni bitno uostalom.
Posted (edited)

Cenim Vidojkovića i ono što je učinio za literarnu alternativu u Srbiji. Što se tiče gnevnih generacija, mislim da tu ipak nije potreban toliko dramatičan pristup. Omladinski gnev - kao kontraproduktivna personifikacija nezadovoljstva stanjem u državi, pa makar i na podsvesnom nivou - nije karakteristika samo naše generacije, već i mnogih prethodnih. Ne zaboravimo da su devedesete imale tzv. Generation X - grupu gnevnih, mladih ljudi nezadovoljnih postojećim stanjem u matičnoj državi i svetu, kojima su Kurt Cobain i Billy Corgan bili uzori. Osamdesete su, recimo u Srbiji, imale Džonija Štulića, Milana Mladenovića, Boru Čorbu... generacije koje su se poistovećivale sa pomenutim stvaraocima, bile su jednako gnevne zbog tada opštepoznatih razloga. Šezdesetih takodje, dovoljno je samo pomenuti šezdesetosmaški pokret, itd.Stoga mislim da naziv nije prikladan - jer je svaka generacija mladih ljudi osećala gnev iz nekog razloga. Ono što je ovde problem jeste nedostatak kvalitetnih uzora. Nije dovoljno poistovetiti se sa dobrim sportistima - jer takmičarski sport, sam po sebi, ne podstiče na duhovno stvaralaštvo. Ko su danas uzori u umetničkom smislu? Kultura je na najnižem mogućem nivou, piraterija je upropastila estetiku, sve je na dohvat ruke... sveopšti konzumerizam.

Edited by TheSamuraiPoet