Jump to content
IGNORED

Gnevna generacija

dare...

Recommended Posts

Posted
hvala na pojašnjenju. jednom ranije smo vodili neku raspravu, teja mi je nabacila tvoju sklonost provociranju, možda je ovo ista/slična priča. nije u pitanju 5.000 evra + drage sitnice. ljudski život često ništa ne vredi kada se džarne na pogrešno mesto. da ne nabrajam primere. ponavljam i hajde da pričamo o ovome: ova (gnevna) generacija razmišlja samo o materijalnoj vrednosti kao parametru za vrednost. to se donosi iz kuće. postoji nešto što je materijano neprocenjivo, što znači ljudima mnogo više od pleha na 4 točka ili kajle oko vrata a za šta bi upravo ti gnevni dripci ladno prebili/ubili.u ovom slučaju, policija je pozvana, došla, napravila uviđaj i pohvatala hrivce. za 4 - 5 dana. efikasno. fokusirajmo se na to zašto su tor radili? istraga je pokazala da su došli tu u selo drugaru na slavu pa posle krenuli malo u obilazak. čemu?
Verovatno ih ranije nisu tako efikasno hvatali. Ili su ih efikasno pustali. To ces saznati na sudu. Da se neko iz te dve vikendice nije zamerio njihovom drugu? Mada moguce je da je ovo cisto orgijanje. Mozda su se necim uradili pa se malo pogubili. A mozda su i previse gledali "Rane" kad su bili mali. Premalo podataka da se zna.
Posted
koliko vidim, ovde diskutantni polaze od teze da drzava ne radi svoj posao? Evo ovaj SNARC gore priznao je malopre dva teska krivicna dela, planiranje i narucivanje ubistva. To je taj vigilantizam, deal with it.
Priznao..i stojim iza toga. Juris u osvetu je daleko od prijatne stvari..zato postoji sistem koji stoji iza tebe i daje ti sigurnost. Sigurnost da ce oni koji ti urade nesto lose biti kaznjeni kao i uterivanje straha od kaznenih mera onima koji razmisljaju da se o poredak ogrese. Ako sistem zakaze(a zakazao je nebrojeno puta) ostaje ti ili da okrenes drugi obraz i sacekas sledeci samar..ili da uzmes stvari u svoje ruke. Moje iskrene cestitke ljudima ciji obrazi trpe.
Posted
Ako neko u ovoj zemlji uzima zakon u svoje ruke, to je ponekad iz očaja, zato što onaj ko treba da sprovodi taj zakon - to ne čini a pritom ti govori kako je sve kul.
A ja sam plasticno opisao kako to zapravo izgleda i kakav covek treba da budes da bi ubio nekoga od (pretpostavljam) 16 godina. Kad ti se dete nadje na nisanu, tu se prelama da li si covek ili zver. I posle ja teoretisem <_<
Posted
Priznao..i stojim iza toga. Juris u osvetu je daleko od prijatne stvari..zato postoji sistem koji stoji iza tebe i daje ti sigurnost. Sigurnost da ce oni koji ti urade nesto lose biti kaznjeni kao i uterivanje straha od kaznenih mera onima koji razmisljaju da se o poredak ogrese. Ako sistem zakaze(a zakazao je nebrojeno puta) ostaje ti ili da okrenes drugi obraz i sacekas sledeci samar..ili da uzmes stvari u svoje ruke. Moje iskrene cestitke ljudima ciji obrazi trpe.
Ti si covek koga je sistem zestoko ponizio i zaista ne zelim da te ubedjujem u nesto sto izvesno mora da ti zvuci kao jalovo teoretisanje. Nadam se da ces mi dozvoliti da ipak kazem nesto sto je meni palo na pamet citajuci tvoju muku: ljudski zakoni su izmisljeni kako bi zastitili i zrtvu (tebe, tvog brata) i pocinioca (ove dripce koje juris).Zrtvu da zastite od zlocina, a dripce od kazne koja nije srazmerna njihovom delu. Da li mislis da bi krsenjem zakona i ispunjenjem nagona za osvetu zaista pomogao sebi i svom bratu? Ne ocekujem odgovor, samo drzi ovo negde u nekoj fiocici u glavi.
Posted

Ja lično ono što je došlo da svesno, iz čiste obesti i divljaštva uništava nečiji život ili imovinu ne svrstavam u ljude već zveri.

Posted

Ukoliko ti neko pali kucu u kojoj si imas svo pravo da ga ubijes.Ukoliko kad dodjes u vikendicu zateknes zgariste imas svo pravo da tog ko je to uradio razbijes od batina.Mislim da ce se sa tim vecina sloziti. Ostalo su ekstremi i na jednoj i na drugoj strani bar po meni.

Posted
Ti si covek koga je sistem zestoko ponizio i zaista ne zelim da te ubedjujem u nesto sto izvesno mora da ti zvuci kao jalovo teoretisanje. Nadam se da ces mi dozvoliti da ipak kazem nesto sto je meni palo na pamet citajuci tvoju muku: ljudski zakoni su izmisljeni kako bi zastitili i zrtvu (tebe, tvog brata) i pocinioca (ove dripce koje juris).Zrtvu da zastite od zlocina, a dripce od kazne koja nije srazmerna njihovom delu. Da li mislis da bi krsenjem zakona i ispunjenjem nagona za osvetu zaista pomogao sebi i svom bratu? Ne ocekujem odgovor, samo drzi ovo negde u nekoj fiocici u glavi.
Upravo to. Hvala na razumevanju.
Posted
A ja sam plasticno opisao kako to zapravo izgleda i kakav covek treba da budes da bi ubio nekoga od (pretpostavljam) 16 godina. Kad ti se dete nadje na nisanu, tu se prelama da li si covek ili zver. I posle ja teoretisem <_<
Bilmez od 16 godina koji pljačka, pali i ubija može da bude dete, ali svojim roditeljima.
Posted (edited)
Ja lično ono što je došlo da svesno, iz čiste obesti i divljaštva uništava nečiji život ili imovinu ne svrstavam u ljude već zveri.
Na srecu, ti ne pises zakone.@Shan Janda neko pali vikendicu u kojoj si? pa naravno da imas pravo da se odbranis kako znas i umes, ne bih to nikada sporio. A i dalje sam protiv odvaljivanja od batina, zao mi je.@gotivac ja govorim o momentu kada dete od sesnaest godina na kolenima pushi cev od pistolja, zato sto vigilantizam izgleda tako. I do sada niko nije govorio o ubijanju, govorili smo o unistavanju imovine. Edited by vasudeva418
Posted
To uopste i nije upitno. Raspravlja se o nacinu na koji s njima izaci na kraj.Drzavni monopol na silu je nekakvo civilizacijsko dostignuce, e sad sto nikako da pusti korena i kod nas to je druga prica...
Posted (edited)

To i jeste suština čitave priče. Šta raditi u situaciji nepuštanja korenja™.

Edited by laki21
Posted
Eh, ja jos ne videh zver koja iz ciste obesti unistava neciju imovinu. Stavise, sumnjam da zveri uopste poznaju koncept ciste obesti, s svakako bi ga tesko objasnile na sudu.Leia je potpuno u pravu. Prepustanje sankcija za onog ko ucini prekrsajno i krivicno delo drzavnom aparatu, koji bi zauzvrat trebalo da obezbedi opstu sigurnost, je civilizacijsko dostignuce. Stoga se moze zakljuciti da uzimanje "pravde" u svoje ruke ne samo da je zakonom kaznjivo vec je i necivilizovano ponasanje. Razlog za to je ovo sto sam boldovao u tvom postu. Lican koncept pravde i pravedne sankcije je arbitraran i ne moze se efikasno sprovoditi unutar bilo koje grupe koja ima zajednicki interes. Ove stvari su odavno rasciscene, ne mogu da verujem da pisem ove stvari 2009. godine. Takodje ne mogu da verujem da se ova rasprava vodi oko slucaja gde sistem jeste reagovao adekvatno hapsenjem pocinioca.
Posted
Eh, ja jos ne videh zver koja iz ciste obesti unistava neciju imovinu. Stavise, sumnjam da zveri uopste poznaju koncept ciste obesti, s svakako bi ga tesko objasnile na sudu.Leia je potpuno u pravu. Prepustanje sankcija za onog ko ucini prekrsajno i krivicno delo drzavnom aparatu, koji bi zauzvrat trebalo da obezbedi opstu sigurnost, je civilizacijsko dostignuce. Stoga se moze zakljuciti da uzimanje "pravde" u svoje ruke ne samo da je zakonom kaznjivo vec je i necivilizovano ponasanje. Razlog za to je ovo sto sam boldovao u tvom postu. Lican koncept pravde i pravedne sankcije je arbitraran i ne moze se efikasno sprovoditi unutar bilo koje grupe koja ima zajednicki interes. Ove stvari su odavno rasciscene, ne mogu da verujem da pisem ove stvari 2009. godine. Takodje ne mogu da verujem da se ova rasprava vodi oko slucaja gde sistem jeste reagovao adekvatno hapsenjem pocinioca.
Amerika, moj Harpere. Tamo takve rasprave nikada nisu ni prestajale, a sistemom spojenih sudova ovaj naopak sistem licne pravde prelio se, sa popularnom kulturom, i kod nas. Korumpirani sudovi i nezainteresovana policija cine drugih 50% ove jednacine.
Posted
Amerika, moj Harpere. Tamo takve rasprave nikada nisu ni prestajale, a sistemom spojenih sudova ovaj naopak sistem licne pravde prelio se, sa popularnom kulturom, i kod nas. Korumpirani sudovi i nezainteresovana policija cine drugih 50% ove jednacine.
Ja sam govorio o civilizovanim drustvima. :D